Wellness turizam u Beogradu

Blog / Apartmani Ugostiteljstvo

Ako uzmemo u obzir mnoge banje kojima je Srbija bogata, tu su još i spa centri koji nude veliki broj terapeutskih, lekovitih metoda, a sve to potpada pod wellness turizam. Nije reč samo o opuštanju Vašeg tela, već i lečenju nekih ozbiljnijih fiizičkih povreda. Wellness turizam u Beogradu se sve više razvija, a upravo je potražnja od strane klijenata uticala na ovaj turistički progres. Sam fokus wellness turizma je usmeren na objekte koji u svojoj ponudi imaju saunu, masažu, bazen i kozmetičke tretmane. Sve ono što obuhvata fizičku i estetsku brigu o telu može se svrstati u ovaj vid turizma, naravno pod nadzorom stručnih lica.

Upravo razliku između klasičnog banjskog turizma i wellness turizma, čini ovo održavanje zdravlja i zdravog tela, dok se kod banjskog turizma više radi o lečenju dijagnostifikovane bolesti pacijenta. Kada je reč o klijenteli, najčešći korisnici wellness turizma su parovi bez dece i ljudi srednjeg starosnog doba. Statistički gledano, ovaj rezultat pokazuje da su individualci glavni klijenti spa turizma.

Pojam wellness označava zdrav koncept života, a svi wellness centri su mesta na kojima su sve aktivnosti koje obavljate usmerene ka zdravom životu i održavanju Vašeg trenutnog zdravlja i zdravih životnih navika. U Beogradu postoji veliki broj (koji se iz godine u godinu povećava) raznih hotela koji imaju u ponudi spa i wellnes centre. Upravo su ovi objekti najugodniji za vrstu wellness turizma. Ono što njima daje prednost je to što u svojoj ponudi imaju apsolutno sve, od prenoćišta, hrane i najzad korišćenja wellness i spa centra.

Pored hotela, tu su i manji objekti poput vila, konaka ali i mnogih privatnih apartmana koji objedinjuju ovu ponudu. Najveća prednost ali i svrha gradskih spa centara je ta da ljude u gradu odmori od svakodnevnog stresa i napetosti. Ovo je veoma karakteristično za ljude koji žive u Beogradu i teže da održe u balansu i telo i duh. Kako klijenti ne bi morali da prelaze veći broj kilometara u neka druga mesta koja imaju svoje wellness i spa centre,

Beograd u poslednjih nekoliko godina sve više ulaže u ovu turističku granu. Pored naših korisnika, sve su češći i strani državljani koji posećuju wellness centre u Beogradu. Mnogi naši klijenti se zanimaju za to da li Beograd poseduje ovakve objekte i da li mi imamo u ponudi neki od spa apartmana. Svako ko želi opuštanje i svoj privatni mini spa centar, može iznajmiti naše apartmane sa đakuzijem, kao i apartman koji pored đakuzija poseduje i saunu.

Do sada se wellness turizam zasnivao isključivo na hotelima, a sada i manje agencije za izdavanje apartmana sve više šire svoje ponude koje Vam omogućavaju da iznajmite neki spa apartman u Beogradu. Jedno je sigurno, wellness turizam u Beogradu počinje sve više da širi svoje grane i obogaćuje ponudu.

Rehabilitujte svoje telo i obradujte ga posetom nekom od wellness i spa centara u Beogradu.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.