Letnji koncerti na zidiću Doma omladine

Blog / Koncerti

  • Sadržaj
  • Leto je uveliko počelo, makar ako je sudeći po visokim temperaturama, a najbolji način da se rashladite pre zvaničnog otvaranja gradskih bazena, su večernji koncerti na otvorenom. Ono što takvi koncerti pružaju je svakako odličan provod i kvalitetno provedeno vreme vikendom. Mnogi klubovi su već počeli da se premeštaju na svoje letnje lokacije ili da otvaraju bašte gde će se održavati prave klubske žurke u vrelim letnjim noćima, sa još vrelijom atmosferom.

    Koncerti su postali tradicija

    Upravo je i čuveni "Zidić" koji se nalazi ispred Doma Omladine Beograd, jedno od aktuelnih mesta tokom celog leta. Koncerti koji se ovde održavaju i čitav muzički program na ovoj mini letnjoj sceni, su jedni od posećenijih. Prethodne tri godine ili bolje rečeno, prethodne tri letnje sezone, ovo mesto je vrvelo od posetilaca, pa i slučajnih prolaznika privučenih pozitivnom energijom i odličnom atmosferom. Slobodno se može reći da su ovakvi vidovi održavanja koncerata ispred Doma Omladine, postali tradicija. Tako će se i ovoga leta nastaviti ono što je kvalitetno u ovom gradu i svakako privlači veliki broj publike. Tačnije, svakog petka i subote u večernjim časovima, ovaj zidić će postati mesto pretvoreno u scenu, sa koje će nam se predstavljati mnogi muzičari, poznati i manje poznati. Biće tu veliki broj novih, mladih talenata, autentičnih i ekstravagantnih bendova koji se izdvajaju po svom zvuku i originalnom stajlingu. Očekujte neočekivane izvođače.

    Besplatan ulaz

    Koncept zidića je taj da muzičari mogu da izvode svoje najbolje pesme pred slučajnim prolaznicima i onima koji ovde dolaze s namerom. Svrha ovih koncerata je ta da svi svojim učešćem, a misli se i na publiku i izvođače, doprinesu stvaranju lepšeg i drugačijeg Beograda. Važno je reći da je ovo zabava koja nema cenu i to bukvalno jer je ulaz besplatan. Druženje u letnjim večerima u centru grada ne može da Vas ne navede da makar jedan vikend od narednih ne svratite i uživate u muzici talentovanih izvođača. Kako glasi slogan ovakvih žurki "ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!"

     

    Prva od žurki ove sezone, održaće se u subotu 18. juna sa početkom od 19 časova. Plato Milana Mladenovića će biti mesto dešavanja, a na uvodnom događaju će nastupiti grupa S3ngs. Za one koji nisu upućeni, S3ngs je bend koji dolazi iz Zagreba, a na muzičkoj sceni su od 2006. godine. Ovaj bend pored pank-rok zvuka flertuje sa raznim stilovima britanske rok škole, kao i instrumentima i stihovima.

    21. juna, na svetski dan muzike i zvaničan početak leta napraviće se odstupanje od vikend žurki na zidiću, te će tog utorka od 20 časova na Platou Milana Mladenovića nastupati bend Nezaposlena Gamad. Ovaj bend čine braća blizanci, Stefan i Nemanja Katić. Momci koji su '99 godište i sa svojim bendom su već nastupali na mnogim mestima u glavnom gradu, a njihov muzički repertoar se sastoji od svetskih rock hitova bivše Jugoslavije.

    U petak, 24. juna od 20 časova nastupiće bend PSI, koji je jedan od novijih na sceni sa potpuno drugačijim zvukom. Ovo je psychobilly-gothabilly bend na domaćoj sceni i nastao je krajem prošle godine. Preporučujemo dolazak svima koji su ljubitelji energičnog, plesnog rokenrol zvuka. Podržite nešto novo što će, bez sumnje, tek dobiti veliki broj publike.

    Poslednjeg vikenda u junu, tačnije 25. jun, od 20 časova, nastupiće bend There. Bend se bavi izvođenjem prog-roka sedamdesetih, kao i modernijim zvukom post-roka. Njihovi ritmovi su frenetični, puni distorzije uz mali deo stare klasične muzike. Prave odličnu atmosferu i biće pravo uživanje čuti nešto drugačije u Beogradu.

    Ceo jun je ispunjen mnogim dešavanjima, na Vama je da odaberete ono što će Vam najviše prijati. Uvek je dobro za promenu otići na neku novu svirku ili mesto gde nikada niste bili. Pred Vama je veliki izbor dešavanja, a odluku donosite sami, mi smo tu da vam ponudimo najpovoljniju stan na dan ponudu i da budemo najbolji putokaz za ono što Beograd nudi.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.