Nemojte davati popuste besplatno, tražite nešto zauzvrat

Blog / Apartmandžije

  • Sadržaj
  • Prva stvar koja Vam padne na pamet kada pomislite na popust jeste da se odričete dela zarade u korist gosta, da radi gosta gubite novac. Nemojte razmišljati tako, jer kada dajete popust ne znači da ste na gubitku. Popusti se pre svega daju u određenim situacijama, npr. ako dajete popust na plaćanje u kešu ili ako gost planira duže da se zadrži u Vašem apartmanu.

    Poenta je da date određenu pogodnost kupcu, a da pri tom i Vi dobijete nešto zauzvrat, kao što je na primer to da Vam se klijenti vraćaju.

    Budite fleksibilni

    Nemojte odbijati goste zato što ne želite da spustite cenu. Mnogi to rade i glavni argument im je da bi radije da im smeštaj bude prazan nego da ga iznajme za male pare, naročito ako su novi stanovi u pitanju. Ovakvo razmišljanje Vam nikako ne ide u korist, jer kad je smeštaj prazan Vi niste na nuli nego u minusu. Ne zaboravite da Vi za taj period morate sami da snosite troškove struje, vode, kablovske, interneta... Kad se sve to lepo sračuna, to i nije tako mala cifra. Ukoliko biste malo spustili cenu, bez problema biste pokrili troškove i još biste i zaradili. Zato budite fleksibilni i dobro razmislite šta Vam se više isplati.

    Tražite nešto zauzvrat

    Razmislite u trenutku kada dajete popust šta je to što je za Vas bitno, a za Vašeg gosta sitnica. Ne govorimo ovde o novcu, kada ste već dali popust logično je da ne možete od gosta tražiti novac, ali možete neke druge stvari. Možete kao uslov za popust tražiti od gosta da napiše utiske o Vašem smeštaju i onda da to koristite kao reklamu. Takođe možete tražiti da objavi par slika na društvenim mrežama i da Vas označi na njima, ili napiše recenziju u Vašim oglasima za izdavanje stanova u Beogradu. Na ovaj način dobijate besplatnu reklamu, koju će videti ne samo ljudi koji Vas prate, nego i svi njegovi prijatelji, i svi će znati gde je boravio i da je bio zadovoljan smeštajem. 

    Ovako nešto Vam nijedan gost neće odbiti jer je to za njega pet minuta posla, što je u poređenju sa novcem koji će uštedeti prava sitnica, ali za Vas je ovo odlična reklama koja lako može dovesti dosta novih gostiju. I na kraju Vam se taj popust može višestruko isplatiti.

    Postoji još nekoliko stvari koje možete tražiti zauzvrat, npr. da gost ostane dan – dva duže pa da na taj način popunite rupu između dve rezervacije, ili mu možete tražiti da se pretplati na Vaš newsletter ili da počne da Vas prati na društvenim mrežama. Šta god tražili gostu da uradi zauzvrat, to treba da bude neka sitnica, nešto što njima ne predstavlja veliko opterećenje, ali Vama može doneti korist. Razmislite dobro šta je to što je Vama potrebno i onda zamolite gosta da to i uradi.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.