share with friends

Na veliku žalost, u poslednje vreme smo svedoci velikih tragedija u nekim od najvećih turističkih centara u Evropi. Mnogi turisti su u nedoumici gde da provedu svoj odmor, upravo iz bezbednosnih razloga, pa je postalo sve teže i odgovornije odabrati pravu destinaciju. Nekada najegzotičnije plaže i letovališta, danas posećuju samo najhrabriji. U poslednje vreme, Turska, koja je važila za jednu od najposećenijih zemalja, sada gubi tu titulu. Francuska, koja je oduvek bila puna turista iz svih krajeva sveta, nakon katastrofalnih tragedija koje su je zadesile, na sve načine pokušava da povrati turiste, iako je njihov broj znatno opao. Nemiri u mnogim gradovima utiču samo na to da turisti dva puta razmisle pre nego što donesu konačnu odluku gde će na odmor ili kratko putovanje. Iako veliku odgovornost za terorizam i gotovo sve napade do kojih je u ovim zemljama dolazilo, preuzima islamska država, to ne može da smiri ni državljane tih zemalja, ali ni potencijalne turiste.

Zbog svega navedenog, ostalo je samo nekoliko gradova koje je bezbedno posetiti, a sada ćemo Vam i reći zbog čega je Beograd jedna od najsigurnijih destinacija.

POLITIČKA STABILNOST
Srbija je zemlja koja je uspela da odoli svim političkim sukobima, nemirima u regionu i bilo kakvom vidu spoljašnje opasnosti. Zbog svoje političke stabilnosti, svrstava se u jednu od najbezbednijih zemalja u Evropi, samim tim i Beograd je jedan od najbezbednijih gradova koje možete posetiti. Ono što je važno napomenuti, to je da Beograd održava dobre odnose i sa Evropskom Unijom i sa Rusijom, te su ovde svi dobrodošli i podjednako dolaze turisti sa obe strane. U Beogradu se nikada nije dogodio bilo kakav teroristički napad ili čin sličan tom koji je mogao da ugrozi više života, i upravo zbog te svoje političke stabilnosti, ovde Vam ne preti nikakva opasnost te vrste.

KOMUNALNA POLICIJA
Za početak, komunalna policija patrolira redovno kroz grad, iako nema funkciju regularne policije, tu je da priskoči u pomoć za sve što treba. Čak i ako su Vam potrebne neke informacije, uvek im se možete obratiti. Najviše ih ima na ključnim mestima u gradu, gde se najčešće nalaze turisti, tako da ne morate da brinete o tome da li će Vam neko praviti probleme, jer je komunalna policija tu u službi građana. Lako ćete ih prepoznati jer su uvek uniformisani, te ih možete uočiti na ulicama Beograda. Pored komunalne policije, česte su patrole i regularne policije, u svakom trenutku će Vam biti na usluzi, ukoliko za to bude bilo potrebe. Kakve god priče da ste čuli o ovoj službi, uvek postoje dve strane, ali ono što je sigurno, to je činjenica da komunalna policija radi za sve koji se nalaze u Beogradu. Pored toga, grad je pokriven najsavremenijim video nadzorom, pa ukoliko dođe do nekog sukoba, to će brzo biti uočeno.

MULTIKULTURALNOST
Beograd je poznat kao sedište mnogih kultura i nacija. Ovde, živi i radi ili studira veliki broj mladih iz svih krajeva sveta. Beograd su zavoleli kao svoj dom i oni su jedna od najboljih naših reklama u svetu. To je još samo jedan od razloga zašto je svako dobrodošao ovde i zbog čega niko neće praviti probleme bilo kom državljaninu neke druge zemlje. U Beogradu postoje mnoge kulturne manifestacije koje govore o drugim kulturama i koje ih poštuju, obeležavaju i na taj način približavaju svim građanima.

MIROLJUBIVA SREDINA
Beograd i Beograđani su oduvek prijateljski nastrojeni prema svima, bilo da dolaze iz unutrašnjosti naše zemlje ili iz nekih dalekih krajeva sveta. Kada je reč o našim državljanima, incidenata nema, niti bilo ko ima da kaže nešto loše za sve koji dolaze u našu prestonicu. Beograđani poštuju svoje goste i sve strane turiste, prema tome, uvek izbegavaju ili gledaju da spreče sukobe, ukoliko do njih dođe. Naši sugrađani su prijateljski nastrojeni prema svima i vrlo rado izlaze u susret svakome ko im se obrati.

Jedini način da saznate zašto je Beograd jedan od najbezbednijih gradova i najsigurnijih destinacija, jeste da ga posetite. Ovde će Vam sigurno biti prelepo i nećete morati da brinete oko osnovnih bezbednosnih stavki. Beograd Vam čuva leđa, na Vama je da mu pohrlite bez straha i prepustite se odmoru.