Šampioni trube u Beogradu

Blog / Kultura

  • Sadržaj
  • Kako najbolje da se oprostite od stare i zagrejete za Novu godinu? Uz zvuk trube i šampione ovog instrumenta naravno, koji će gostovati u Beogradu u 29. decembra u Sava Centru s početkom od 20 časova. Očekuje Vas neviđen spektakl nagrađenih trubačkih orkestara srpske tradicije - samo najbolji, samo odabrani i samo vrhunski trubački orkestri na jednom mestu. Kako organizatori najavljuju, biće ovo jedan odličan uvod u novogodišnju noć.

    Najpopularnije trubačke kompozicije

    Na koncertu koji će se održati pod imenom Šampioni trube, ovi orkestri će izvesti neke od najpopularnijih trubačkih kompozicija i prirediti prisutnima pravo trubačko prednovogodišnje slavlje. Najpopularniji trubački hitovi, poput spletova narodnih kola Akademskog kulturno umetničkog društva "Lola", grmeće scenom Sava Centra, pod izvedbom kulturno umetničkog društva "Lola". Prava srpska tradicija, uz srpske narodne nošnje i tradicionalne pesme biće Vam predstavljena na najbolji mogući način, uz muziku i igru.

    Uživaćete u zvucima trube koje izvode sledeći orkestri:

    Orkestar Ekrema Mamutovića koji dolazi iz Vranja i koji je poneo titulu Šampion Guče 2016. godine.

    Orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana koji dolazi iz Vladičinog Hana i koji je poneo titulu za najbolji orkestar Guče 2016. godine.

    Orkestar Saše Krstića koji dolazi iz Surdulice i nosi titulu zlatna truba Guče 2016. godine.

    Truba je po svojoj funkciji najviši limeni duvački instrument. Zvuk koji truba proizvodi je veoma svetao i prodoran, pored toga je definitivno i jedna od omiljenijih zvukova na Balkanu. Truba kao izražajni muzički instrument, zahvaljujući svom usavršenom mehanizmu ventila u izvođačkoj tehnici dostiže veoma zavidan virtuozitet. Zvuk ovog instrumenta se specijalno može primetiti kao veoma istaknut u džez muzici.

    Guča u Beogradu

    Postoji više vrsta ovog instrumenta, a koliko je njen zvuk cenjen i poštovan u Srbiji, govori i jedan od naših najpoznatijih muzičkih festivala trube, svima poznat kao GUČA. Svako ko je prisustvovao festivalu, mogao je uživati u nadmetanju vrhunskih profesionalnih trubača, velikih orkestara ili pojedinaca koji su pravi virtuozi ovog instrumenta. Ukoliko niste imali prilike da posetite ovaj sabor trubača mi Vam svakako preporučujemo da to uradite ako ste u tom periodu u Beogradu.

    Dobar provod zagarantovan

    Međutim, ako Vam se ne čeka avgust i Guča, i želite da slušate neke od najboljih trubačkih sastava, sve što treba da uradite je da odete do Sava Centra 29. decembra. U slučaju da Vas ovaj koncert dovodi u srpsku prestonicu, hoteli na Novom Beogradu mogu biti veoma priuštivo rešenje za smeštaj ukoliko se odlučite da zakupite apartman koji se nalazi u sklopu hotela, jer to može koštati manje nego hotelska soba, a daleko je udobnije. Stanovi za izdavanje na dan u Beogradu su takođe sjajna opcija za prenoćište, pa vidite da rezervaciju obavite na vreme.

    Isto tako se potrudite da i karte za Šampione trube nabavite što pre, a to možete učiniti na blagajni Sava Centra, ali i na svim prodajnim mestima Eventima. Cene ulaznica iznose 800, 1200 i 1500 dinara.

    Dođite i zabavite se, a i provedite kao da ste na saboru trube u Guči. 

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.