Rolerijada - Beograd na točkićima

Blog / Upoznajte Beograd

Jubilarna 20. Beogradska rolerijada plus je zakazana za 23. septembar, plus je u nazivu dodat zbog jubileja, ali i zato što je plus trotineti, bicikli sa i bez pedala, tricikli, skejtbordovi, hoverbordovi, trokolice, segveji i sve novotarije na točkićima. Mada najavljuje se još jedan plus, koncert, dance show i fitnes fest.
 
Organizatori Rolerijade sa sponzorima su se ove godine veoma ozbiljno pripremili za veliki događaj, toliko dešavanja, disciplina, takmičarskih zona, da je dovoljno kompleksno samo pogledati raspored i satnicu svih dešavanja tog dana, pa da Vam se zavrte točkići. Centar grada i trg Republike biće prepuni ljudi svih uzrasta, što je i poziv da se svi koji imaju neke koturaljke priključe i učestvuju u kolektivnoj zabavi.
 
Za sve one koji su van Beograda i spremaju se da dojure na trku, predlažemo izdavanje apartmana Beograd, brzo lako i što je najbitnije jeftino možete naći iznajmljivanje stanova na dan Beograd i to za celu grupu prijatelja, ili za celu porodicu sa klincima, jer njima je takođe na ovogodišnjoj rolerijadi posvećeno dosta pažnje.
 
Glavna dešavanja smeštena su u pet takmičarskih zona od kojih je prva porodična zona i okuplja naravno celu porodicu. Ovde se vozi sve što ima točkove od trotineta preko rolera, podrazumeva se, do hoverborda i segveja. Na trgu Republike biće postavljena kružna pista po kojoj će se voziti trke, sve osim glavne na rolerima, čija pista će biti krug od trga kroz Vasinu do okretnice i nazad do trga Republike. Broj takmičara je ograničen, tako da treba požuriti na zvaničan sajt manifestacije i prijaviti sebe i svoje drage osobe na vreme, ali i rezervisati dnevni odmor Beograd, jer su kapaciteti i tu ograničeni.
 
 
Druga takmičarska zona Terazije fly London roler land, idealno mesto za predstavljane svih pravaca razvoja roler sporta. Svi zainteresovani imaće na raspolaganju vozače i instruktore iz Roler saveza Srbije, tako da će moći da probaju ili nauče neku od atraktivnih disciplina. Nema ograničenja, svi su dobrodošli, čak i oni koji će po prvi put stati na rolere.
U ovoj zoni možete videti umetničko rolanje, gde će plesne tačke umetničkih klizačica na rolerima zadiviti posmatrače. Zatim po prvi put biće organizovane kružne trke skejtbordra i longbordera, takođe takmičenje u najvičem skoku na skejtu, kao i najdužem skejt slajdu. Tu je i freestyle poligon za one koji vole manevrisanje i prepreke u vidu čunjeva, koje će uz okrete morati da zaobilaze bez obaranja. Aggressive park biće improvizovan kako ljubitelji aggressive i urban vožnje ne bi ostali uskraćeni za isprobavanje i učenje novih trikova, ali će svi moći da uživaju u vratolomijama profesionalaca. Najavljen je i demo tim brzih roleraša iz Roler saveza, koji će demonstrirati štafetnu vožnju, sprint trke, ali i elemente bezbednosti. U štafetnoj demo trci takmičiće se i roleraši iz Slovenije i Hrvatske, a prikazaće brze izmene vozača pri velikim brzinama vožnje.
 
Treću zonu čine dva terena na kojima će se održati hokej turnir na rolerima, a klinci koji bi da uče mogu dobiti besplatan čas. U četvrtoj zoni su bajkerski i roler poligoni. Ovde će iskusni pokazivati brzinu i sposobnost prelazeći zadate prepreke. Petu i poslednju zonu čine slalom i veleslalom staze, koje će takmičari po prvi put moći da prelaze na rolerijadi. Obavezno je nošenje kacige i prolaženje kroz zadate kapije, poput onih na snegu. 
 
Već je pomenuto da će u pratećem programu biti još fitnes dešavanja, zatim koncerti i mnogo druženja. Ne treba brinuti ni za prostor za zagrevanje i istezanje, vežbu pred nastup možete obaviti na prostoru koji će biti određen baš za to. Veoma je važno odraditi zagrevanje pre početka vožnje, što svi iskusni roleraši znaju i rade, tako da se ne brinite, ni na ovaj bitan detalj nije zaboravljeno.  Zato ako već niste, što pre idite na  izdavanje apartmana Beograd, rezervišite povoljan stan i vidimo se na rolerijadi.
15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.