Parking mesta na Adi Ciganliji

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Visoke temperature smetaju svima, a naročito učesnicima saobraćaja. Nekada nam se čini da je u automobilu ili gradskom prevozu temperatura mnogo viša, i uglavnom smo u pravu. Pored vreline asfalta i sunca koje prži, ono što dodatno zna da izludi svakog vozača je gužva i zastoj u saobraćaju, ali podjednako ih frustrira i pronalaženje slobodnog parking mesta. Ako na ove temperature dodamo i stres uzrokovan svakodnevnim saobraćajnim problemima, rezultat nikako ne može biti dobar.

    Ada Ciganlija u ovim trenucima deluje kao pravi spas i rešenje za vrele dane, ali nekada i sam put do nje može biti naporan, posebno ako idete svojim automobilom. Kako bismo Vam malo ublažili stresnost saobraćaja i uživanje na najlepšem beogradskom kupalištu učinili potpunim, uputićemo Vas gde je najbolji Ada Ciganlija parking. Naravno, svi oni koji dolaze sa strane uvek mogu izbeći ovaj problem tako što će obaviti rezervaciju privatnog smeštaja i izbeći dodatan stres oko stalnog putovanja do “beogradskog mora”.

    Parkiralište “Ada Ciganlija”

    Da je Ada Ciganlija jedna od najtraženijih turističkih destinacija u Beogradu govori činjenica da je tokom sezone dnevno poseti više od 100.000 posetilaca. Ova brojka zaista jeste velika, a ako tome dodate činjenicu da veliki broj kupača dolazi na Adu Ciganliju svojim automobilom, možete zamisliti koliko je teško pronaći slobodno parking mesto. Vaša odluka o mestu parkiranja često zavisi od lokacije gde želite tačno da budete na samoj Adi, ali i o količini novca koji ćete moći da izdvojite. U zavisnosti od toga za šta se odlučite nekada možete pronaći potpuno besplatno parkiranje, ali ga ponekada možete i platiti. 

    Jedna od najčešćih opcija naših vozača jeste Ada Ciganlija parking - parkiralište "Ada Ciganlija" koje se nalazi samom ulazu ka jezeru i plaži, tačno sa Makiške strane. Radno vreme ovog parkinga je 24 časa tokom 365 dana u godini i raspolaže sa 1491 mesta za parkiranje. Ada Ciganlija parking predviđa 5 parking mesta za invalide i 6 porodičnih i parking mesta za trudnice. 

    Ada Ciganlija parking: Informacije

    Ada Ciganlija parking se nalazi na adresi Ada Ciganlija bb. Parkiralište ima prizemlje i još jedan sprat predviđen za parking. 
    Cena ovog parking mesta iznosi 150 dinara, a plaćanje parkinga se vrši na rampi na ulazu u Adu Ciganlija parking. Kada je reč o ovom parkingu, imajte u vidu da autom ne možete doći baš do svakog dela Ade, tako da ćete svakako morati kratko da pešačite ili više, što zavisi najviše od mesta ka kom ste se uputili.

    Cenovnik izgleda ovako:

    Jednokratno dnevno parkiranje za motorna vozila (24h) 150 dinara
    Mesečna pretplata za putnička vozila 00-24 2000 dinara
    Parking za osobe sa invaliditetom Besplatno

     

    Ada Ciganlija parking se može platiti prilikom jednokratnog parkiranja gotovinski u dinarima ili na POS terminalu prema važećem cenoviku. Kako smo već napomenuli, parking za osobe sa invaliditetom je potpuno besplatan. U odnosu na druge javne garaže i parkirališta koja predviđaju da je parking za vozila sa invaldiskom nalepnicom besplatan prva 3 sata, a da se potom naplaćuje; Ada Ciganlija parking ipak predviđa da je potpuno besplatan. Korisnici Parking Pass kartice je mogu iskoristiti i na ovom parkiralištu bez ikakvih problema. Parking Pass je parking kartica, koju je moguće kupiti za određeni vremenski period - 24 sata, 3 dana i 7 dana. Aktiviraćete je krajnje jednostavno, prvim ulaskom na parkiralište ubacivanjem u ulazni automat.

    Vodite računa o načinu na koji se parkirate, jer u slučaju da zauzmete dva parking mesta će Vam Ada Ciganlija parking naplatiti duplu cenu jednokratnog parkiranja. O tačnom broju slobodnih parking mesta na parkiralištu “Ada Ciganlija” se uvek možete informisati na svetlećim info znakovima o slobodnim parking mestima. 

    Ada Ciganlija parking - “Parkiraj i bicikliraj”

    “Parkiraj i bicikliraj” predstavlja mogućnost svakog vozača da na parkiralištima iznajmi bicikl. Za rentiranje bicikla na parkiralištu “Ada Ciganlija” Vam je potrebna samo lična karta. Na privremeno korišćenje možete preuzeti bicikl svakog dana u periodu između 09:00-21:00 čas. Ada Ciganlija parking omogućava svojim korisnicima da potpuno besplatno iznajme četiri bicikla, 2 za decu i 2 za odrsale. Uslov za rentiranje jeste plaćeni parking i uz računom se od inkasanta može preuzeti bicikl. Vožnja bicikla svakako je mnogo zdravija od vožnje automobilom, a na ovaj način možete obići celo jezero i upoznati njegove čari.

    U ponudi se nalaze i električni bicikli sa litijumskom baterijom, koja traje dva sata.

    Da li se na Adi Ciganliji može besplatno parkirati?

    Sledeća opcija za parkiranje je i ta da svi posetioci vozilima uđu na Savsko jezero i to sa gradske strane, tako da auto mogu da ostave na nekom parkiralištu koje se nalazi u blizini.
    Besplatan parking, koji je, razume se i najpopularniji, nalazi se duž starog Obrenovačkog puta. Ovaj parking najčešće biraju oni koji se upućuju ka makiškoj strani jezera. Na svim obeleženim mestima parkiranje je potpuno besplatno, jedino je pitanje da li ćete uspeti da proneđete mesto jer je puno već u ranim jutarnjim časovima. Zbog toga mnogi svoja vozila ostavljaju na suprotnoj strani puta, pa čak i na travi.

    Već dugo se planira da stari Obrenovački put bude zoniran, i da se u ovom delu grada naplaćuje parking po važećim tarifama, međutim taj plan još uvek nije zaživeo pa oni kojima je ovo mesto bilo omiljeno za parkiranje mogu da odahnu još neko vreme. Postoji i veliki broj “divljih” parkirališta na makiškoj strani pored starog Obrenovačkog puta, tako što su mnogi ljudi koji imaju tu kuće ili lokale namenski raščistili obližnje zemljište i počeli svoj posed da naplaćuju kao parking. Za to parking mesto nećete dobiti fiskalni račun.

    Gde se smestiti kod Ade Ciganlije

    Ukoliko Vam je lakše i jeftinije da do Ade dođete gradskim prevozom ili brodićem sa novobeogradske strane, o parkingu kao i gužvi u saobraćaju ne morate brinuti. A ukoliko i to želite da izbegnete, tu je stan na dan Čukarica za izdavanje za sve one koji tokom leta dolaze u posetu Beogradu, pa moraju da brinu o ovakvim stvarima.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.