Koncert Marije Šerifović u Bašti kod juge

Blog / Noćni život

  • Sadržaj
  • Marija Šerifović je jedan od naših najboljih ženskih vokala, svojim glasom osvojila je mnoga srca širom Evrope, ali i celog sveta, i ove godine će pod vedrim nebom Bašte kod Juge održati koncert - 15. jula od 21 čas, a cena karte će iznositi 800,00 dinara. Retko ko se može pohvaliti takvim talentom i autentičnošću kao što to Marija Šerifović može. 

    Srpska pop pevačica je rođena 14. novembra 1984. godine u Kragujevcu, gde je završila gimnaziju i nižu muzičku školu. Potiče iz glavnog grada Šumadije u kom su rođene mnoge muzičke zvezde, poput njene majke Verice Šerifović, jedne od najpoznatijih pevačica narodne muzike, zatim Jelene Tomašević, Danijela Pavlovića i jos mnogih drugih. 

    Marija je svoju muzičku karijeru započela 2003. godine, kada je izdala svoj prvi pop album. Poznato je da podjednako dobro izvodi i pesme narodne muzike, ali se opredelila da njena muzička karijera ide isključivo u pop pravcu. Kako Marija kaže, prvi put je pevala u prvom razredu osnovne škole, a već u četvrtom razredu je nastupala na dečijem festivalu "Deca pevaju hitove" u Kragujevcu, gde je izvela pesmu jedne od pevačica sa najboljim glasom, Vitni Hjuston. Nakon završetka Srednje škole, Marija Šerifović se seli u Beograd.

    Vlada veliko interesovanje za nastup Marije Šerifović u Bašti kod Juge, a poznato je da gde god Marija nastupa, traži se karta više. Pre nego iznesemo sve detalje održavanja mini koncerta u Bašti kod Juge, da se ukratko podsetimo kakav je bio Marijin put do vrha.

    FESTIVALI

    Marija je učestvovala na mnogim muzičkim festivalima, na kojima je osvajala brojne nagrade. Na Budvanskom festivalu 2003. godine je nastupila sa pesmom "Gorka čokolada", ali bez osvojene nagrade. Naredne godine ponovo nastupa na istom festivalu gde osvaja prvo mesto pesmom "Bol do ludila". 

    Učestvovala je prvi put na Beoviziji, tadašnjem festivalu koji je birao predstavnika Evrovizije, gde je izvođenjem pesme "Ponuda", osvojila sedmo mesto. Iste godine na Radijskom festivalu osvaja prvo mesto pesmom "U nedelju". Na Festivalu u Vrnjačkoj Banji 2006. godine, osvaja nagradu za interpretaciju. 

    Na Beoviziji 2007. godine, Marija Šerifović osvaja prvo mesto pesmom "Molitva" i time postaje naš predstavnik na takmičenju za pesmu Evrovizije. Te godine u Helsinkiju, Marija Šerifović osvaja prvo mesto na najvećem muzičkom takmičenju "Evrovizija". Ovo je ujedno bila prva pobeda Srbije na ovom takmičenju, što je izazvalo veliko uzbuđenje i euforiju među narodom, a posebno u njenom rodnom gradu Kragujevcu. Širom zemlje se slavila Marijina pobeda, a pesma Molitva čula se na svakom koraku i taj trenutak je bio jedan od najvećih u Marijinoj karijeri.

    DISKOGRAFIJA

    Prvi album je Marija Šerifović snimila 2003. godine pod imenom "Naj, Najbolja", sa njega se izdvojila samo pesma "Znaj da znam", i postala je veliki hit. Sa njenog drugog albuma koji izdaje 2006. godine, izdvajaju se pesme "Nije mi prvi put", "Bez ljubavi", "Sto prvi", "U nedelju" i pesma "Bol do ludila". 

    2008. godine izdaje album koji nosi ime "Nisam anđeo" i sa njega su i dan danas veoma slušane pesme "Nisam anđeo", "Ne voliš je znam", "Jedan dobar razlog" i obrada čuvene pesme "Bolji život". Album koji je izdala 2014. godine pod imenom "Hrabro" doneo je hitove poput "M'rš", "Ja volim svoj greh", "Izvini se" i "Samo tvoja". 

    Iste godine, Marija je izdala autobiografsku knjigu "Ispovest", o svom životu, kao i dokumentarni mini film. Premijeru je održala u Sava centru i oko njenog filma, kao i knjige se podigla velika prašina. Izbacila je i singlove "Pametna i luda", "Svoja i tvoja", "Ti se drugima daj".

    NASTUPI

    Marija Šerifović je ove godine imala turneju po našim gradovima, koja je započela u njenom rodnom Kragujevcu. Nastupala je u mnogim koncertnim halama zemlje i regiona. Takođe je održavala koncerte širom sveta, jer se uz pomoć pobede na Evroviziji njeno ime znalo u gotovo svakoj državi. 

    Popularnost koju joj je pobeda donela, omogućila je i duete sa nekim inostranim muzičarima, kao što je Aleksandar Ribak. 

    Ono što je svakako poznato, to je da se karte za njene nastupe brzo rasprodaju, pa ne sumnjamo da će tako biti i petnaestog jula u Bašti kod Juge. 

    BAŠTA KOD JUGE

    Prelepo uređen prostor na otvorenom, za opuštanje i uživanje u jutarnjoj kafi ili večernjem koktelu. Kako kažu, mesto je pravo osveženje u gradu kao što je Beograd. Za sve hedoniste koji vole da ugađaju sebi, Bašta kod Juge, nalazi se na Zemunskom keju, odmah pored hotela Jugoslavija u neposrednom ulazu u Grand Casino. 

    Preko dana Bašta radi kao kafe bar i restoran sa prelepim enterijerom, fontanama koje ukrašavaju mesto i velikim brojem zelenila. Noću se Bašta kod Juge pretvara u pravi lounge bar, gde ćete uživati u house muzici, fenomenalnim koktelima, a vikendom i u odličnim žurkama, poput ove koju će prirediti Marija Šerifović. Za te prilike, Bašta poseduje ogromnu binu, na kojoj je do sada nastupao veliki broj izvođača domaće pop/rock muzike. 

    Čast da pevaju pred beogradskom publikom na ovom mestu, do sada su imali Vlado Georgiev, Emina Jahović, grupa Miligram, Jelena Karleuša i mnoge proslavljene zvezde. 
    Marija Šerifović je još samo jedna od onih koji će prirediti veče za pamćenje svima koji dođu na njen nastup. Svi poštovaoci i ljubitelji muzike koju izvodi Marija Šerifović koji nisu iz Beograda mogu iznajmiti stan na dan Beograd kako bi došli da poslušaju uživo njene neverovatne glasovne mogućnosti i sjajne tekstove. 

     

     

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.