Šta najviše privlači turiste u Beograd

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Kako je Beograd jedan od najčešće posećenih evropskih gradova, zanimalo nas je šta najviše privlači turiste koji ovde dolaze. Kao što ćete i sami Svako je odavde poneo svoje utiske, uspomene, delove Beograda koji će mu zauvek ostati u sećanju. Mnogi jedva čekaju da svoje slobodno vreme i godišnje odmore provedu u našoj prestonici, a šta smo od glavnih razloga šta najviše privlači turiste u Beograd izdvojili, pročitaćete u nastavku.

    Kultura

    Beograd ima veoma bogatu istoriju - mnogi podzemni tuneli koji se nalaze ispod celog grada, tajanstvene prostorije na Kalemegdanu, ostaci Rimskog i Osmanskog carstva, što je vrlo interesantno strancima. Legende koje kruže o čuvenom podzemnom lavirintu na Kalemegdanu, zatim rimski bunar koji nosi svoju priču, dodatno budi maštu kod mnogih koji vole mistiku i istoriju. Takođe Beograd ima prelepe muzeje, pozorišta, spomenike koji ga čine kompletnim turističkim mestom.

    Noćni život

    Bogat beogradski noćni život je još jedna stavka na spisku svih turista kada govore o tome šta ih dovodi u Beograd. Žurke koje traju 24 časa, provod koji je zagarantovan, klubovi, kafane, splavovi, energija grada, ljudi, oduševljavaju sve turiste koji osete noćni život ovog vrelog grada koji nikada ne spava. Beogradske kafane su nešto što ne može da se vidi u svetu, zvuci tambure, trube, harmonike, svakoga nateraju da zaigra. Klubovi u kojima mladi ne staju do jutra, splavovi u kojima svaki izlazak ima posebnu draž, sve to Beograd svrstava u gradove čiji noćni život morate osetiti.

    Festivali

    Beograd ima veliki broj festivala, bilo da je reč o muzici, plesu, filmu ili nekoj drugoj oblasti. Kada govorimo o muzici, ubedljivo najpoznatiji i najveći festival u Beogradu je Beer fest. Mnogima sličan Oktobarfestu koji se održava u Nemačkoj, Beograd je ipak uspeo da se izbori za svoju autentičnost i prepoznatljivost. Koncerti su takođe nešto što privlači turiste, posebno kada je reč o velikim muzičkim zvezdama koje u okviru svoje turneje nastupaju u Beogradu. FEST, jedan od filmskih festivala takođe u Beograd dovodi veliki broj inostranih poštovalaca filma i domaće kinematografije. Njemu se svake godine poklanja velika pažnja i slobodno možemo reći da je FEST prema svom značaju jedan od ponosa Beograda. Pored velikog broja glumaca i režisera iz drugih zemalja, FEST privlači i prave ljubitelje dobrog filma, kojima neće predstavljati problem da pređu na hiljade kilometara kako bi uživali.

    Dentalni turizam

    Iako ovo ne spada baš u turističke atrakcije grada, znamenitosti, festivale i slično, dentalni turizam je ipak nešto što svakako dovodi veliki broj turista u Beograd. Na ovu temu smo napisali više blogova, upravo zbog velike zainteresovanosti svih koji su čuli o veoma kvalitetnoj i povoljnoj usluzi ovdašnjih stomatologa. Mnoge stomatološke ordinacije Vam čak obezbeđuju smeštaj u Beogradu jeftino, jer mnogi sarađuju sa agencijama dobijate dosta povoljniju cenu za super apartman. Svi turisti koji u Beograd dolaze radi stomatološke intervencije često se moraju zadržati bar dva tri dana, pa nije na odmet iskoristiti popust koji ordinacije nude, a ušteđeni novac potrošiti pri obilasku Beograda.

    Ovo su neki od posebno navedenih razloga šta turiste najviše privlači i zbog čega je Beograd jedna od vrlo popularnih destinacija. Još jedan od razloga je i to što se stan na dan u Beogradu jeftino može platiti, a na duže još jeftinije jer mnogi nude popust. Idealno kako za bekpekere, tako i za one koji dolaze poslovno i planiraju nešto duži boravak. Razlozi su raznovrsni, ali ono što je svima zajedničko je to da Vam u Beogradu nikada neće biti dosadno.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.