Apartmani Beograd – Mali saveti za pakovanje prtljaga

Blog / Apartmani

Pakovanje kofera za putovanje može biti naporan posao: kako da spakujemo najosnovnije, a da ne polomimo kičmu vukući prtljag sa sobom? Šta je najosnovnije i kako se pravilno spakovati? Naš stručni tim malo je istraživao i prikupio nekoliko korisnih saveta za pakovanje prtljaga koje ćemo podeliti ovde sa našim sadašnjim, a i budućim gostima “Apartmana u Beogradu”. Sigurni smo da će vam bar neki od malih saveta olakšati pakovanje prtljaga, gde god da krenete.

Naravno, da biste mogli da putujete, prevashodno morate na vreme rezervisati smeštaj u Beogradu, a to možete uraditi upravo na našem sajtu, gde ćemo vam mi pomoći u svakom trenutku. Kada je u pitanju kratkoročno iznajmljivanje stanova, možete biti sigurni da ne morate da se natovarite sa 3-4 kofera da biste se osetili u našim apartmanima kao kod kuće. Zatim kreće misija pakovanja!

Pakovanje ne mora svaki put da bude noćna mora - zato smo mi tu da vam kažemo kako brzo i efikasno možete da se spakujete za put u Beograd. Prvo, morate napraviti listu neophodnih stvari. Ali, morate imati na umu da su to zaista SAMO neophodne svari. Koliko puta ste se vratili sa putovanja sa punim koferom stvari, od kojih dosta niste ni nosili/koristili? 

Ukoliko recimo, ostajete u Beogradu 3 dana, spakujte stvari za četiri. Dakle, odeća koju ćete nositi tri dana, plus rezervni veš za još jedan dodatan dan (nikada ne znamo šta može da iskrsne). Ranac/torba je takođe od velikog značaja. Da ne biste nosili po rukama stvari, uvek preferirajte ranac umesto torbe sa ručkom. To isto važi i za kofere - tržite se onog sa točkićima, kako biste sačuvali snagu.

Ukoliko tokom vašeg ostanka u Beogradu planirate neki izlazak, spakujte stvari po “autfitima”, dakle čitavim kombinacijama, i sortirajte ih. Večernji “autfit” spakujte posebno i pažljivo kako se ne bi zgužvao u koferu. Ne zaboravite da se oblačite slojevito! Bez obzira šta kažu na prognozi (osim ako eksplicitno naglase da će biti pakleno svaki dan vašeg ostanka), uvek nosite/ponesite nešto čime biste mogli da se ogrnete, posebno ukoliko krećete na put tokom dana kada je toplije, a stižete uveče, kada znatno padnu temperature.

Jedan od malih saveta prilikom pakovanja prtljaga je da kofer uvek stavite na krevet, a ne na pod - time nećete morati da se saginjete, mnogo je lakše i bolje za kičmu. Dok se pakujete kofer, uvijajte odeću, tako će vam ostati više prostora i manje se zgužvati. Finije stvari možete da odvojite i spakujete u najlonske kesice, čarape stavite u posebne kesice i pakujte ih u unutrašnjost patika ili cipela. Vakumske kesice/vreće su takođe odlične, pogotovo kada se pakuje zimska garderoba.

Što se tiče kozmetike, ponesite samo ono najosnovnije - mada u čestim slučajevima vam neće biti ni to potrebno osim lične šminke i preparata. Na primer, dosta stanova za iznajmljivanje u Beogradu nude osnovnu kozmetiku: gelove za tuširanje, šampone, kreme za lice i ruke, pene za brijanje… Šminka može biti nezgodna za nošenje; koliko li vam je samo puta puder, rumenilo ili senka za oči naprsla u sitne komade tokom nošenja u torbi? Prost savet je da izbegnete nošenje šminke, ali ukoliko ste ipak zagriženi da je nosite, imate bezbednije varijante: puderi u stiku, tečna rumenila, senke za oči u olovci i slične zezalice koje vam se ne mogu lako uništiti tokom putovanja. Ukoliko, pak, niste u mogućnosti da kupite tako nešto, probajte da umanjite štetu tako što ćete kozmetiku staviti u kesu a zatim umotati u odeću poput “sarmice”, tako da mekoće odeće umanji stres i samim tim spreči bilo kakvu lomljavu.

Druge stvari koje svakako ne smete zaboraviti da ponesete sa sobom su lična dokumenta, novac, lekovi za bolove, i ostali lekovi ukoliko ste hronični bolesnik, karta za prevoz, mapa grada (ukoliko prvi put dolazite) i drugo. Pred put se uvek dobro naspavajte, sa sobom uvek nosite flašu vode, i naravno, užinu ukoliko ćete putovati duže vreme do Beograda.

Nadamo se da će vam ovi mali saveti Apartmana u Beogradu pomoći prilikom pakovanja prtljaga, ako otkrijemo još neku olakšicu rado ćemo to opet podeliti sa Vama. Vaši Apartmani Beograd!

12 Oct 2020
Ovo elitno naselje gradiće se u 3 velike faze, od kojih će samo prva imati pet teških i zahtevnih etapa. Glavni cilj Beograda na vodi jeste da Beograd postane v
29 Sep 2020
Restorani Zlatibor nude veliku ponudu najboljih restorana na Zlatiboru sa svim vrstama kuhinja. Svakako naša preporuka je da posetite restorane domače kuhinje