Noćni život u Beogradu

Blog / Noćni život

  • Sadržaj
  • Tema koja ima gotovo nepresušan izvor inspiracije i informacija, jer Beograd iz godine u godinu povećava broj mesta za izlazak. Međutim, ovo neće biti jedan od uobičajenih tekstova o noćnim izlascima, ovoga puta ćemo Vam govoriti o nešto drugačijem noćnom životu grada. Možda ne ono na šta ste navikli, iako svi vrlo dobro znamo da su klubovi, splavovi i kafane uvek aktuelni. O toj vrsti noćnog života u Beogradu smo toliko puta pisali, da ste do sada verovatno isprobali mnoga mesta i shvatili da je u srpskoj prestonici provod najbolji. Posebno zbog njegove raznolikosti i velike ponude, ovde ne postoji šansa da ne pronađete nešto za sebe.

    Mislili ste da je noćni život u Beogradu sačinjen samo od klubova i izlazaka? Grdno ste se prevarili.

    Noćni život ne podrazumeva samo žurke do jutra, veliku gužvu u zagušljivim prostorijama i trošenje novca na klopu i alkohol, da biste na kraju večeri jedva stigli u svoj jeftini smeštaj u Beogradu. Ono što možda niste znali, a to je još jedna od lepših strana Beograda i njegovog noćnog života - možete se odlično provesti a da na to ne potrošite previše novca, niti ostanete celu noć u nekoj od kafana i klubova. Počelo je proleće, večeri su sve toplije i ljudima je ovo i te kako trebalo, da malo uživaju u čaroliji koju Beograd dobija sa svakom promenom godišnjeg doba. Ubrzo će doći i leto, kada sve lepote Beograda dolaze do izražaja. Zato ćemo Vas provesti kroz neka druga mesta koja noću Beograd drže budnim.

    Kalemegdan i Studentski park

    Ne postoji ništa lepše od organizovanog druženja u bilo kom od ova dva mesta. Kalemegdan u toplim letnjim noćima bude pun Beograđana, ali i turista koji se okupljaju na njegovim zidićima, klupicama, kao i travnatim površinama. Tu se vrlo često ponese neki instrument, muzički plejer sa ozvučenjem ili jednostavno oni talentovaniji zapevaju dok ih ostali prate. Neizostavno je i neko piće, neretko i hrana, pa su takve večeri jedne od omiljenijih svima, a posebno turistima, koje ovakva atmosfera podseća na neka vremena hipi komune, kada su svi bez stresa i opterećenja uživali u sličnim okupljanjima. Studentski park je takođe jedno od omiljenih mesta za okupljanje mladih, najčešće studenata, ali je ovde vreme ograničeno do ponoći, te se posle većina prebaci na neko drugo mesto ili u klub.

    Skejt park

    Ovaj park se nalazi kod tržnog centra Ušće i najčešće je centralno mesto na kom se okupljaju skejteri, odnosno mladi koji vole da prave razne vratolomije rolerima ili biciklama. Tu se uglavnom okupljaju mladi bajkeri i skejteri, i svi oni koji vole da ih posmatraju dok izvode vratolomije. Noću skejt park postaje pravo igralište gde se uz muziku zabavljaju gledajući kako profesionalni skejteri izvode svoje trikove. Ovo mesto je još samo jedno koje je rezervisano uglavnom za mlađu ekipu.

    Savski i Zemunski kej

    Kada nastupi leto, ova dva šetališta svake noći vrve od ljudi koji žele da se opuste pored reke. Šetalište postane prepuno, a pored svakog šetališta, na vodi se nalazi veliki broj splavova koji mame svojom hranom, muzikom i atmosferom. Ukoliko Vaš izlazak počne jednom šetnjom pored savskog ili zemunskog keja, a završi se spontano na nekom splavu uz zvuke aktuelne muzike i provod do zore, onda znate kako Beograd funkcioniše. Spontani izlasci su najbolji, a svakako i samo uživanje u mirnoj večeri na nekom od splavova može biti pun pogodak, ako ste u tom raspoloženju.

    Knez Mihailova

    Možda Vam zvuči čudno, ali Knez Mihailova ulica je zaista pravo mesto da osetite puls grada, upijete njegovu energiju i stopite se u masi pozitivnih ljudi. Strance najčešće zanimaju apartmani u Knez Mihajlovoj, jer žele da potpuni doživljaj u ulici koja je non stop puna života. Ovde takođe možete zateći najneverovatnije modne kombinacije, najluđe frizure, najupečatljivije stajlinge i ljude svih generacija. U ulici se nalazi veliki broj kafića, restorana, poslastičarnica, a paralelno sa njom možete pronaći i pivnice, fast food restorane i sve što Vam je potrebno. U toplim letnjim noćima, bašte tih istih kafića su podjednako pune, kao i tokom dana, pa mnogi ovde svrate na neki koktel pre nego što završe svoj izlazak u nekom klubu. 

    Žurke i svirke na otvorenom

    Svi jedva čekaju leto da se iz zagušljivih zatvorenih klubova i kafana prebace u bašte ovih lokala ili jednostavno izlaze na mesta gde su žurke otvorenog tipa. Tokom leta, Kalemegdan je često centar ovakvih dešavanja, posebno jer u tom periodu počinje veliki broj muzičkih festivala, pa je ovde gotovo uvek žurka. Prednost ovakvih noćnih izlazaka je upravo to što ste na svežem vazduhu, a čak ako dođe do kiše, kući ne odlazi niko, već se žurka nastavlja kao da se ništa ne dešava. Leto je mnogima omiljeno doba godine upravo zbog ovakvih dešavanja, pa će svaki turista definitivno uživati u svemu što Beograd nudi.

    Noćni život Beograda nisu uvek klasični izlasci u grad, tu su duge šetnje sa dragim ljudima, kada su svetla grada najjača, a vazduh pun pozitivnog elektriciteta. Tu su čuvene, žargonski rečeno, "bleje" koje Beograđani najviše vole da praktikuju, a ako se završi odlaskom u neki klub niko neće imati ništa protiv. Naravno, ono po čemu je noćni život Beograda svakako poznat, to su žurke do jutra, zvuci turbo folka, narodnjaka, roka, elektronske muzike, itd.

    Veselje jednog malog naroda koje ima veliko srce, narod koji je toliko toga prošao, ali ipak nikada neće prestati da igra, peva i zabavlja se. Noćni život Beograda ne čine samo objekti, lokali i mesta koja su poznata po odličnom provodu, noćni život Beograda je sačinjen od njegove energije, ulica i njegovih ljudi.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.