The Barbers, unikatno mesto u Beogradu

Blog / Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Na samom početku moramo naglasiti da je ovaj tekst posvećen muškoj populaciji, ali to ne znači da dame treba da ga preskoče. Brade su se poslednjih godina vratile u modu, a samim tim se javila potreba za profesionalnim salonima za oblikovanje muških frizura i dugih brada. 

    Stara berbernica u modernom ambijentu

    Za relativno kratko vreme koliko ova berbernica radi, veliki broj mušterija sačinjavaju stranci, koji ovo mesto smatraju vrstom turističke atrakcije. Autentičnog enterijera, ovo mesto odiše atmosferom starih berbernica ali u modernom ambijentu. Ideja je započela od trojice ozbiljnih majstora svog zanata, od kojih je jedan verovatno poznat širim masama kao učesnih treće sezone Velikog Brata. Radi se o tattoo umetniku, frizeru, blogeru, a sada i berberinu čije je ime Karlo Zagorac. Poznat po svom ekstravagantnom izgledu i slobodnom duhu, želeo je da u Beograd vrati kulturu odlaska kod berberina koji je nekada bio porodična tradicija. 

    Koji god da je razlog vašeg dolaska, apartmani u Beogradu, jeftino i kvalitetno brinu da vam boravak bude prijatan, a uživanje maksimalno. 

    Ženama zabranjen ulaz

    Ono što je karakteristično za ovu berbernicu je to da je ženama zabranjen ulaz tokom radnog vremena. Iako je ova informacija naišla na negodovanje mnogih pripadnica nežnijeg pola, veliki broj njih smatra da je to u redu i da muškarci treba da imaju svoje mesto za priču i opuštanje. Inspiraciju su pronašli u berberima iz Roterdama koji su otkrili potencijal u ovom poslu, s obzirom na sve veći broj bradonja koji žele da njihove brade bude sređenije i drugačije od prosečnih. Kako taj trend nije omašio ni Beograd, ovi momci su od ideje stvorili pravo mesto za prave muškarce.

    U The Barbers nema zakazivanja!

    Još jedna razlika u odnosu na većinu frizerskih salona je to što ovde nema zakazivanja, već se, kao što se to nekada radilo, dolazi i čeka na red. Ova ideja treba da podstakne ljude da razgovaraju međusobno i razmenjuju ideje. Takođe, ovde uz šišanje dobijate i piće, odnosno isključivo čašu Jack Daniels viskija, jer, kako oni kažu, nekada je Jack Daniels bio sastavan deo svake berbernice, stoga su im i prskalice napravljene od flaša te kompanije. U izradi enterijera je učestvovao veliki broj ljudi, a sve prema ideji ova tri majstora, koji svoj posao shvataju veoma ozbiljno, kako bi sve funckionisalo i bilo na svom mestu.

    The Barbers usluge

    Od usluga, pored šišanja, nude brijanje, voskiranje brkova, uljanje i trimovanje brade, a sve to modernim mašinicama i starim britvama. Ovo je mesto iz kog muškarci izlaze preporođeni i samouvereni, upravo zahvaljujući majstorskim, čak umetničim, potezima berberina. Savamalu su odabrali kao lokaciju za svoju berbernicu, baš na mestu gde je nekada bila jedna od najpopularnijih berbernica u Beogradu. Za sve one koji nisu čitali blog o Savamali, ali i oni koji jesu da se malo podsete, Savamala je mesto koje je ocenjeno veoma visokim ocenama od strane svetskih časopisa o urbanim delovima gradova u Evropi. O ovome će se tek pisati i govoriti, ali smo mi među prvima koji vas o tome izveštavaju. Ako se nađete u Beogradu, obavezno posetite ovo mesto i sredite svoju frizuru ili bradu. Mesto je otvoreno svakog radnog dana u terminu od 10 do 20 časova. Prva i jedina ovakva berbernica u Beogradu za sve savremene muškarce koji znaju šta žele. 

    Ukoliko želite da odsednete u Savamali ili nekom drugom prelepom delu Beograda poput Dorćola, stan na dan Dorćol je idealno rešenje za vas. 

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.