Kuhinje sveta u Beogradu

Blog / Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Devet restorana, deset kuhinja. Beograd Vam pruža prilku da osetite deo kulture i običaja drugih delova sveta, priliku da probate tradicionalna jela i pića drugih zemalja, da doživite kako drugi gledaju na svet i ukuse. Svi oni koji ove doživljaje ne mogu da iskuse putovanjem, mogu to uraditi kada se nađu u Beogradu, čak i ako će samo prenoćiti. Iznajmite stan na dan Beograd, i odlučite koja je kuhinja sledeća koju želite da probate. Ili prva koju biste rado degustirali. Ako dolazite na nekoliko dana, Beograd stanovi izdavanje na kratko su Vam na raspolaganju, i tada možete probati nacionalna jela različitih zemalja pri jednoj poseti Beogradu.

    Evo nekoliko predloga za sve koji vole da eksperimentišu i probaju nove stvari. (Slažete se da moramo krenuti od svoje kuhinje.)

    GRADSKA

    Ako tražite autentična domaća jela spremana prema starim srpskim receptima i najprijatniju moguću atmosferu, onda se uputite u smeru Dorćola. Restoran Gradska je odličan za sve one koji od svih salata najviše vole meso, jer su jagnjetina i prasetina prste da poližete. Možete doći svim danima između 10 i 23h.

    PLAYSUSHI

    Poštovaoci i obožavaoci japanske kulture i hrane, biće oduševljeni. PlaySushi nalazi se na Paliluli, a otvorio ga je Uroš Radoičić koji je godinama putujući izučavao i usavršavao sve što je u vezi sa japanskom kuhinjom. Od prepoznavanja kvalitetnih sastojaka, pa sve do serviranja. Strogo se pridržava svih pravila, u nameri da u potpunosti pruži prava japanska jela, zato svi koji vole suši ili žele da ga probaju, ovo je definitivno pravi izbor. Radno vreme restorana je od 12h do 22h.

    PIATAKIA

    Grčka taverna u kojoj vladaju grčki ukusi, mirisi, boje, muzika, ali i grčki stil i životna filozofija, a nalazi se u Zemunu. Znači veselo i nasmejano, naročito ako dolazite utorkom, subotom, ili nedeljom kada uz preukusna grčka jela možete uživati u tradicionalnoj grčkoj muzici. Radno vreme je isto svim danima, od 09 do 23h, ali kuhinja kreće sa radom od 10h.

    PEKING

    Prvi restoran kineske hrane koji traje već više od 30 godina, a nalazi se u najužem centru Beograda. Enterijer odiše kineskim duhom i kulturom, a jela su skroz autentična. Zato ako ste za dobar kineski obrok i nesvakidašnje poslastice, Peking Vas neće izneveriti. Radnim danima i subotom otvoren je od 08h do 23h, a nedeljom od 12 do 20h.

    DIWALI

    Za one koji se ne boje da se upuste u potpuno nove ukuse, Voždovac i autentična indijska hrana mora biti Vaša sledeća stanica. Veoma srdačan i prijatan pristup osoblja, koje je uvek tu da Vas posavetuje pri odabiru jela i intenzitetu začina, i naravno izvrsna hrana, ovaj restoran čine izuzetno šarmantnim i mestom na koje ćete se sigurno vratiti. Radno vreme svakim danom osim ponedeljka je od 11h do 23h.

    TORO

    Vrlo kreativna mešavina latinskih ukusa i kulture, koje kombinuje priznati šef Ričard Sandoval, izdvojili su Toro Latin Gastro Bar i načinili ga restoranom u koji morate otići. U centru Beograda možete da uživate u dobrom društvu uz savršena latinska jela, latinska vina, inovativne koktele i raznolika žestoka pića, a sve to u veoma živopisnom ambijentu. Počinje sa radom u 10 ujutru, a zatvara se u 02h.

    BYBLOS

    Kuća libanske kuhinje koja postoji već deceniju ipo, a smeštena je na Vračaru. Svet nargile, orijentalnog plesa, libanskog vina i podrazumeva se odlične libanske hrane, opuštena i prijateljska atmosfera, savršen je ambijent za sve hedoniste. Rade svakim danom od 10h do 24h.

    CASA NOVA

    Italijanska i francuska kuhinja na jednom mestu, u enterijeru opremljenom po najvećim svetskim standardima, u centru Beograda. Ovde možete probati najbolja italijanska, francuska, čileanska, argentinska i druga vina, ali i jedinstvene specijalitete u kojima će Vaša nepca uživati, i teško će ih zaboraviti. Savršeno za neke posebne prilike, kao i poslovne večere. Radno vreme je od 12 do 24h svaki dan.

    TEL AVIV HUMMUS HOUSE

    Veliki ljubitelji humusa odavde neće izlaziti. Ovaj restoran, lociran u centru grada, pruža Vam mogućnost da probate jela spremana po tradicionalnim izraelskim receptima, oslanjajući se na sveže sastojke. Uvek sveža i super ukusna hrana učiniće Vas njihovom stalnom mušterijom. Otvara se u 06h i radi do 23h, osim nedeljom kada radi od 08h.

    Dosta predloženih restorana nalazi se u centru grada, pa su apartmani Terazije Beograd npr. dobar izbor, jer ih je većina blizu. Pa ako ste avanturističkog duha, bukirajte stan na dan bg, svratite do restorana koji Vam se učinio najprivlačnijim i uživajte u novim i drugačijim ukusima. Ukusima sveta koji će Vas iznenaditi i oduševiti, jela koja ćete sigurno poželeti opet da pojedete, na koje ćete se garantovano vratiti. Znači stan na dan bg i barem jedno novo gurmansko iskustvo.

    Prijatno!

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.