Scorpions konačno i u Srbiji!

Blog / Koncerti

Mnogo puta je Srbija bila u prilici da ugosti neke od najvećih imena svetske muzičke scene, bendove i solo izvođače kao što su Metallica, Robbie Williams, Iron Maiden, Beyonce, Sting i mnogi drugi. Krajem ove godine, tačnije 7. decembra, po prvi put će u Beogradu nastupati jedan od najpoznatijih hard rock/heavy metal bendova na svetu – Scorpions. Koncert će biti održan u Kombank Areni u okviru njihove svetske turneje pod nazivom Crazy World Tour.

Naime ovo bi sada već bio drugi njihov koncert u Beogradu, s tom razlikom što će ove godine, nadamo se svi, biti zaista i održan. Godine 2007. u maju mesecu, Scorpions su imali zakazan koncert u Beogradu koji je blagovremeno otkazan, međutim konkretni razlozi za odustajanje od nastupa nikada nisu objašnjeni. Mala je verovatnoća da će se ovako nešto dogoditi opet, zato savetujem da na vreme obezbedite prenoćište. Svi oni koji još nisu razmišljali o tome, apartmani na Novom Beogradu su adekvatno rešenje jer ih ima u blizini Arene. Ako zakupite stan na dan Beograd cena će biti svakako privlačnija nego hotelska, isto kao i smeštaj.

Bend Scorpions je osnovao Rudolf Šenker 1965. godine, da bi se pet godina kasnije kao glavni vokal pridružio njegov dobar prijatelj Klaus Mejn. Tokom ove 52 godine koliko grupa postoji, njen sastav se dosta puta menjao, neki članovi su odlazili zauvek, neki su se vraćali (kao što su prethodno pomenuti), ali muzika koju su pravili, uprkos tim promenama, ostajala je kvalitetna. Upravo njihov staž je dokaz toga.

U svojoj višedecenijskoj karijeri koja istrajava već više od pedeset godina, ova nemačka grupa broji preko 100 miliona prodatih albuma i pregršt nagrada, među kojima su dve World Music Awards, više Echo nagrada i mnoge druge. S punim pravom ih je MTV nazvao „ambasadorima roka“ , a od strane magazina Rolling Stone proglašeni su „herojima heavy metala“, pa su sasvim sigurno i zaslužili da se nađu u Rock and Roll Holu slavnih.

Posebni su po tome što su kročili na svaki deo planete. Održali su više hiljada koncerata u svim delovima sveta i zapadnim bendovima otvorili prolaz ka Kini i Južnoj Aziji. Scorpions je takođe drugi po redu bend sa Zapada (ne američki) koji je ikada svirao u Sovjetskoj Uniji, ali je zato prvi bend sa Zapada koji je u tadašnjem Lenjingradu, u okviru svoje turneje Savage Amusement Tour 1988. godine, rasprodao karte za čak pet svojih koncerata. Može se reći da su u potpunosti osvojili Rusiju godinu dana kasnije na moskovskom festivalu Moscow Music Peace.

Promene koje je tada osetio da dolaze u komunističkoj vladi, poslužile su Klausu Mejnu kao inspiracija za jednu od njihovih najpoznatijih balada „Wind of Change“, koja je nedugo potom postala i zvanična himna konačnog pada Gvozdene zavese.

Fun Fact

Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Dmitrij Medvedev bili su u prilici da uživaju izvođenju grupe Scorpions 20. decembra 2007. godine, koji su tada održali koncert za elitu ruskih snaga bezbednosti u Kremlju. U pitanju je bila proslava povodom 90 godina od osnivanja Čeke. Čeka je prethodnik KGB-a, odnosno Komiteta državne bezbednosti SSSR-a, jednostavnije rečeno tajna policija.

Klaus Mejn je ubrzo izjavio da nisu znali da je koncert u svrhe tajne službe. „Naš organizator iz Moskve pitao nas je da li bi mogli da nastupamo na specijalnom koncertu koji će pokrivati nacionalna televizija, i mi smo rekla da.“ Mejn tvrdi da im je rečeno da se radi o specijalnoj proslavi povodom Božića. Takođe kaže da od silnih reflektora uopšte nije video Putina i ostalu ekipu političara u čijem je društvu sedeo sadašnji predsednik Rusije.

Fun Fact is over now.

Muzički sastav Scorpions u početku je svirao hard rock, da bi kasnije zaplivali u vodama heavy metala. Od njihovih pesama „Rock You Like A Hurricane“, „Dynamite“, „Blackout“ i mnogih drugih, na koncertima adrenalin skače do krova. Samo „Rock You Like A Hurricane“ je obrađena više od 150 puta od strane različitih muzičara. Neki od njih su System Of A Down, Korn, Green Day... Balade im takođe veoma dobro leže, što dokazuju numere „Wind of Change“, „Still Loving You“, „Send Me An Angel“ koje su postale evergrin hitovi koji će se uvek slušati.

Karte su u prodaji od aprila meseca, pa bih ja na Vašem mestu požurila da kupim ulaznicu jer će decembar brzo doći. Isto tako će, sada kad se već poseban događaj približava, veoma brzo otići ove najjeftinije karte. Te najjeftinije karte koštaju 3000 dinara (zaokruženo, prezirem te 2990 cene), ali ako biste u Fan Pit da možete da ih vidite izbliza, i možda oni Vas, to zadovoljstvo će Vas koštati 4800 dinara.

Oni koji su već dolazili u Beograd zbog koncerata znaju da ulaznice mogu poručiti i kupiti preko sajta Eventim tako da im stignu na kućnu adresu. Apartmani na Novom Beogradu su moj predlog za sve vas koji dolazite sa strane jer se možete smestiti blizu Kombank Arene, tačnije nećete morati da se bakćete sa noćnim prevozom nakon koncerta. A pritom niste obavezni da ga iznajmljujete na više dana, nego možete iznajmiti stan na dan Beograd 20e, i naravno proći jeftinije nego da ste otišli npr. u hotel President Beograd.

I eto sada nam ostaje samo da se nadamo da ćemo ove godine konačno uspeti da dočekamo jedan od najtraženijih bendova, i da se u međuvremenu pripremamo za njihovu žestoku energiju na sceni.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.