Novembar Vino Fest u Beogradu

Blog / Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Novembar Vino Fest će biti održan 2. i 3. novembra u hotelu "Zira" , sala "Acropolis" na prvom spratu. Ove godine, radno vreme biće od 14h do 20 h, oba dana festivala. Očekuje se učešće preko 100 izlagača, što ovaj festival čini jednim od vodećih kada je ova oblast u pitanju! Pored vinara, očekuje se izlaganje i proizvođača rakija, ali i proizvođača iz gastro sekcije! 

    Osnovni cilj Novembar Vino Fest-a jeste umrežavanje vinara, proizvođača, distributera, kao i razvijanje e-trgovine. Učestvuju vinari svih država iz našeg regiona, što svakako doprinosu jačanju dobrih odnosa, prijateljstva, ali i novih ideja koje vode ka postavljanju novih standarda u oblasti proizvodnje vina i rakija. Cilj od prošle godine, ostao je isti- postavljanje najviših standarda u regionu!

    Nakon završetka berbe u vinnogradima, kreće par meseci posvećenih ovom napitku. Par meseci pre Nove godine posvećeni su vinu, odnosno ispunjeni su dešavanjima vinu u čast .Ono po čemu se Vino Fest u hotelu "Zira" razlikuje od Beogradskog salona vina u Hyat-u, jeste to da je okrenut domaćim vinarijama, gotovo u potpunosti. Između ostalih, tu su vinarija Stobi, Kovačević, Ivanović, Kiš vinarija i mnoge druge. Za vinare, odnosno proizvođače vina, postoji mogućnost za direktno sklapanje poslova sa restoranima, maloprodajama, distributerima, ali i direktnim kupcima!

    Očekuje se i "premijera" nekih proizvođača, po ugledu na prošlogodišnji Sauvignon Blanc 2016, koju je na štand iznela vinarija Deurić, dok je vinarija Stobi ponudila čitavu liniju vina, na oduševljenja uživaoca Stobi vina.

    Dobro poznata činjenica je da se vina odlično uklapaju sa hranom, naročitom sa sirevima i mesom. Ne morate biti vrhunski poznavalac vina da biste osetili tu simfoniju ukusa u ustima kada spojite određenu vrstu sira sa vinom. Iz tog razloga, Novembar Vino Fest obuhvata i Gastro ponudu, a neki od izlagača su mlekara "Dana", Hrsko Cheese (hrskavi listovi sira", sirana "Jovanović", "Zlatiborac" i mnogi drugi.

    Ne zaboravimo ni fenomelne rakije koje će biti izložene na festivalu. Sa novim Balkan Rakija Festo-om teži se da se podigne nivo tržišta rakija. Kada su rakije u pitanju, na ovogodišnjem festivalu ćemo moći da uživamo u ukusima destilerije "Zarić", a tu su još i destilerija "Novićević", "Stara Sokolova", "Jelički dukat" i mnoge druge. 

    Predstavnici HoReCa sektora (Hotel/Restaurant/Cafe Manager) su takođe jedni od učesnika sajma, a njima će se posebno posvetitit pažnja i vreme u smislu aktivnog učestvovanja i animiranja, kako bi na što bolji način došlo do komunikacije sa izlagačima. Takođe, očekuje se i prisustvo privatnih i državnih turističkih organizacija. I ove, kao i prošle godine, vinari će moći da se predstave on-line na sajtu i platformi, u toku trajanja samog sajma.

    Ovakav vid festivala svakako je koristan i za turizam, jer predstavlja naš grad i državu u najboljem mogućem svetlu. Veliki broj izlagača iz regiona dolazi u Beograd na Novembar Vino fest, kako zbog izlaganja svojih proizvoda, tako i zbog prijateljstva koja se sklapaju, gostoljubivosti naših ljudi i osmeha na licu kojim počinje i završava ovaj renomirani festival.

    Ukoliko ste ljubitelj vina i imate želju da posetite Novembar Vino Fest (ili, pak, želite da se prijavite kao izlagač), pronađite svoj idealan smeštaj u Beogradu, kako biste mogli neometano da uživate u danima festivala. Ponuda apartmana u Beogradu je zaista velika, tako da možete pronaći svoj stan u blizini hotela "Zira" odakle će Vam biti potrebno svega par minuta laganog hoda. U odnosu na hotelski smeštaj, apartmani na kratkoročno iznajmljivanje su daleko povoljniji, tako da je stan na dan svakako preporuka ukoliko odlazite u Beograd.

     

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.