Koncerti YU grupe i Električnog orgazma u Beogradu

Blog / Noćni život

Ko kaže da je vreme rok muzike prošlo? Mnogi koncerti koji su se održali ove godine dokazuju upravo suprotno. Njihova posećenost ni ne treba da iznenađuje, ako u obzir uzmemo činjenicu da su mnoge generacije odrastale na ovoj vrsti muzike, slušajući upravo mnoge od naših domaćih bendova. Možda je u današnje vreme rok muzika bačena u senku i snažno se bori da opstane u svetu u kom vladaju komercijalniji žanrovi, posebno kada je u pitanju elektronska muzika. Dosadašnji koncerti su bili pravi pokazatelji da pravih ljubitelja roka još uvek ima i da će tako biti sve dok bendovi koji su opstali godinama i postizali mnogobrojne uspehe, nastave da snimaju albume i održavaju koncerte širom zemalja Balkana i tako nas sve ponovo spoje, makar muzikom. Za sve obožavaoce ova dva benda, imamo dobre vesti, a to je da ćete veoma uskoro moći uživo da uživate u zvucima ovih rok legendi Balkana. Naša obaveza je, naravno, osim da vas obavestim o dešavanijima u gradu, takođe i da vam ukažemo da ne morate da odsedate za to vreme u hotelu na Novom Beogradu, već i da agencije poput nas nude povoljan smeštaj širom grada.

YU Grupa je osnovana 1970. godine i njeni osnivači su bila braća Dragi i Žika Jelić. Oni su postali jedni od začetnika nešto drugačijeg pravca roka, odnosno, svoju muziku su obogatili i nekim etno delovima uz rok elemente, tako da se smatraju pionirima takozvanog etno-roka. U martu 1972. godine su imali svoju turneju u Bugarskoj, gde su održali preko četrdeset koncerata i svuda su bili i više nego dobro dočekani. U tadašnje vreme bili su veoma popularni u svim zemljama regiona, pa i ne čudi što je vest o predstojećem koncertu obradovala mnoge fanove koji su im godinama ostali verni. Tokom svoje muzičke karijere, grupa je menjala sastav članova, ali su braća Dragi i Žika od osnivanja ostali u njoj, sve do danas. Ostavili su veliki uticaj na mnoge bendove koji su tek počinjali da se bave ovim poslom i bili su uzor većini mladih u tadašnjoj Jugoslaviji. Svoju popularnost su merili i u zemljama van našeg regiona, zato je ovaj bend jedan od veoma poštovanih svuda gde su se slušali. Neke od najpoznatijih numera YU Grupe su: "Odlazim", "Dunave", "Od zlata jabuka", "Crni leptir", "Dunavom šibaju vetrovi", "Mornar", "Čudna šuma" i mnoge druge... Ova grupa će proslaviti 45 godina svoje karijere održavanjem velikog koncerta koji će se održati 17. decembra u Hali sportova, sa početkom od 20:30 časova. Karte možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 1250 dinara.

Električni Orgazam je beogradska rok grupa. Ovaj bend je osnovan u januaru 1980. godine i smatra se da su oni začetnici novog talasa rok muzike (new-wave). Tokom svoje karijere izdali su dvanaest studijskih albuma, sedam live albuma, kao i tri kompilacijska albuma. Ne postoji osoba koja nije čula pesmu "Igra rokenrol cela Jugoslavija" - ovo je ujedno i njihova najpoznatija pes, kojom su se dočekivali mnogi naši sportisti na terasi Skupštine grada Beograda i kojom su se proslavljale pobede. Naravno, pored ove pesme, bend ima još mnogo neprevaziđenih hitova koji se i dan danas slušaju. Neki od tih hitova su: "Debela devojka", "Krokodili dolaze", "Nebo", "Poljubi me i priznaj mi" i još mnogo drugih pesama... Bend je zbog svog buntovnog načina izvođenja čak i bio diskvalifikovan na jednom festivalu, zbog lomljenja mikrofona i rasvete. Ostali su poznati kao jedan od energičnih bendova u svoje vreme. Ova grupa će 26. decembra obeležiti 35 godina karijere u Domu omladine s početkom od 21h. Ovaj koncert će se održati u okviru slavljeničke turneje, koja će obuhvatiti još nekoliko gradova širom zemlje. Bend će svirati presek cele karijere, što obećava odličnu zabavu i kvalitetnu muziku.

Svi ljubitelji roka, dobre atmosfere i druženja, neka odaberu jedan, ako ne i oba koncerta kao mesto gde će moći da se podsete nekih lepših vremena i perioda kada je  rok muzika bila mnogo aktuelnija nego danas. Za sve one koji će doći isključivo zbog koncerta, a nisu iz Beograda, mi nudimo našu uslugu kratkoročno izdavanje na Novom Beogradu gde su cene najbolje, a lokacija sigurno odgovara.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.