Taxi ili taxi aplikacije?

Blog / Upoznajte Beograd

Taksi sistem čini veoma važnu kariku u lancu transporta u Beogradu. Postoji veliki broj taxi službi u Beogradu i samo je na Vama koju od ponuđenih ćete izabrati. Ono o čemu svakako treba voditi računa jeste prilikom stopiranja taksija na ulici. Sve češće se dešava da ljudi plate ogromne sume novca za prevoz i skoro svaki drugi građanin ili turista je bio žrtva ovakvih naplata. Turisti su nažalost upoznati sa ovom praksom kada je u pitanju ovaj tip prevoza, pa se i  aerodrom potrudio da napravi šalter za informacije, gde turisti mogu bezbedno da naruče i osiguraju vožnju koju će platiti po realnoj ceni. Taksi službe funkcionišu na poziv, nekada se desi da Vas drže na vezi i do 10 minuta kako bi rekli da nemaju slobodnog vozila.

 

 

Sa modernizacijom tehnologije i erom digitalizacije, i u ovoj branši pojavile su se brojne aplikacije koje su podigle prašinu. Neke od njih su Car:Go, Cammeo, Yandex itd. Upravo zbog ove modernizacije u poslednje vreme dolazilo je do mnogobrojnih protesta taksista koji odbijaju da prihvate novine u svom poslu. 

Car:Go je vrsta mobilne aplikacije. Putem ove aplikacije možete veoma jednostavno i na moderan način poručiti vozilo koje stiže za neko prosečno realno vreme i pruža najmoderniji način plaćanja putem mobilnog telefona za svoje usluge. Plaćanje se može izvršiti na više načina: preko kartice, uplatom Car:Go kredita putem telenor banke, PayPal-a, MTS-a ili iPay vaučera. 

Ova aplikacija funkcioniše tako što je preuzmete sa Vaše Google prodavnice. Poručivanje vozila, praćenje lokacije vozila i plaćanje vrši se preko interneta i nema transakcije novca na ruke. Kada napravite svoj nalog na ovom servisu imaćete opciju da izaberete način plaćanja. 

Ovaj vid plaćanja je veoma pogodan za turiste i goste naših stan na dan apartmana u Beogradu jer veoma lako mogu da plate prevoz bez pretvaranja valuta i baratanja sa gotovinom. 

Takođe, preko mape birate Vašu polaznu tačku i Vaše odredište, imate mogućnost i da vidite očekivano vreme dolaska na destinaciju kao i okvirnu cene vožnje. Kada se Vaša vožnja završi aplikacija automatski skida novac opcijom koju ste odabrali pre vožnje i dobijate i potvrdu mail-om. Još jedna pozitivna strana jeste što je usluga povoljnija od klasičnog taksija. Fiksni start je 61 rsd, cena pređenog km od 49 rsd/km i vremenske varijable 9 rsd/km. 

Car:Go ne sarađuje sa taksistima već poput američkog Uber-a ima svoje vozače i veoma su fokusirani na pružanje dobre, povoljne i kvalitetne usluge. 

Yandex je nešto novo na našem tržištu u sferi prevoza. Predstavlja najveći ruski online servis za naručivanje taksija. Inovacija ove aplikacije je što ne morate da navodite adresu na kojoj se nalazite već je dovoljno da samo pokrenete aplikaciju koja će sama odrediti Vašu lokaciju. 

Ono što je očigledno je da Srbija postaje veoma interesantna za ovakve vidove ulaganja i nove tehnologije. Konkurencija u izboru transporta je veoma velika. Samo je na Vama da izaberete da li taxi ili neka od popularnih taxi aplikacija?

 

 
15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.