Tropico band u Kombank Areni

Blog / Koncerti

Srbija je zemlja za koju kažu da ima kvalitetnih muzičara i za izvoz. Bogata je velikim brojem bendova, pevača i pevačica svih muzičkih žanrova. Grad u Srbiji koji je možda najpoznatiji po najtalentovanijim muzičarima je Leskovac. Iz Leskovca potiču mnoga značajna muzička imena i taj spisak bi bio toliko dug, da čak postoji verovatnoća da bismo nekoga sigurno izostavili, a to ne želimo.

Momci iz grupe Tropico Band, odnosno njena dva člana koja su se odlučila na taj krupan korak da osnuju muzičku grupu su upravo iz Leskovca, a radi se o pevaču Aleksandru Cvetković i Marku Nedeljković, klavijaturisti. Ova dva momka su davne 2002. godine imala ideju da svoju muzičku karijeru započnu u Beogradu, godinu dana kasnije pridružuje im se još jedan klavijaturista po imenu Predrag Pešić. U periodu od 2002. do 2003. godine su momci u svom sastavu imali i ženskog vokala, Mariju Mitrović, koja je krajem dve hiljade treće godine prekinula saradnju sa bendom kako bi se posvetila samostalnoj karijeri. Bend je u tom periodu nastupao po beogradskim klubovima i splavovima. Kasnije, 2006. priključuje im se Aleksandar Ilić - bubnjar, a 2008. Aleksandar Đorđić - gitarista. Tako je bend u svom sastavu dobio i trećeg Aleksandra, pa su momci polako krenuli da rade na svojim pesmama. Ime benda su odabrali sasvim slučajno, pošto svi članovi vole tropske stvari, odlučili su da se zovu Tropico Band.

Radnja na albumu prvencu trajala je duge dve godine, zato što su momci iz benda želeli da sve zvuči savršeno, a i sam put do finalnih radova na albumu je bio dosta zahtevan i težak. Prvi put su učestvovali na Zrenjaninskom festivalu sa pesmom "Nemoj tako", a nedugo zatim učestvuju i na Prvom radijskom festivalu sa pesmom "Sedativ" uz pomoć koje postaju poznatiji široj publici. Učestvovali su i kao radni bend na mnogim televizijama, sve u cilju da dobiju što veću medijsku pažnju. Njihov prvi album izlazi pod okriljem izdavačke kuće City Records i nosi ime "Jedan al' vredan". Nakon tog perioda bend je promovisao svoj album mnogim spotovima, stalnim svirkama po svim klubovima u Srbiji i gostovanjima u mnogim emisijama. Učestvovali su na Budvanskom festivalu, 2007. godine sa pesmom "Ako doživim da te prebolim", gde su osvojili četvrto mesto. Bez obzira na plasman, bili su veoma zadovoljni i reakcijama publike na pesmu. 

Iako mnogima deluje da se Tropico Band tek od skoro pojavio na našoj sceni, ovi momci su svoju karijeru gradili godinama i danas su jedan od najtraženijih i najpopularnijih bendova u Srbiji, a i regionu. Možda Vam neke od starih pesama ovog benda nisu poznate, ali su zato poslednja tri albuma postigla neverovatne uspehe, sa kojih su se izdvojili veliki hitovi poput pesama: "Misliću na tebe", "Zauvek tvoj", "Bojim se", "Zar ti", "Sve moje zore", "Paranoja", "Bićeš moja" i još mnoge druge... Nakon mnogo nastupa širom Evrope i Balkana, odlučili su da se zahvale publici u Srbiji na četrnaest godina podrške. Obećavaju ogroman muzičko-scenski spektakl i fenomenalnu atmosferu. Koncert u Beogradu će biti prvi put da momci iz benda izvode pesme sa najnovijeg, petog, albuma pred domaćom publikom. Nakon više od tri godine Tropico Band će održati solistički koncert, 16. aprila u Kombank Areni, sa početkom od 20 časova.

Apartmani u Beogradu Vas pozivaju na jednu od najboljih žurki u gradu, gde je provod zagarantovan uz fenomenalnu energiju momaka iz Tropico Band-a. Uživajte sa ostalim ljubiteljima Vaše omiljene muzike, imate dovoljno vremena da sebi obezbedite karte po povoljnim cenama, a ukoliko dolazite iz drugog grada, možete iznajmiti stan u centru Beograda povoljno preko naše agencije... Ulaznice možete nabaviti na svim prodajnim mestima EVENTIMA. 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.