Nova godina je najlepša u Beogradu

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Čini se da novogodišnja euforija iz godine u godinu počinje sve ranije u Beogradu. Naš glavni grad je već krajem oktobra okićen, po rečima mnogih, nikad lepšom uličnom rasvetom. Svako ko je prošao Knez Mihailovom ulicom uverio se u magičnu čaroliju novogodišnje euforije. Pored prelepo ukrašene ulice, tu su i mnogi ulični prodavci sa motivima Nove godine na svojim tezgama. Ljudi se osećaju lepše, srećnije, prave planove za doček, a tek što smo na početku decembra.

    Neki od naših sugrađana kažu da je magija već u vazduhu i da je novogodišnji duh prisutan kod starijih podjednako kao i kod najmlađih. Ukrašen je ceo Beograd prelepim ukrasima i osvetljenjem, lepšim nego prethodnih godina i sa većim brojem zanimljivih svetlucavih skulptura Deda Mraza, irvasa, poklona... Period pripremanja za Novu godinu je ubedljivo jedan od najlepših u godini. Tada smo svi malo više okrenuti jedni drugima i makar na kratko zaboravljamo one loše stvari. Nova godina je najlepša u Beogradu upravo zbog toga što počinje dosta ranije i traje znatno duže od te jedne noći.

    Kako je i nas ponela sva ova praznična euforija, prelazimo na predstavljanje novogodišnjeg programa, odnosno kako zvanično ime glasi Beogradska zima.

    TRG OTVORENOG SRCA

    Sada već tradicionalno održavanje ove manifestacije počinje sa radom prvog decembra 2016. godine i trajaće sve do prvog februara 2017. godine. U drvenim kućicama koje će se nalaziti na Trgu Republike biće organizovana prodaja suvenira, ali i novogodišnjih ukrasa, igračaka, slatkiša i još mnogo drugih zanimljivih proizvoda. Svakog vikenda u decembru, održavaće se programi za najmlađe, pod organizacijom Dečijeg kulturnog centra. Biće tu mnogo predstava, kao i pevačkih i zabavljačkih zvezda. Naravno, biće organizovana i humanitarna prodaja novogodišnjih šolja, a biće organizovane i izložbe starih zanata.

    TRG BAJKI

    Dešavanje će biti na platou ispred Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić", a reč je o postavljanju Kuće bajki, gde će se svakoga dana igrati srpske narodne bajke, kao i bajke Braće Grim. Na samom Trgu ćete imati priliku da obiđete postavljene tezge na kojima će biti prikazani stare srpske zanatske rukotvorine Za sve ljubitelje lutkarskog pozorišta, takođe će biti organizovane lutkarske predstave. A sve ovo možete ispratiti u periodu od 15. decembra 2016. do 15. januara 2017.

    KLIZALIŠTA

    Klizalište na Tašmajdanu će u određenim terminima biti besplatno, a sve će to propratiti odabran muzički program. Svi posetioci će uživati u prazničnoj rasveti, deca će imati prilike da gledaju predstave prilagođene njihovom uzrastu, a tu su i nastupi mađioničara. Petak je rezervisan za Retro party night, u kojem mogu uživati odrasli. Ova dešavanja će se održavati od 15. decembra 2016. do 15. februara 2017.
    Klizalište na Trgu Nikole Pašića će raditi svakoga dana sa svojim umetničkim programima. Ovde ćete imati priliku da uživate u mnogim sportskim događajima, nastupaće i poznati muzički bendovi kao i vrhunski di-džejevi. Klizalište na Trgu Nikole Pašića sa svojim zimskim programom počeće sa radom od 15. decembra 2016. do 01. februara 2017.

    SAVSKA PROMENADA

    Još jedan događaj koji uključuje raznovrsnu ponudu kako za decu, tako i za odrasle. U okviru ovog programa će biti organizovani mnogi koncerti, takmičenja, vatrometi, humanitarne akcije, ali i podela paketića najmlađima. Ove godine će se i Beograd na vodi pridružiti akciji Ulica otvorenog srca, tako će Savska promenada 1. januara 2017. godine postati Promenada otvorenog srca. Ono što Vas ovde takođe očekuje su koncerti koji će se održati 29. decembra, a nastupiće Kiki Lesendrić i Piloti, zajedno sa Tropiko bendom. Ova manifestacija će se održati u trajanju od 16. decembra 2016. godine do 15. februara 2017. godine.

    ULICA OTVORENOG SRCA

    Ova manifestacija humanitarnog karaktera je posvećena najmlađima. Ulica će se odvijati na potezu od Svetogorske, do ulice Strahinjića Bana. Ulica otvorenog srca će kao i uvek biti otvorena prvog januara, pa svi oni koji budu želeli da im Nova godina počne tako što će usrećiti nekoga, mogu se pridružiti ovoj manifestaciji.

    DEČIJA NOVA GODINA

    Još jedna manifestacija sa besplatnim programima posvećena najmlađima. Beogradski sajam će biti centar dešavanja sa čak 39 planiranih programa, od kojih će 11 biti pozorišne predstave za decu. Biće tu i 18 muzičko-scenskih programa, od kojih će 9 biti sa novogodišnjim predstavama. Tu su još i programi sa glumcima, voditeljima, pevačima, horski nastupi, orkestri, balet i još mnoga iznenađenja u kojima će svi prisutni uživati, a trajaće od 16. decembra do 30. decembra 2016. godine.

    TRADICIONALNA TRKA DEDA MRAZEVA

    Već devetu godinu za redom, ulicom kralja Milana, 25. decembra 2016. godine učestvovaće u trci ili šetnji, preko 3.000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica. Tada će biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom "Deda Mrazevi daruju život". Čitav događaj pratiće muzičko-zabavni program koji će se nalaziti na bini kod Terazijske česme. Ovde će nastupiti veliki broj ličnosti iz sveta sporta i kulture. Terazijski plato će biti mesto na kom će se nalaziti startna-ciljna kapija.

    PROSLAVA NOVE 2017. GODINE ISPRED DOMA NARODNE SKUPŠTINE

    Ono što ste verovatno svi čekali da saznate, programsku šemu za sam doček i veče pre toga. Čuveni bend Bijelo dugme koji je do sada napunio već tri arene, svoj četvrti beogradski koncert će održati noć uoči dočeka ispred Doma Narodne Skupštine. Zajedno sa njima će nastupiti i poznati pevač Aca Lukas čije se žurke pamte kao neke od najboljih i gde će atmosfera bez sumnje biti sjajna.

    U noći samog dočeka zabavljaće Vas najpoznatiji ex yu bendovi Bajaga i instruktori, rame uz rame sa Plavim orkestrom. Obećavaju odličan program i pravu zabavu, pa ćemo im verovati na reč. Sve u svemu, ne sumnjamo da će raspoloženje biti na vrhuncu, a uz dobru muziku i kuvano vino, rakiju i ostala pića koja će se služiti, provod je zagarantovan.

    Biće tu i drugih događaja nakon Nove godine, januar je pun praznika i dešavanja koje mi sigurno nećemo propustiti. Informisaćemo Vas o svemu što se dešava u našem gradu. Za sve one koji bi želeli da dođu u porodičnom krugu u velikom broju, veliki apartmani u Beogradu su savršen smeštaj i idealan za dolazak sa decom. Kako se većina ovih manifestacija održava u centru grada, mogu se po vrlo pristupačnoj ceni pronaći stanovi u centru Beograda za izdavanje, tako da uopšte ne morate razmišljati o prevozu.

    Ako još uvek niste posetili Beograd u njegovom najlepšem prazničnom odelu, ova Beogradska zima je pravi trenutak da to učinite.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.