„Zbogom turska kafo, zdravo espreso“

Blog / Ugostiteljstvo

„Zbogom turska kafo, zdravo espreso“ ili „Taman kada ste mislili da znate sve o kafi“ neki su od motoa ovogodišnjeg festivala kafe, koji će se održati od 14. -16. septembra u Beogradu. Svi ljubitelji slađih i gorčih šoljica kremastih kafa punih aroma, moći će da uživaju cela tri dana u potrazi za pravim skladom ukusa i mirisa koji ih najviše ispunjava. Neće biti zapostavljeni ni oni koji uživaju u toplom kakau, kao ni pripadnici kulta čaja.

Festival će se održati u Belekspo centru, lociranom na Novom Beogradu na samo 12 km od aerodroma, što svim gostima i izlagačima ostavlja više slobodnog vremena, svakako onog koje bi potrošili u saobraćajnim gužvama. Apartmani Novi Beograd nude odlične stanove baš za ovakve prilike. U neposrednoj blizini Belekspo centra, iznajmićete stan za dan vrlo brzo i povoljno. Opcija izdavanje stanova na dan Beograd, popularan je proveren način dolaženja do tačno onakvog smeštaja kakav Vam odgovara. Svi će se složiti da je veoma zgodno izaći iz sobe i u roku od pet minuta zakoračiti u magični svet kafe.

Čitav događaj osmišljen je kao saradnja i povezivanje proizvođača kafe međusobno, zatim njihovo povezivanje sa krajnjim konzumerima i uživaocima ovog napitka, a savršena šoljica je zagarantovana svaki put. Ukoliko posetite zvaničan sajt Festivala kafe primetićete, pored sata koji odbrojava vreme do početka manifestacije, da organizatori savetuju što ranije bukiranje smeštaja, jer se očekuje veliki broj posetilaca. Apartmani Novi Beograd još uvek imaju potreban kapacitet, a dnevno iznajmljivanje stanova Beograd, najadekvatnija je usluga.

Na festivalu će se predstaviti i eksperti u poznavanju i pravljenju espresa, a takođe i „latte art“ umetnici. Oni su pioniri nove grane u načinu tretiranja kafe, profesionalci koji poput slikara oblikuju i šaraju penu kapućina, stvarajući od njega remek delo na tacni. A kada Vam čula postanu potpuno opijena od različitih senzacija, možete se spustiti na neku od reka u vreme ručka ili večere. Ne zaboravite da apartmani Novi Beograd takođe raspolažu stanovima koji su nadomak samih reka, ukoliko volite da se budite sa predivnim pogledom, beoapartman prilagođen je svim sitnim zahtevima i potrebama klijenata.

Nakon degustacije kafe, možete se uputiti u šoping, a nedaloko se nalazi Immo tržni centar sa pristupačnim otlet cenama, kako biste se odmorili i pripremili za novi dan festivala. Italijani ponekad umeju neljubazno da gledaju na drugačije konzumiranje kafe nego što to oni rade. Kratka uputstva su da kafa ne bi trebala da Vam bude gorka, ako jeste onda je spremljena sa više od sedam grama kafe. Nikada ne treba piti espreso bez pene, to govori da je ili predugo stajao ili je bez kofeina. Zatim treba znati da Italijani espreso uvek piju s nogu na eks, a doba dana za ispijanje nije bitno. Međutim ako pijete kafu sa mlekom tzv espreso makijato ili kapućino onda možete očekivati mrštenje od Italijana ako to činite posle 11 časova pre podne, jer kafa sa mlekom predviđena je samo za jutro. Ovo poslednje pravilo u Srbiji verovatno nikada neće zaživeti.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.