Tradicija i kvalitet - Restoran Dušanovački cvet

Blog / Ugostiteljstvo

Želite savršen obrok, sa najljubaznijom uslugom u očaravajućem ambijentu? Restoran Dušanovački cvet vam pruža sve to, i još po nešto više. Kako i samo ime kaže, smešten je na Dušanovcu, u Ustaničkoj ulici 78 u divnom objektu na dva sprata sa prostranom baštom. U Beogradu zaista ima veliki broj restorana, koji često liče jedni na druge, ali ne i Dušanovački cvet. Kada bismo morali da opišemo ovaj restoran jednom rečiju to bi bila autentičnost. Tome svedoči činjenica da je restoran već više od 30 godina popularan među svim generacijama od mladih do onih starijih, dugogodišnjih gostiju koji su ovo mesto zvali "Kod Spase".

Meni

Prva i najbitnija stvar kod svakog restorana je jelovnik i upravo tu Dušanovački cvet najviše sija. Teško da ćete naći raznovrsniji meni sa bogatijom ponudom najrazličitijih jela koja će zadovoljiti i apetite najvećih gurmana. Tradicionalna jela srpske kuhinje pripremljena sa ljubavlju i ogromnom pažnjom su samo vrh ledenog brega. Pored sočnog mesa sa roštilja i ispod sača, izvrsnih salata i domaćih čorbica, ovaj restoran nudi i neverovatne paste svilenkaste teksture u bogatim sosevima kao i rižoto sa morskim plodovima ili sezonskim povrćem. Na meniju takođe možete naći i fenomenalne riblje specijalitete. Uz jelo odaberite kvalitetno vino iz pažljivo probrane ponude i upotpunite vaš savršeni obrok. Nakon glavnog jela, zasladite se gratiniranim palačinkama po receptu deda Spase kakve sigurno nećete naći nigde drudge. Kreiranju menija je posvećeno dosta pažnje, kako bi se osiguralo da zadovoljava sve ukuse.

Enterijer

Sofisticiran i osmišljen sa ukusom, od enterijera će vam svakako zastati dah čim uđete unutra. Posvećenost detaljima je evidenta u izboru nameštaja, boja i dekoracija na zidovima. Ove stvari zajedno stvaraju izuzetno prijatan ambijent u kome je pravo zadovoljstvo uživati u jedinstvenim ukusima i mirisma hrane. Restoran se sastoji iz 3 dela - prizemlja, sprata i predivne bašte koja tokom letnjih meseci nudi preko potrebno osveženje, i čini da se osećate kao da ste daleko od zamornog gradskog života. Napunite baterije u ovom očaravajućem ambijentu uz ukusnu hranu i umirujuću muziku i pripremite se za sve izazove koji vas čekaju. 

Proslave i Ketering

Intimna atmosfera u veoma šarmantnom ambijentu, sa profesionalnijom uslugom čini Dušanovački cvet idealnim mestom za sve vrste proslava i okupljanja, od venčanja, porodičnih jubileja do poslovnih ručkova. Bašta poseduje 120 mesta, prizemlje 90 a sprat još 60. Kuvari će pripremiti kompletan meni koji uključuje hranu i piće, a ova usluga vam je dostpuna i ukoliko proslavu ipak pravite na drugom mestu. Restoran nudi kompletnu pomoć u organizaciji vaših proslava i misle na svaki detalj, ma koliko sitan on bio. 

Od kada su vrata Dušanovačkog cveta prvi put otvorena, jedna stvar je ostala nepromenjena - kvalitet. Nove mušterije postaju stalne, a redovni gosti se rado vraćaju kad požele da iskuse rapsodiju ukusa u jednom pravom boemskom ambijentu. Ovde se tradicija neguje više od tri decenije, a sva pažnja je usmerena na to da svaki gost napusti restoran sit, zadovoljan i nasmejan. Mi tvrdimo da je dobar glas koji prati ovaj restoran potpuno opravdan, a vama ostaje da svratite i sami proverite da li su priče istinite. 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.