Koncert u znak sećanja na Tomu Zdravkovića u Kombank areni

Blog / Koncerti

  • Sadržaj
  • Tomislav, kako je glasilo puno ime čuvenog pevača, rođen je u Aleksincu 20. novembra 1938. godine. Svakako je bio jedan od naših najpoznatijih pevača narodne muzike, pravi boem, čije pesme žive i godinama nakon njegove smrti (30. septembar 1991. godine).

    Toma Zdravković se ženio čak četiri puta, a mnogim ženama je posvećivao svoje najlepše ljubavne pesme. Poznat je kao čovek koji je jednog dana bio pravi bogataš, a već narednog nije imao novca ni za jedan obrok. Živeo je poročnim životom što ga je kasnije i koštalo zdravlja, a potom i dovelo do smrti u njegovoj pedeset trećoj godini. Problem sa kockom i alkoholizmom je bio samo jedan od razloga njegovih neuspešnih brakova. Ipak, pored svega toga, njegove pesme su okarakterisane kao pesme sa dušom, koje su pogađale srca mnogih muškaraca, ali i žena kojima je te pesme posvećivao.

    Njegova pevačka karijera je započela u Leskovcu gde je u početku živeo po preseljenju iz malog provincijskog mesta. Nastupao je po svim leskovačkim kafanama, a kasnije je osvojio i beogradska mesta svojom muzikom. Velika popularnost njegovih pesama i vrhunac slave doživljava tokom osamdesetih godina. Većina njegovih pesama je rađena uz zvuke violine i nose jednu dozu melanholije. Tekstove njegovih pesama je najčešće pisao sam i one su vrlo često bile autobiografske. U pesmama je govorio o patnjama, bolu, neuzvraćenim ljubavima i ženama. Ovo su i dan danas neke od najlepših kafanskih pesama. Na dvadesetogodišnjicu njegove smrti u rodnom Leskovcu mu je podignut spomenik u prirodnoj veličini, koji se nalazi u Gradskom parku. Pored toga, Leskovac je sačuvao uspomenu na Tomu kroz mnoge priče, kao i kafane u kojima je on često pevao ili dolazio da uživa u muzici.

    KONCERT U KOMBANK ARENI

    Čak i dvadeset pet godina nakon njegove smrti, pesme Tome Zdravkovića su nastavile da žive i bez sumnje će živeti još dugo. Upravo zbog toga i u njegovu čast, organizovan je veliki koncert u Kombank Areni koji će se održati 28-og septembra s početkom od 20 časova. Svi fanovi koji nisu odavde, a žele na ovaj način da odaju poštu i slušaju hitove ovog umetnika koji nikada neće biti zaboravljen, mogu jeftino da iznajme stan na dan u blizini Arene, i da bezbrižno uživaju u koncertu, znajući da će se hodom od pet minuta vratiti kući.

    Koncert se održava pod potkroviteljstvom "Melos Estrade" i ovo će biti prilika da svi ljubitelji i poštovaoci muzike Tome Zdravković uživaju i na taj način mu odaju poštu. Tomine pesme će izvoditi neke od naših najvećih zvezda muzike, glume, čak i sporta. Biće okupljene brojne zvezde sa kojima se Toma Zdravković družio ili sarađivao tokom skoro tri decenije muzičke karijere, ali i mlade pevače koji su se ugledali na njega. Neki od učesnika biće Zoran Kalezić, Šaban Šaulić, Aca Lukas, Aco Pejović, Saša Matić, Ana Bekuta, Merima Njegomir, Snežana Đurišić, Predrag Živković Tozovac, Enes Begović, Danica Maksimović, Bora Đorđević, Novica Zdravković, orkestar Aleksandra Sofronijevića i mnogi drugi...

    Imaćete prilike da uživate u mnogim hitovima Tome Zdravković, koji se i dan danas slušaju, kao što su " Da l' je moguće", "Branka", "Danka", "Dotako sam dno života", "Kafana je moja sudbina", "Za Ljiljanu", "Tužno leto", "Svirajte noćas samo za nju" i još mnogo drugih pesama uz koje su se čaše lomile. Karte možete nabaviti po cenama od 1000 dinara za parter, do 2500 dinara za VIP deo.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.