Pravila ponašanja u apartmanima

Blog / Apartmani

Svaki hotel, hostel ili privatni smeštaj bilo kog tipa ima svoja pravila ponašanja i kućni red. Naravno, svaka osoba zna ono najosnovnije kada je reč o tretiranju tuđeg poseda i inventara, ali to ne znači da se svaka osoba pridržava istog. Izdavanje jeftinih stanova u Beogradu postoji, ali to ne znači da je sve dozvoljeno da se radi u apartmanima. Pravila postoje kako bi odnos između obe strane bio što bolji i kvalitetniji. Svaka saradnja se zasniva na međusobnom poverenju između stanodavca i iznajmljivača istog. Uvedena pravila ne moraju uvek biti ona stroga i teška za pridržavanje, ona su zapravo samo pravilnik jednog kulturnog ponašanja kog se svaka osoba treba pridržavati i u svojoj kući, kao i kući svojih prijatelja ili rođaka.

Apartmani u Beogradu rade sve kako bi Vaš boravak u njima bio što bolji i kvalitetniji. Na svim lokacijama u gradu gde posedujemo najbolje apartmane, sve što se u njima nalazi, postavljeno je tu zarad Vašeg uživanja i udobnosti. Stoga nastojimo da svi naši apartmani ostanu u odličnom stanju i nakon korišćenja. U tome nam upravo najviše pomažete lično vi, pridržavanjem jednostavnih pravila. Kao što i od nas očekujete odličan kvalitet, koji vam i pružamo, mi očekujemo da se prema našim apartmanima odnosite kao odgovorni gosti, svesnim pridržavanjem pravila kućnog reda.

Prijavljivanje u apartmane se vrši u ono vreme kada je to prilikom rezervisanja apartmana dogovoreno. Ovo isto važi i za odjavljivanje jer postoji velika verovatnoća da će upravo po Vašem napuštanju apartmana narednog dana doći novi klijenti, koji su takođe na vreme rezervisali baš taj apartman, pa je potrebno da se poštuju svi rokovi.

Svi gosti moraju voditi računa da ne remete javni red i mir. Ovo podrazumeva da se ne diže buka i galama, kako u apartmanu, tako ni na stepeništu ili holu zgrade. Period kada se posebno treba obratiti pažnja na buku i galamu je vreme od 14:00 - 17:00 časova, kao i od 22:00 - 09:00 časova sledećeg dana. Glasna muzika, žurke, kao ni veća okupljanja nisu dozvoljena. Ovo pravilo je jedno od najčešće zanemarivanih, posebno kod mladih ljudi. Ukoliko se u stanovima pored, ispod ili iznad Vas nalaze osobe sa niskim pragom tolerancije na buku, kao što su starija lica ili porodice sa malom decom, nisu retke opomene za stanodavca ili lični dolazak na vrata osobe koja taj apartman trenutno koristi na neprimeren način. Kako ne bi dolazilo do nesuglasnica sa susednim stanarima i kako bi se problem izbegao, pridržavajte se ovog pravila, što ne bi trebalo da bude teško.

Držanje kućnih ljubimaca nije dozvoljeno u svim apartmanima. Naravno, informišite se na vreme kako biste izbegli dalje nesporazume. To ne znači da kod nas ne postoje pet friendly apartmani, već da morate da se informišete o tome na vreme. Svaki vlasnik koji dozvoljava držanje kućnih ljubimaca u apartmanu će to naglasiti na stranici, tako da pogledajte u našim filterima pet-friendly i pred vama će se pojaviti lista svih apartmana u koje možete da uvedete krznatog prijatelja.

U apartmanu je dozvoljeno primati goste, uz poštovanje kućnog reda. Naravno da je zabranjeno koristiti apartman za boravak više ljudi od onog broja koji je dozvoljen (ili prijavljen) osobi koja Vam izdaje smeštaj. Nije retko da su se nekim stanodavcima dešavale i ovakve situacije. Kako bi se izbegle neprijatnosti i provere koje mogu remetiti Vaš boravak u apartmanu, računa se na Vaše poverenje da ćete poštovati dogovor.

Svi gosti su dužni da se prema inventaru odnose pažljivo, kao i tehničkim uređajima i instalacijama. U slučaju bilo kakve štete, ona mora biti nadoknađena od strane gosta.

Gost je dužan da pri napuštanju apartmana isti ostavi u stanju kakvom ga je zatekao. To znači da apartman mora biti neoštećen, čist i uredan, bez ostavljanja nagomilanog smeća.

U slučaju bilo kakve poplave, požara ili nekih drugih vanrednih situacija u apartmanu, treba bez odlaganja kontaktirati hitne službe, a zatim i vlasnika apartmana. To važi naravno za sve opasne situacije, a ukoliko se desi problem tehničke prirode za koju je potrebno pozvati profesionalaca da sredi, onda smesta javite vlasniku jer oni već uveliko imaju spremne brojeve telefona za saniranje bilo kakvih nepredviđenih okolnosti. Ne pokušavajte ništa sami da popravljate, jer ćete samim tim i sebe i druge uvesti u eventualnu situaciju opasnu po život. Sačekajte vlasnika da dođe sa pojačanjem i napustite apartman dok se situacija ne sredi, i ne omogući vraćanje u smeštaj.

Gosti moraju voditi računa o svojim dragocenostima i ličnim predmetima jer u slučaju bilo kakvog nestanka ili gubitka, stanodavac ne može preuzeti odgovornost. Dokle god boravite u vašem smeštaju vi snosite odgovornost za ličnu imovinu.

Za kraj Vam želimo prijatan boravak u svim našim apartmanima, a za sva dodatna pitanja ili neke nedoumice oko pravilnika uvek ćemo rado izaći u susret sa svim potebnim obaveštenjima. Tu smo zbog Vas, Vaše udobnosti i užitka i jeftinog noćenja u Beogradu.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.