Tri najbolja tržna centra u Beogradu

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Šoping je sve češći povod za dolazak u Beograd, kako ljudi iz cele Srbije, tako i stranih turista. Mladi uglavnom dolaze zbog provoda i kupovine, a ne da obilaze bitna istorijska mesta ili spomenike. Pre će biti da dolaze da pregledaju sve tržne centre koje srpska prestonica nudi. Jeftini apartmani Beograd uglavnom su izbor svih koji dolaze da kupuju, jer je to idealan način da njihov smeštaj Beograd bude udoban i na dobroj lokaciji, a da im što više novca ostane za trošak. Mnogi dođu na jedan dan da obave svoju kupovinu, pa su Beograd apartmani na dan za njih savršeno rešenje. 

    Evo jedne kratke liste predloga kada su tema tržni centri Beograd, zaista nezaobilaznih naročito ako ste tip osobe koja gaji posebnu vrstu ljubavi prema višečasovnom obilaženju prodavnica i šopingu, naravno.

    Ušće

    Kada je šoping u pitanju, tržni centar Ušće je definitivno prvi na listi beograđana i beograđanki. Činjenica da je najveći u Srbiji, samim tim poseduje i najveći broj prodavnica, kafića, restorana, ma svega što Vam može pasti na pamet. Ako ste u potrazi za novom garderobom, knjigom, tehnikom, poklonom, ulaznicama za koncert, stvarima za kuću, spravama za vežbanje, bukvalno šta god da pomislite da Vam je potrebno, ovde ćete naći sve to, a i više. Bioskop Cineplexx kada ste raspoloženi da pogledate neki film na velikom platnu, raspolaže sa 11 sala, pa tako u svakom trenutku imate veliki izbor filmova, koji verovatno nikada nije bio ispod petnaest, a gotovo uvek je i više od toga. Food court nalazi se na istom spratu u slučaju da ste svratili nakon posla i gladni ste, da pre filma pojedete ukusan obrok. Nalazi se na pet minuta autobuskim prevozom od centra grada (gde se mogu rentirati jeftini apartmani Beograd) što je takođe još jedan od razloga ogromne posećenosti, a i radi svaki bogovetni dan od 10 do 22h.  

    Delta City

    Prvi tržni centar ikada otvoren u Srbiji, prosto je morao da se nađe na ovoj listi. To otvaranje je sa uzbuđenjem iščekivao ceo grad, ali je posebno usrećilo žitelje Novog Beograda koji ne vole da prelaze most. Iako su nakon njega otvoreni još mnogi, Delta City je i dalje među najposećenijim. Ovo je zapravo preteča Ušća, koji danas ima isti bioskop, uglvnom iste prodavnice, samo je veći i bliži centru, zbog čega je popularniji i više posećen. Mesto na kojem takođe možete naći bilo šta da poželite, ali nešto manje prostora i prodavnica za obići. Što se mene tiče, još bolje. Manje se nervirate, brže nađete ono što tražite. Restorani i kafei da pojedete nešto i osvežite se, odnosno počastite sebe nakon više sati provedenih na nogama i dobrog šopinga. Na raspolaganju Vam je takođe od 10 do 22h, nebitno je da li je u pitanju vikend ili neki praznik.

    Stadion

    Tržni centar koji opet nije mogao da bude preskočen, ili ostavljen za naredne liste, je definitivno Stadion. Ono što ga čini interesantnim i zbog čega je dospeo na ovu listu je fudbalski stadion koji se nalazi na krovu, a čije tribine primaju pet hiljada ljudi. Naravno, ispunjeni su svi poslednji standardi koje je postavila UEFA. Na trećem spratu možete uživati na terasi ekskluzivnog restorana sa koje imate pogled na gotovo ceo Beograd, ili se relaksirati u welness centru. Podrazumeva se da ćete se na ovaj treći sprat popeti nakon dobrog šopinga, jer ovde možete kupiti raznovrsne svetske i regionalne najpoznatije brendove. Ako ste više za opušteniju varijantu, food court i brza hrana, idealni su za predah i brzu nadoknadu energije. Nakon odmora možete pazariti knjigu, kozmetiku, posteljinu, mobilni telefon, i znate već dalje. Stadion je izgrađen je na opštini Voždovac, a radno vreme mu je isto kao i kod prethodna dva, od 10 do 22h.

    Razumete zašto su se baš ova tri tržna centra našla među mestima za šoping koja morate posetiti. Svaki ima nešto po čemu se izdvaja od ostlih, nešto što treba videti ili doživeti. Pa ako planirate da svratite, kao što rekoh, jeftini apartmani Beograd uštedeće Vam dobru sumu novca, naročito ako planirate boravak od nekoliko dana. Ta suma Vam može koristiti za dodatni šoping, ali i da možda probate nove ukuse koje restorani Beograd obećavaju svojim svetskim kuhinjama. Ako ste došli samo na jedan dan, sigurno ste se već pripremili na šoping mod, pa će Vam nakon takvog dana biti potrebno da napunite baterije. Ukusan obrok gde god da odlučite da pojedete nešto i udoban krevet koji imaju svi apartmani Beograd na dan. Ako želite sebi dodatno da olakšate, stan na dan Novi Beograd dobra je opcija ako planirate da posetite više od jednog šoping centra, jer se prva dva nalaze na desetak minuta autobusom. 

    Zato ponestite dobro raspoloženje i energiju, udobno se obujte i obucite, i prijatan šoping!

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.