Kako strani mediji govore o Beogradu

Blog / Upoznajte Beograd

Poznato je to da je Beograd na odličnom putu da postane jedan od vodećih gradova u Evropi kada je reč o turizmu, a u prilog ovome govori činjenica da Beograd svake godine poseti sve veći broj stranaca. Srbija je postala jedna od poželjnijih turističkih destinacija za mnoge i to zahvaljujući našim prirodnim bogatstvima i lepotama, ali i odličnim festivalima koji pre svega privlače veliki broj mladih ljudi.

Kada smo razgovarali sa stranim turistima koji su odsedali u Beogradu i stanovima za izdavanje koje nudi naša agencija, nailazili smo samo na reči hvale - što za uslugu, to i za Beograd kao jedan od gradova najboljeg provoda. Međutim, kako strani mediji govore o Beogradu je nešto što takođe treba uvažiti, jer su oni podjednako zaslužni za promovisanje našeg grada i veoma su važan izvor preporuke svima koji dolaze u srpsku prestonicu.

Lokalne ture bez klasičnog vodiča su verovatno jedan od boljih načina da upoznate grad u svom pravom svetlu. Omiljeno naselje, odnosno deo Beograda koji u samom startu pokupi simpatije kod svih stranih turista je definitivno Skadarlija. Kako strani mediji kažu, ovo je boemska četvrt, neodoljiva ulica koja je prava zajednica umetnika i ljudi koji sanjaju da postanu umetnici. Poseban ukras ove ulice je prelepo cveće raznih boja koje dodatno krasi Skadarliju u očima stranaca.

Tvrđava koja se nalazi na samoj reci je spektakularno mesto za gledanje zalaska sunca. Takođe je ceo kompleks Kalemegdanskog parka jedno prelepo mesto, kao iz bajke, omiljeno šetalište mnogih turista, ali i Beograđana. Činjenica je da ovaj deo grada najviše privlači mlade koji se tokom letnjih večeri okupljaju na bedemima tvrđave i uživaju u pogledu, ali i druženju sa lokalcima.

Takođe jedno od omiljenih mesta za šetanje, ali i šoping i izlazak je glavna ulica Knez Mihailova koja obiluje najrazličitijim kafićima, kafanama i restoranima za svačiji ukus. Kako kažu, kafići su tu za dan, a kafane za noć. Za cene u Beogradu, strani mediji govore kako su neverovatno pristupačne svakome ko dođe u Srbiju. Počevši od hrane, a potom i najbanalnijih stvari koje možete pronaći u našim buticima, marketima i radnjama sa suvenirima, pa do toga da dobar smeštaj u Beogradu 10 evra može da košta, verovali ili ne.

Čuveni noćni život, o kom svi već uveliko izveštavaju i za koji su mnogi stranci bez sumnje čuli, čak i pored naših poznatih festivala. Beograd je najviše poznat po najluđem noćnom životu u Evropi. Mnogi provedu celu noć po različitim klubovima, a svaka noć u Beogradu je kao vikend u nekom drugom gradu. Kada je reč o muzici, ali i mestima na koje možete izaći u Beogradu ima nešto za svačiji ukus. Tu su splavovi, kafane, klubovi, pa svako može da bira šta voli. 

Pored svega ovoga, na portalima stranih medija se nalaze mnogobrojni komentari onih koji su već posetili Beograd i koji su takođe oduševljeni svime što ovaj grad nudi. Takođe se nalazi i veliki broj preporuka onih koji su bili, pitanja onih koji žele da posete grad, kao i iskustva tokom boravka u našoj zemlji.

Beograd je otvoren za sve koji su slobodnog duha i žele da se upuste u avanturu kroz naše prelepe ulice, parkove i reke. Ne propustite ni Vi da uživate u bogatstvima koja Beograd nudi podjednako tokom leta kao i tokom zime. Ovde ste svi i više nego dobrodošli!

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.