13. Sajam etno hrane i pića

Blog / Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Na 13. Sajmu etno hrane i pića od 21. do 24. novembra u Beogradu učestvovaće više od 300 izlagača koji će predstaviti više od 2.000 različitih proizvoda. Proizvodi su karakteristični za uža geografska područja mahom ručne izrade, a biće predstavljeni i proizvodi od organski gajenih proizvoda koji se prave po posebnoj recepturi. Organizatori smatraju da ovaj sajam predstavlja najveću smotru proizvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope. Održaće se u Hali 3 Beogradskog sajma, a moto same manifestacije je utemeljenje robne marke proizvoda. 

    Karakter i cilj manifestacije

    Pokrovitelji manifestacije su Grad Beograd i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Cilj sajma jeste predstavljanje domaćih proizvoda, kupovina i prodaja ali isto tako i promocija i edukacija odnosno brendiranje tradicionalnih proizvoda. Ukoliko želite potpunu edukaciju iz ove oblasti onda nemojte propustiti baš nijedan dan sajma. U blizini sajma nalazi se veliki broj stanova na kratkoročno iznajmljivanje, gde se možete okrepiti i biti spremni i narednog dana da aktivno učestvujete u programu. Osim proizvođača hrane  predstaviće se i proizvođači opreme za proizvodnju, serviranje i pakovanje tradicionalnih proizvoda kao i sadnog i semenskog materijala. Predstaviće se domaći proizvođači ali i proizvođači iz inostranstva.

    Sajam etno hrane i pića ima kako poslovni tako i promotivni karakter. Namenjen je pre svega distributerima, dobavljačima hotela i trgovinskih lanaca, vlasnicima restorana, trgovinskih radnji, šefovima kuhinja, gastronomima, kupcima iz inostranstva. Za ove kategorije posetilaca ulaz je besplatan. Kako okuplja proizvođače i posetioce iz zemlje i inostranstva, pa se dolazi i u grupama, u Beogradu možete organizovati kombi prevoz koji će Vas dočekati na aerodromu ili autobuskoj stanici i odvesti Vas pravo do Sajma.

    Na sajtu Beogradskog sajma izlagači mogu naći prijavu za učestvovanje koju je neophodno popuniti i proslediti. Biće prisutne i Turističke organizacije i asocijacije privrednika, Udruženja preduzetnika i fondovi za podršku i razvoj poljoprivrede. Manifestacija koja pruža velike mogućnosti i priliku da saznate mnogo toga. Radno vreme za prva tri dana je od 10 do 19 časova, a poslednjeg dana je od 10 do 17 časova. Za sve zainteresovane građane ulaznica košta 250 dinara, za grupne posete 150 dinara, a parking košta 100 dinara po započetom satu. 

    Od domaćih specijaliteta očekujte ajvar, pršut, dzemove, med, različite vrste likera, rakija i sira, kao i mnoštvo drugih proizvoda. Značajan deo pratećeg programa je tradicionalna " Izložba rukotvorina " i poslednji dan rezervisan je za popularnu " Reviju torti " u organizaciji časopisa " Moja praktika ". Rekli smo Vam da je program manifestacije izuzetno bogat i da svako može da pronađe segment koji ga interesuje, zato na vreme obezbedite svoj smeštaj u Beogradu u blizini sajma i izbegnite gužve. I što je najvažnije pružite Vašem nepcu nezaboravan užitak. Dobrodošli !!!

     

     

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.