Koncert Djordja Balaševića u Kombank Areni

Blog / Koncerti

Đorđe Balašević je ubedljivo jedan od naših najviše citiranih muzičara na društvenim mrežama koga slušaju sve generacije. Njegove pesme se smatraju pravom poezijom i vanvremenskim delima. Ovaj sjajan umetnik će održati veliki koncert u beogradskoj Kombank Areni 30. decembra 2016. godine s početkom od 20 časova. Ljubitelji i poštovaoci njegovog lika i dela moći da uživaju u najlepšim stihovima njegovih pesama i super atmosferi koju Balašević uvek pravi.

O njegovom životu govore mnoge emisije, a njegova životna priča je puna detalja od kojih bi mogao da se snimi višečasovni film o jednom mladiću koji potiče iz srpsko-mađarske porodice. Đorđe Balašević nije bio ljubitelj škole, pa je zbog mnogih klinačkih nestašluka vanredno završio gimnaziju, a potom i fakultet. Roditelji mu nisu pružali veliku podršku kada je reč o muzičkoj karijeri i nikada nisu posetili njegov koncert, pa sada i kada nisu među nama, Đorđe Balašević na svojim koncertima ostavlja dva specijalna mesta za njih.

Na početku svoje karijere Balašević je promenio nekoliko muzičkih grupa pre nego što je postao samostalan. Njegova odluka da sam izvodi svoje pesme se pokazala kao najbolja, jer je godinama jedan od vodećih kantautora na domaćoj sceni. Mnoge pesme je pisao i za druge izvođače, poput Zdravka Čolića ili tadašnje aktuelne grupe Srebrna krila. Do samostalne muzičke karijere došlo je početkom 1982. godine, kada je Balašević objavio album po imenu "Pub". Sa tog albuma su se izdvojili hitovi poput "Boža zvani Pub", "Lepa protina kći", "Pesma o jednom petlu" i "Ratnik paorskog srca".

Pored bogate muzičke karijere, Đorđe Balašević je napisao scenario, ali i tumačio glavnu ulogu u TV seriji Specijalna redakcija. Takođe je glumio u TV serijama Vojnici, Panonski mornar i Pop Ćira i pop Spira. Napisao je i nekoliko knjiga, kao što su Tri posleratna druga, Život ide dalje, Dodir svile i Jedan od onih života. Dobio je mnoga priznanja i nagrade, kao i nagradu za literarni doprinos u području estrade na Domanovićevim danima satire. Imenovan je i za UNESCO ambasadora dobre volje.

Đorđe Blašević je tvorac nekih od najlepših pesama, a jedna od njih je ubedljivo i "Svirajte mi jesen stiže dunjo moja". Njegov čuveni citat posvećen publici glasi: "Mnogo je ljudi koji vole moje pesme i oni za mene nisu samo publika. Omogućili su mi da živim od svog talenta, radim ono što volim, u čemu uživam i, na kraju krajeva, da živim od toga."

Ulaznice možete nabaviti na sledećim blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma Omladine, Ušće Šoping centra. Za sve koji dolaze u Beograd kako bi uživali u pesmama ovog velikana, izdavanje stanova na Novom Beogradu u blizini Arene je naša preporuka, i sami možete pretpostaviti zašto. Najam stanova u Beogradu moguć je i na jednu noć, a svakako će Vam biti udobnije nego u hotelu ili hostelu i znatno isplativije za Vaš novčanik.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.