Zbog čega je Beograd jedna od najsigurnijih destinacija

Blog / Upoznajte Beograd

Na veliku žalost, u poslednje vreme slušamo o velikim tragedijama u nekim od najvećih turističkih centara u Evropi. Mnogi turisti gledaju na to kao na sužen izbor mesta na kome bi otišli na odmor, upravo iz bezbednosnih razloga. Nekada najegzotičnije plaže i letovališta, danas posećuju samo najhrabriji. U poslednje vreme, Turska, koja je važila za jednu od najposećenijih zemalja, sada gubi tu titulu. Francuska, koja je oduvek bila puna turista iz svih krajeva sveta, nakon katastrofalnih tragedija koje su je zadesile, na sve načine pokušava da povrati turiste, iako je njihov broj znatno opao.

Nemiri u mnogim gradovima utiču samo to da turisti ozbiljno porazmisle pre nego što donesu konačnu odluku gde će otputovati. Iako veliku odgovornost za terorizam i gotovo sve napade do kojih je u ovim zemljama dolazilo preuzima islamska država, to ne može da smiri ni državljane tih zemalja, ali ni potencijalne turiste. Zbog svega navedenog, ostalo je samo nekoliko gradova koje je bezbedno posetiti, a sada ćemo Vam i reći zbog čega je Beograd jedna od najsigurnijih destinacija.

Politička stabilnost

Srbija je zemlja koja je uspela da odoli svim političkim sukobima, nemirima u regionu i bilo kakvom vidu spoljašnje opasnosti. Zbog svoje političke stabilnosti, svrstava se u jednu od najbezbednijih zemalja u Evropi, samim tim i Beograd je jedan od najbezbednijih gradova koje možete posetiti. Ono što je važno napomenuti, to je da Beograd održava dobre odnose i sa Evropskom Unijom i sa Rusijom, te su ovde svi dobrodošli i podjednako dolaze turisti sa obe strane. 

Komunalna policija

Za početak, komunalna policija patrolira redovno kroz grad, iako nema funkciju regularne policije, tu je da priskoči u pomoć za sve što treba. Čak i ako su Vam potrebne neke informacije, uvek im se možete obratiti. Najviše ih ima na ključnim mestima u gradu, gde se najčešće nalaze turisti, tako da ne morate da brinete o tome da li će Vam neko praviti probleme, jer je komunalna policija tu u službi građana. Lako ćete ih prepoznati jer su uvek uniformisani, a pored komunalaca česte su patrole i regularne policije, i u svakom trenutku će Vam biti na usluzi. 

Multikulturalnost

Beograd je poznat kao sedište mnogih kultura i nacija. Ovde živi, radi i studira veliki broj mladih iz svih krajeva sveta. Beograd su zavoleli kao svoj dom i oni su jedna od najboljih naših reklama u svetu. To je još samo jedan od razloga zašto je svako dobrodošao ovde i zbog čega niko neće praviti probleme bilo kom državljaninu neke druge zemlje. U Beogradu postoje mnoge kulturne manifestacije koje govore o drugim kulturama i koje ih poštuju, obeležavaju i na taj način približavaju građanima.

Miroljubiva sredina

Beograd i beograđani su oduvek prijateljski nastrojeni prema svima, bilo da dolaze iz unutrašnjosti naše zemlje ili iz nekih dalekih krajeva sveta. Kada je reč o našim državljanima, svi su vrlo gostoljubivi i druželjubivi, počevši od vlasnika beogradskih apartmana za izdavanje gde turisti najčešće odsedaju, do prolaznika koji će rado odgovoriti i usmeriti strance, ako ih prosto ne pozovu u zajednički provod. Tako se stranci u srpskoj prestonici uvek osećaju i više nego dobrodošli, zbog čega se uvek rado vraćaju.

Jedini način da saznate zašto je Beograd jedan od najbezbednijih gradova i najsigurnijih destinacija, jeste da ga posetite. Ovde će Vam sigurno biti prelepo i nećete morati da brinete oko osnovnih bezbednosnih stavki. Otkrićete da smo vrlo uslužan narod koji teži da udovolji svima, naročito strancima, pa veoma pazimo da Vam obezbedimo da iznajmite jeftin smeštaj u Beogradu, a kvalitetan, odlične restorane po pristupačnim cenama, klubove u kojima ćete se provesti ludo i nezaboravno, i mnoge druge stvari koje će Vaš boravak učiniti iskustvom koje ćete zauvek pamtiti. 

Beograd Vam čuva leđa, na Vama je da mu pohrlite bez straha i prepustite se odmoru.

 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.