Noć reklamoždera i festival autorskog filma u Beogradu

Blog / Kultura

Nešto što privlači veliki broj publike a retko se prezentuje na sajtovima kao deo nečega što bi svako trebao posetiti - o tome ćemo pričati malo više u daljem tekstu. Veći akcenat se stavlja na neke druge događaje, ali ovaj svakako ne treba zanemariti. Verujemo da dok gledate televiziju, ono što najmanje želite da gledate su reklame. Reklame dobro dođu jedino u trenucima kada Vam je potrebna pauza za toalet ili da na brzaka spremite klopu i nastavite sa uživanjem u gledanju dobrog filma, serije, sporta ili muzičkog programa. A onda čujete za "Noć Reklamoždera" i zapitate se zašto bi neko odlazio u bioskop da gleda reklame. U prvi mah, to zaista zvuči suludo, jer, nije da će na pola emitovanja reklama pustiti film, kao što bi možda očekivali u paralelnom univerzumu - ovo je ipak sadržaj drugog tipa. 

Naime, ovde se ne radi o običnim reklamama koje svakodnevno viđamo na televiziji i koje nam ubijaju svaku volju za ostajanjem ispred malih ekrana. Noć Reklamoždera je vreme kada se reklamama prilazi na drugačiji i kreativniji način. Ovo je noć gde su kreativnost, uzbuđenje, zabava i autentičnost u prvom planu. Imaćete priliku da uživate u višečasovnoj projekciji najkraćih filmova, posebno odabranih i izglasanih za ovu noć. Zabava Vas očekuje uz originalan i umetnički program koji je već prikazan i to sa velikim uspehom u preko 150 svetskih metropola. Ove godine je učestvovao u odabiru najboljih reklama za Vas, vlasnik najveće reklamoteke na svetu "Cinemateque JMB", Jean Marie Boursicot. Ovde i publika ima ulogu sudije i odlučivaće putem glasanja o najpopularnijoj reklami, takozvana kategorija "TOP 31". Glasanje je već počelo drugog novembra i trajaće do same večeri kada će se ovaj događaj održati. Za, po Vašem mišljenju, najbolju i najoriginalniju reklamu, možete glasati na njihovom sajtu. Proglašenje pobednika i najbolje reklame će se održati 28. novembra u Sava Centru, kada se otvara Noć reklamoždera. Ovo će biti miks muzike, svetskih reklama i sjajne atmosfere, a karte možete nabaviti na blagajni Sava Centra, kao i prodajnim mestima Eventima. Cena ulaznice za Noć Reklamoždera iznosi 800 dinara. Za sve zainteresovane koji dolaze iz drugih gradova, Apartmani Beograd nude odličan smeštaj - stanovi na dan na Novom Beogradu na dan ili više dana, povoljno.

FESTIVAL AUTORSKOG FILMA:

Ovo je tradicionalna gradska manifestacija, koja se održava već 21. put od svog osnivanja. Ove godine će se održati od 27. novembra i trajaće do 6. decembra, a filmovi će se prikazivati na više bioskopskih lokacija u gradu. Publici će biti predstavljeni autorski filmovi koji pokazuju nove tokove u ovoj oblasti kinematografije. Kao što je već navedeno, festival će se održati na više lokacija u gradu i to: Dom omladine Beograda, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Muzej Jugoslovenske kinoteke, Domu Kulture Studentski grad, UK Parobrod i bioskop Fontana. U glavnom programu ovog festivala će se naći ostvarenja sa prestižnih svetskih filmskih festivala. Nastavlja se i tradicija predstavljana novih filmskih ostvarenja. Svi filmovi koji će biti predstavljeni na 21. festivalu autorskog filma imaju za cilj da prenesu dublje poruke i kompleksniju sliku današnjeg sveta i čoveka. Već drugu godinu za redom će se održati i edukativni program pod imenom "Balkan Film Connection", a vodiće ga reditelj Stefan Arsenijević. Ovaj program je namenjen studentima i mladim profesionalcima Jugoistočne Evrope. Čitav program se sastoji iz niza radionica, predavanja, diskusija i projekcija. Fokus je stavljen na proširivanje specifičnih praktičnih znanja koja su vezana isključivo za film. Takođe ima za cilj uspostavljanje čvrće saradnje mladih filmadžija u regionu i otvaranje ka međunarodnoj sceni. Karte za ovaj festival možete nabaviti na blagajnama bioskopa po ceni od 150 do 300 dinara.

Dva događaja koja su vezana isključivo za televiziju i ono što na njoj možemo, između ostalog, najviše videti. Dva nerazdvojna pojma, a na Vama je da odlučite da li ćete veče provesti gledajući reklame ili filmove, jer u ovom slučaju ne idu jedno uz drugo. U svakom slučaju, dnevni odmor Novi Beograd i smeštaj u bilo kom delu grada je povoljan i dostupan svima koji su zainteresovani.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.