Trikovi za dekorisanje apartmana

Blog / Apartmani

  • Sadržaj
  • Znamo da je mnogima opterećenje kada se radi o opremanju stana ili kompletnom renoviranju, a ukoliko se useljavate u nov, neopremljen apartman, tu posao kreće od nule. Neki preuređivanje apartmana doživljavaju kao stresan posao, dok je drugima to uživanje i opuštanje. Kako god da gledate na to, pomoć sa strane je uvek svakako dobrodošla. Ukoliko nemate dovoljno novca ili jednostavno ne želite da ga trošite na plaćanje enterijeriste, uz pomoć malih trikova možete postati sami svoj majstor. Apartmani u Beogradu su tu da Vam pokažu što zanimljivije i jednostavnije, a možda i jeftinije cake za što bolje opremanje apartmana. Ukoliko živite u stanu ili kući sa ograničenim prostorom, svako uređivanje može da predstavlja izazov. Zato Vam predlažemo nekoliko ideja da svoj prostor učinite većim i lepšim, da izgledaju kao u oglasima za stanove za izdavanje.

    Služite se bojama

    Koristite svetle boje na zidovima i podu. Blaže nijanse mogu učiniti skučen prostor mnogo većim i pružiti osećaj šireg prostora. Apartman će delovati sjajnije i svetlije. Svetli laminat ili tepisi takođe mogu doprineti osećaju većeg prostora. Možete se služiti i raznim dekorativnim predmetima svetlih boja koji će uticati na bolji prostorni ambijent.

    Koristite lampe

    Metalik lampe će Vašem apartmanu čak i tokom dana dati utisak dobrog osvetljenja jer će svojom bojom otvoriti deo na kom se nalaze. Lampe boje srebra, jakog svetlucavog oblika, takođe odlično idu uz sve ostale predmete u stanu i uklapaju se u svaki enterijer. Tokom noći ove lampe reflektuju svetlost i takođe odlično deluju na ambijent stana.

    Zidne police

    Ove police su idealno rešenje za sve ono što želite da odložite na vidno mesto, a da Vam ne smeta i ne stvara gužvu u prostoru u kom se nalazite. Police ne zauzimaju veliki prostor na Vašem zidu, a mogu da služe kao odlično mesto za postavljanje dekorativnih sitnica ili čak knjiga. Lična biblioteka takođe daje posebnu notu Vašem stambenom prostoru, stoga su zidne police idealne za odlaganje Vašeg književnog blaga.

    Iskoristite uglove stana

    Ova, često zanemarena, oblast može biti sjajno mesto za zidne lampe ili lejzi begove. Takođe se u ovom delu stana može postaviti i ugaona polica. Mnogo toga možete postaviti u svojim uglovima apartmana. Vaze sa sobnim cvećem će se odlično uklopiti u uglove Vašeg stana, a pritom će pružiti i odličan miris u Vašem prostoru.

    Dekorativne zavese

    Svaka žena zna koliko zavese mogu da daju lep izgled sobi. Možda muškarci toliko ne pridaju značaja ovom dekorativnom detalju, ali zavese raznih dezena, dužina i boja, mogu da utiču na to kako će Vaš stan izgledati. Kada se radi o njima, postoje zavese sa resama, one krućeg materijala, tanke i prozirne kao paučina, čak i svilene. U odnosu na to kolika je soba treba da vršite odabir idealne zavese. Ukoliko je soba manja, ni zavesa ne treba biti tamnih boja i teškog materijala, jer će tako suziti prostor, a može uticati i na lošu osvetljenost u apartmanu.

    Nameštaj

    Jedna od zapravo najvažnijih stvari u stanu, a varijante istog su neograničene. Shodno Vašim finansijskim mogućnostima treba birati i komade nameštaja. Trpezarisjki sto može biti i kružnog oblika, umesto pravougaonog, a stolice u skladu sa njim. Stolice se i preporučuju uglavnom samo u trpezarijskom delu, dok je su dnevni boravak rezervisane fotelje i ugaone garniture. Takođe je odlično ako je nameštaj na točkiće, što Vam omogućava lakše pomeranje i preuređivanje kada želite da nešto promenite. Danas se mogu naći i kreveti i garniture sa ugrađenim led svetlima, što je nešto novo i još uvek nesvakidašnje u našim domaćinstvima.

    Kupatila

    Deo svakog stana koji možete urediti možda i najlakše. Kupatilo se uglavnom sastoji od kade ili tuš kabine koju možete da uredite onako kako želite. Tuš kabine mogu sadržati i radio, zvučnike, hidromasažne sprave i posebna led svetla. Pored standardne kade, u kupatilo možete ubaciti i đakuzi, koji birate prema veličini u zavisnosti od veličine Vašeg kupatila.

    Ovo su samo neki od saveta kada se radi o uređenju novih apartmana. U narednim tekstovima će ih svakako biti još. Ovo je samo mali deo onoga o čemu ćemo Vam nadalje često pisati. Jedan nagoveštaj onoga što ćete čitati na našem sajtu. Nadamo se da će Vam nešto od ovoga značiti kada budete uređivali svoj prostor, a Vaše sugestije i saveti će svakako ovde uvek biti dobrodošli.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.