Obogatite bojama životni prostor

Blog / Apartmani

  • Sadržaj
  • Boje svemu daju lepši izgled i izazivaju svakakva osećanja u nama. Bojama iskazujemo mnogo toga, a to nekada može biti i trenutno raspoloženje koje pokazujemo i odabirom garderobe. Naučno je dokazano da naše oko ne vidi ogroman spektar boja koje postoje, ali nećemo se buniti ni za ove koje naš mozak može da spozna. Kako jedna definicja kaže, boje su zapravo pojam koji se odnosi na određeni svetlosni osećaj fizičke osobine svetlosti, čija kretanja prima naš vizuelni aparat, odnosno oko i deo mozga koji je zadužen za interpretaciju podataka. Nauka se bavila mnogim podelama boja, donela definicije o svemu što nije bilo jasno u vezi njih i iznela veliki broj teorija. Ali nama nije potrebna nauka da bismo uživali u onome što boje mogu da nam pruže, dobro iskombinovanu odevnu garderobu, odlične umetnička dela, kao što su slike ili fotografija, i prelepu unutrašnjost našeg apartmana. Kako nam boje mogu ulepšati životni prostor i kako bi on zapravo trebalo da izgleda, pokušaćemo da Vam na najbolji način približimo upravo sada.

    Kada živite u iznajmljenom stanu, možda mislite kako ste ograničeni u dekorisanju istog, što naravno nije tako. Ako ne želite da izgubite depozit, nećete moći da slikate na zidovima, ali to ne znači da prostor u kom boravite mora biti siv i jednobojan, zapravo je sasvim suprotno. Od jastuka, šarene posteljine, udobnih tepiha, nameštaja i umetničkih dela, zapravo svih svojih stvari, možete napraviti odličnu šemu boja koja je potpuno u vašem stilu. Pre svega toga morate da odaberete nijanse koje ćete koristiti za dekoraciju.

    Biranje prave šeme boja može u potpunosti da promeni atmosferu prostora. i imajući to u vidu, predlažemo vam nekoliko ideja boja za svaki poseban prostor u apartmanu. Naše sobe za izdavanje u Beogradu su sve uređene sa stilom i tako da vam pružaju maksimalni nivo komfora po veoma pristupačnim cenama. 

    Dnevna soba

    Pod pretpostavkom da je u svakom životnom prostoru dnevni boravak srce tog doma, mesto gde se zabavljate sa prijateljima ili opuštate nakon posla, možda čak i puštate filmove i pravite bioskopsku atmosferu. Bez obzira za šta god ga koristili, ovaj prostor treba da zadovoljava sve vaše potrebe. Dnevni boravak je i privatni i javni prostor, pa će neutralna paleta boja osigurati da on ima praktičnu atmosferu. Boja prostora može uticati na način na koji se osećate i koju energiju stvara kada ste u njemu. Neutralna šema može biti i živa i opuštajuća. Mešanje nijanse poput braon i bež ili varijacija sive i bele je odlična ideja. Koristite neutralne boje i kada se radi o zavesama i tepisima. Ukoliko želite da dodate neke posebne akcente u prostoru, izaberite svetlije umetničko delo i ukrase.

    Kuhinjski i trpezarijski deo

    Čak i ako vaš stan nema formalnu trpezariju, svakako možete dodati boju u prostor u kome se hranite. Mesto na kom obedujete treba da bude svetlo i puno toplih boja. Psiholozi veruju da crvena i slične nijanse podstiču apetit. Mnogi tvrde da je ovo upravo razlog zašto su boje čuvenog Mekdonaldsa crvena i žuta. Upravo u vašem trpezarijskom delu, bi najbolje bilo da dominiraju te boje. Što se tiče kuhinjskog dela, ona takođe može imati slične boje, pod kojim se podrazumevaju energična i vatrena. Boja pomorandže, žuta boja ili krem. Stolnjaci, neka umetnička dela, kuhinjske garniture, šerpe, lonci, itd, mogu takođe da pomognu da napravite šemu boja koju želite u kuhinji i trpezariji.

    Spavaća soba

    Vaš privatni prostor, vaše utočište. To je mesto gde odmarate noću i opuštate se posle napornog dana. Vaša spavaća soba treba da vam obezbedi vedrinu i mir. Sofisticirane nijanse, poput plave, sive, zelene, ljubičaste, nude umirujuću atmosferu. Na primer, pomešate delić plave sa svetlo sivom kako bi vaš prostor delovao prozirno, nalik osećaju plaže. Neutralni tonovi, poput krem boje, takođe stvaraju dobar utisak u spavaćoj sobi. Po vašem ukusu možete odabrati i prekrivač za krevet, tepih ili neko umetničko delo koje odgovara celokupnom dekoru. 

    Kupatilo

    Takođe još jedan vrlo privatan prostor u stanu. Kupatilo može izgledati i luksuzno i sveže. Ako želite više spokojnog prostora, koristite palete hladnih boja. Ako želite da Vaše kupatilo stvara osećaj spa prostora, koristite bledo zelene boje i boje prirodnog drveta. Ukoliko želite kraljevski izgled, koristite zlatne boje ili boje prirodnog kamena. Pribor koji se nalazi u kupatilo, kao što je recimo četka za wc šolju, ili držač za četkice za zube, takođe mogu dati svoj ukras celom prostoru, kao i mesto gde držite svoje kupke, sapune, itd.

    Ovo su neki od saveta kojih se možete, a i ne morate pridržavati do detalja. Na kraju krajeva, vaš prostor je ono što treba da odiše energijom kakvu vi želite, pa se ne morate uvek slepo pridržavati svakog saveta. Na nama je da vam sugerišemo ono u šta se razumemo, a na vama da usvojite neki od saveta. Apartmani u Beogradu su uvek tu da vaš stambeni prostor učine zanimljivijim i lepšim. Još jedna dobra ideja je da posetite neki stan na dan iz naše ponude, i pokupite ideje za uređenje sopstvenog stana. 

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.