share with friends

Beograd je poznat kao prestonica dobrog provoda i noćnog života, kako u kafanama, tako i u mnogobrojnim kafićima i sve popularnijim koktel barovima. Koktel barovi nova su mesta okupljanja i druženja gde možete uživati u fantastičnom piću, sve i ako niste ljubitelj alkohola. Sama priprema koktela je nešto što će vas oduševiti, jer to nije samo prosto mešanje sastojaka u čaši- za neke, to je vrsta umetnosti. Potrebno je dobro poznavati sastojke koji se "slažu" jedan sa drugim, jer, tanka je granica između savršenog ukusa koji će probuditi sva vaša čula i jednostavno- lošeg pića. U Beogradu se nalazi veliki broj barova u kojima se služe kokteli, ali ćete samo u pojedinim osetiti kakvog je ukusa pravi koktel, pripremljen od najkvalitetnijih sastojaka. Ukoliko još uvek ne znate gde biste proveli Novu godinu, koktel veče je odlična zamisao. Mišljenje o ovim koktel barovima zasnovano je na ličnom iskustvu, pozivamo vas da odaberete omiljeni- i bar i koktel:

1) Kultura Bar

Po oceni mnogih, niste probali dobar koktel ukoliko niste bili u Kultura Bar-u. Idealna lokacija (Kralja Milutina 4), prijatna atmosfera, ljubazno osoblje i savršeni kokteli- sve to čini Kultura Bar savršenom oazom za ljubitelje koktela i druženja. Za razliku od ostalih kafića gde za barom sedite samo kada nema mesta za stolom, ovde je upravo u tome poenta, jer možete uživati dok posmatrate kako se priprema vaše piće. Barmeni vode računa o svakom detalju, pripremaju koktele od najboljih sastojaka, a sve u cilju vašeg potpunog užitka. Ukoliko ste neodlučni u izboru piće, tu su barmeni da vam pomognu u izboru- dovoljno je da kažete koje piće vam je omiljeno i kakve ukuse volite i dobićete piće po vašoj meri! Kultura Bar je pravo osveženje u moru istih ili sličnih kafića u Beogradu.

2) Blaznavac

Blaznavac je kafić sa jednom od najlepših i najšarenijih bašta u Beogradu. Usluga u Blaznavcu uglavnom je orijentisana na primpremu koktela! I to kakvih koktela! Za koji god da se odlučte, ne možete pogrešiti. Kokteli od litar su svakako nešto što se izdvaja u fantastičnoj ponudi u ovom autentičnom ambijentu. Blaznavac predstvalja jedinstvenu simbiozu galerije i bara koja je smeštena u zgradi staroj preko 120 godina i koja je sama po sebi vredna posete. Bajkovito mesto u samom centru Beograda, u ulici Kneginje Ljubice, čeka na vas.

3) Bajloni

Romantično mesto u srcu Beograda, a opet izmešteno od gradske gužve. Pravo mesto za okupljanje i druženje. Sve to i mnogo više je Bajloni Bar. Ukoliko želite da se pozpuno opustite i uživate, posetite ovo čarobno mesto i "obojite dan vedrim bojama". U svojoj velikoj ponudi, Bajloni Bar posebno izdvaja koktele ineteresantnih naziva i još boljih ukusa. Isprobajte mešavinu džina, grožđa i soka od zove ili "Bajlonitu"- idealan miks vodke, svežih jagoda limuna i soka od borovnica. Ukusa je mnogo, izaberite onaj koji će vam postati omiljeni! Bajloni Bar nalazi se u Cetinjskoj ulici, na par koraka od Skadarlije.

4) Central Bar

Dovoljno je reći da se u Central Bar-u karta piće 80% sastoji od raznih vrsta koktela kako biste shvatili koliko se ovom piću ovde pridaje značaj!  Barmeni u ovom lokalu vole da ponove rečenicu: ,,Mi imamo koktele i sve ostalo, ostali imaju sve ostalo i koktele”. Ono po čemu se Central Bar razlikuje od ostalih je što ovde barmeni moraju da prođu trogodišnji trening pre nego što počnu samostalno da pripremaju za mušterije, tako da je dovoljno da barmenu sa opišete kakav ukus koktela želite, a on će vam napraviti vaše novo omiljeno piće. Ukoliko želite da shvatite šta znači koktel u pravom smislu te reči, dodđite u Kralja Petra 59!

5) Witch Bar

Koktel Bar "Witch Bar" se nalazi u blizini Saborne Crkve i Patrijaršije u najpopularnijem delu Beograda, Starom gradu, sa pogledom na Beogradsku tvrdjavu Kalemegdan. Koktele sa svojim zanimljivim nazivima privlače pažnju ispijaćete sa uživanjem. Možete probati koktele sa nešto jačim ukusima, poput Betmena, Supermena i Hulka, ali i Bermudsku Vešticu, Ljubavnu Oluju i mnoge druge jedinstvene koktele od kojih svaki ima savršen ukus. Bilo da su u pitanju standardni kokteli ili veći od 1 litar i 3 litra, sve će uticati pozitivno na veše raspoloženje. Celonedeljni program i opuštena atmosfera, uz sve gore navedeno, ovaj bar čine jedinstvenim i drugačijim od ostalih.

Koktel barovi mogu biti idealna opcija za proslavu Nove godine. Da li možete da zamislite idealniji doček Nove godine nego sa omiljenim ljudima, omiljenim pićem u omiljenom baru? Sve to možete doživeti ukoliko Novu godinu čekate u Beogradu. Stan na dan Beograd u ponudi ima veliki broj apartmana na kratkoročno iznajmljivanje, a na vama je samo da odaberete onaj koji se nalazi na lokaciji koja vama odgovara.