Tašmajdanska noć muzike u Beogradu

Blog / Kultura

Besplatnih, a kvalitetnih događaja u Beogradu je jako malo, zato onda kada do njih dođe nikako ih ne smete propustiti. Kulturne manifestacije nisu nešto što ne privlači ljude već naprotiv izaziva veliko interesovanje gledalaca svih uzrasta. Da li zbog loše promocije i posvećivanja medijskog prostora politici i estradi, kulturni događaji su nekako postali zapostavljeni. Dok nam se plasiraju nekvalitetni sadržaji, odnosno baš zato što je to jedino dostupno u svim vrstama medija, zaboravljamo da je kultura tu kako bi nas duhovno pročistila i pružila uvid u nešto mnogo dublje od svakodnevnih površnih stvari koje nam zaokupljaju pažnju.

Kako bilo, nama stiže još jedna veoma interesantna noć u Beogradu. Reč je o kulturnoj manifestaciji „Noć muzike“. Ova manifestacija će se održati u petak, 1. septembra s početkom u 20:30h na stadionu Tašmajdan. Nastupiće Simfonijski orkestar i Hor RTS-a, zajedno sa dečijim horom Kolibri. Ovi izvođači će svojim koncertom posetiocima prirediti pravo uživanje i to potpuno besplatno. Nakon više nego uspešne prve „Noći muzike“ koja je bila organizovana prošle godine, grad Beograd ponovo organizuje ovu, sve više popularnu, manifestaciju. 

Da za ovaj događaj vlada veliko interesovanje govori činjenica da je prošle godine van stadiona ostalo oko 4.500 građana koji nisu na vreme zauzeli svoja mesta. Zbog toga se ove godine posetioci pozivaju da na vreme dođu i obezbede sebi najbolje mesto kako ne bi propustili pravu magičnu noć na Tašmajdanu. Pored saveta da dođete ranije, mi vam savetujemo dai svoj smeštaj u Beogradu rezervišete na vreme, ukoliko dolazite sa strane, naravno.

Nekoliko besplatnih kulturnih manifestacija koje su se do sada održale, služe kao primer da je naš narod i te kako zainteresovan za koncerte klasične muzike, balet, izložbe mnogih muzeja i galerija. Mnogi će reći da je interesovanje mnogo veće kada je nešto besplatno, ali ako pođete od sebe, da li biste otišli na koncert klasične muzike ukoliko ne uživate u slušanju iste? Prema tome, besplatne kulturne manifestacije su pokazatelj da naš narod voli da posećuje takva mesta, ali i da nema uvek dovoljno novca da za njih izdvoji.

Drugo održavanje kulturne manifestacije „Noć muzike“ samo potvrđuje želju organizatora ali i posetilaca da Beograd dobije nacionalnu manifestaciju kulturne muzike. Ovakve manifestacije su odavno zaživele u svetskim metropolama poput Beča, Berlina, Njujorka i Londona, a naši sugrađani se nadaju kako će se ubuduće i Beograd svrstati među njih. Ove godine se očekuje da ponovo sva mesta budu popunjena, odnosno da će oko 15 hiljada posetilaca uživati u melodijama klasične muzike na stadionu Tašmajdan.

Za same organizatore drugo održavanje „Noći muzike“ predstavlja još veći izazov i teži zadatak za nadmašiti prošlogodišnju manifestaciju. Svako ko prvog septembra dođe na Tašmajdan imaće čast i privilegiju da muzikom obiđe sve kontinente. Posetioci će uživati u kompozicijama iz 20 zemalja i zvukovima kan kan, sirtaki, italijanske i naravno srpske muzike. Nastupiće i specijalni gosti čija se imena još uvek drže u tajnosti, a najavljeni su samo najmlađi – hor Kolibri. Te večeri će se ujedno otvoriti i sezona Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a. Sama manifestacija se treba shvatiti kao poziv da svi sugrađani nastave sa posećivanjem koncerata klasične muzike i tokom cele sezone, a ne samo u „Noći muzike“. Na nastupu se očekuju i inostrani izvođači kao i mnoga iznenađenja. Ono što je sigurno, dobićete veče za pamćenje, puno kvalitetne muzike, dobrog druženja i zabave.

Ne propustite ovaj događaj, dođite u što većem broju i dozvolite svojim čulima da uživaju u pravom koncertu klasične muzike i magičnim glasovima dečijeg hora Kolibri. Ne zaboravite da se pobrinete i za smeštaj, u ovom slučaju imate opciju da iznajmite stan za dan. Tako da spremite sve na vreme, dođite i postanite deo tradicionalnih koncerata klasične muzike koji će se ubuduće održavati svake godine i postajati sve veći i bolji.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.