Kako provesti Dan zaljubljenih u Beogradu?

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Ljubav treba slaviti svaki dan, a na to vrlo lako zaboravimo. Užurbani tempo života nas tera da veći deo dana budemo zaokupljeni poslom, te se često dešava da nam na kraju dana ne ostaje mnogo vremena i snage da bismo se posvetili svojim voljenima onako kako bismo iskreno želeli. Zato je Dan zaljubljenih zvanični dan ljubavi koji mnogi parovi proslavljaju posebnim izlaskom, putovanjem ili nečim što inače nije deo njihove svakodnevice.

    Kako Sveti Valentin nije jedan od praznika za koji dobijate slobodan dan na poslu, dobra zamena za neko lepo putovanje mogu biti romantični izlasci, pripremanje omiljenih jela, poseta bioskopu ili večera u restoranu. Bilo koju opciju da izaberet razbićete svakodnevnu  rutinu i iznenadićete voljenu osobu. Mnogi parovi na Dan zaljubljenih žele specijalan provod, pa oni koji se ovoj prilici ne posvete na vreme, moraju da smišljaju razne planove i traže ideje. 

    Šta se radi za Dan zaljubljenih?

    Kak biste na pravi način mogli da iznenadite i obradujete voljenu osobu i ulepšate joj dan, treba da budete maštoviti. Razmišljate izvan ustaljenih okvira i potražite nešto što će Vama i Vašem paru biti interesantno, neobično, nesvakidašnje i romantično. Najbliži put do nečijeg srca jeste iskrenost i trud, a Dan zaljubljenih je pravo vreme da to pokažete. Saznajte šta Vaša voljena osoba želi ili priželjkuje i vratite im osmeh na lice. Za tren oka ćete zaboraviti sve obaveze, nerviranja i stres dok budete planirali romantično veče i zajedničke trenutke. Najbolje od svega je da je Dan zaljubljenih nepresušni bunar ideja kako da ga učinite danom za pamćenje!

    Čitav dan se pažnja posvećuje voljenoj osobi i nema mesta za ravnodušnost. Nikada nije prerano da se isplanira 14. februar. Ukoliko ne želite da čekate u redovima u prodavnicama i gurate se sa drugim parovima u restoranima, najbolje je da svoj dan osmislite unapred i pobrinete se za svaki detalj.

    Gde za Dan zaljubljenih?

    Dan zaljubljenih ili Sveti Valentin je dan kada ceo svet slavi ljubav. Sve je u znaku crvene boje, ružičastog cveća i srca. Zaljubljeni parovi se često i takmiče ko će osmisliti kreativniji poklon ili izlazak. 

    Većina parova se odlučuje za izlazak na romantičnu večeru ili bioskop, a neki odluče da zajedno naprave omiljeno jelo kod kuće uz zanimljiv film i čašu vina. Restorani su nekoliko meseci već unapred rezervisani baš na ovaj dan, jer svako želi poseban ugođaj. Ne morate se trkati sa vremenom, izdvojili smo za Vas nekoliko predloga za romantičan izlazak i nezaboravan Dan zaljubljenih.

    Ideje za Dan zaljubljenih

    Nemojte se plašiti neobičnih ideja. Najvažnije je da voljena osoba i Vi provedete najlepše trenutke zajedno, a lokacija često i nije toliko važna.

    Romantična mesta u Beogradu

    Kalemegdan

    Kalemegdan možemo da ubrojimo u jedno od najlepših mesta u Beogradu. Preko dana se sa voljenom osobom možete prošetati Kalemegdanskim parkom, najlepšim parkom u gradu, praćeni cvrkutom ptica i skiveni među zelenilom. Pogled iz parka i sa tvrđave na ušće i drugu stranu Beograda uz zalazak sunca postaje pravo romantično mesto. Kada padne mrak, doživljaj je još čarobniji. Šetajući pod sjajem zvezda i prigušenih svetiljki u zagrljaju voljene osobe učinićete Dan zaljubljenih danom za pamćenje.

    Na Kalemegdanu u svako doba možete oko sebe da vidite druge zaljubljene parkove kako šetaju, smeju se, šale i grle, pričaju, sede u parku ili u nekom skrivenom delu Beogradske tvrđave. Kada je leto, na nekoliko mesta se može čuti zvuk gitare i pesme za koju se uvek pobrine vesela omladina. Prošetajte Knez Mihailovom ulicom i upoznajte sve skrivene kutke centra grada dok Vas okružuju druga zaljubljena lica.

    Restorani

    Najčešći način da se proslavi dan zaljubljenih je odlazak na romantičnu večeru u restoran. Vlasnici i osoblje restorana se trude da naprave ambijent gde će svim gostima biti prijatno i gde će se uvek rado vraćati. Već nedeljama pred Dan zaljubljenih restorani u Beogradu osmišljavaju meni za nju i njega, naručuju dekoraciju i muziku. 

    Za ovo posebno veče izabreti jedan zanimljiv restoran, mesto gde do sada niste bili ili ne jedete tamo često. Uvek možete izabrati restoran sa pogledom na reku, vrhu zgrade ili svom omiljenom delu Beograda. Ljubitelji vesele atmosfere mogu rezervisati sto u restoranu sa muzikom uživo, a oni koji žele intimnije veče, restoran u mirnijem delu grada. Restorani Beograd stoje Vam na raspolaganju za svaki dodatni zahtev kao što je poručivanje šampanjca, omiljene pesme i pomoć sa prosidbom. Specijaliteti izvrsno pripremljeni  probudiće Vaša nepca. Pun pogodak koji će Vaša voljena osobina ceniti i ovde ćete zasigurno poželeti da se vratite.

    Vaše vreme se ne mora završiti samo romantičnom večeru u restoranu, produžite zajedničko vreme na najbolji doručak u Beogradu. Provedite nekoliko časova zajedno pre posla i uživajte u ostatku dana nasmejani. Kako je Sveti Valentin ili Dan zaljubljenih poznat kao dan ljubavi i vina, neobična ideja kako da obeležite ovaj praznik može biti degustacija vina. U Beogradu i okolini postoji nekoliko domaćih vinarija, koje u svojim vinskim podrumima organizuju degustaciju vina koja proizvode. 

    Nemojte se stideti, zaigrajte!

    Da li postoji nešto prisnije i senzualnije od plesa? Pokret pripijenih ljudskih tela govori više od hiljadu reči. Povodom Dana zaljubljenih organizuju se besplatni časovi svih vrsta plesova, koje možete posetiti sa partnerom ili partnerkom. Ples je zdrava vrsta rekreacije, ali ono najvažnije - zabavan je! Kroz muziku ćete zaboraviti na sve oko sebe i usredsrediti se samo na igru i voljenu osobu. Možda Vam se probni čas plesa toliko dopadne da se kasnije odlučite da pohađate ceo kurs.

    U restoranima gde se organizuje muzika uživo ples je obavezan. Ritam poznatih pesama će Vas pokrenuti već pri prvom taktu i sigurno ćete se sjajno zabaviti. Beograd je poznat po sjajnom noćnom provodu i mestima za igru i ples. Ukoliko ste ljubitelji provoda, uvek možete rezervisati sto u nekom beogradskom klubu ili beogradskoj kafani. Za vrhunsku žurku zaduženi su popularni pevači sa naše muzičke scene ili di-džejevi.

    Bioskop - uvek dobar izbor

    Bioskopi Beograd su uvek dobar izbor za izlazak na Svetog Valentina. Ako ne pridajete mnogo značaja Danu zaljubljenih, odlazak u bioskop može biti zabavan, ali i romantičan. U bioskopima u Beogradu se povodom ovog praznika nude atraktivne ponude, ulaznice po povoljnijim cenama ili se organizuju premijere romantičnih komedija. Za sedištima za zaljubljene u svakoj bioskopskoj sali vlada velika potražnja, tako da Vam savetujemo da rezervišete svoja na vreme.

    Uživajte u filmu zagrljeni sa voljenom osobom uz kokice, naćose, gumene bombone ili sladoled. Zasladite svoje veče!

    Romantična šetnja

    Romantična šetnja je nezaobilazna opcija za Vas ako volite da provodite svoje vreme na svežem vazduhu. Iako temperatura u feburaru često nije visoka, to ne treba da Vas spreči da prošetate beogradskim ulicama ruku pod ruku sa partnerom ili partnerkom. Naprotiv, zima čini Beograd još lepšim. Snegom pokrivene ulice, krovovi i drveće, prigušena gradska svetla i lampioni učiniće Vašu šetnju magičnom. Kasnije se možete ugrejati uz šolju kuvanog vina, tople čokolade ili drugim pićem u omiljenom lokalu.

    Dan zaljubljenih možete iskoristiti i kao dan da bolje upoznate Beograd, a nema boljeg načina nego da to uradite sa osobom koju volite. Tako će se obična šetnja pretvoriti u pravu romantičnu šetnju i ostati Vam u najlepšem sećanju. Verovali ili ne, uvek možete saznati nešto potpuno novo o Beogradu, a dobra vest je da to možete uraditi potpuno besplatno. Za razgledanje Beograda neće Vam biti potrebna turistička agencija niti profesionalni vodiči, dovoljno je da se nađete u centru grada i Vaše besplatno razgledanje gradskih zdanja u Beogradu može da počne! Nemojte zaboraviti da napravite nekoliko fotografija kako biste mogli da zabeležite šta Vam se najviše dopalo i kasnije uramite zajedničke fotografije.

    Nezaboravno putovanje

    Kratak izlet, produženi vikend ili duže putovanje će biti sjajan dan da obeležite praznik ljubavi. Putovanje je dobra ideja iz nekoliko razloga - odmorićete se, uživati u vremenu provedenom sa voljenom osobom, napravićete prelepe fotografije i najvažnije, otkrićete nova mesta. Dan zaljubljenih je prilika da posetite grad, jezero ili planinu koju dugo priželjkujete da posetite, ali do sada niste imali vremena. Pored toga, putovanje može biti lepo iznenađenje, koje će sigurno osvežiti Vaš odnos.

    Mnogi parovi se odlučuju za posetu nekoj evropskoj prestonici, a često zaboravljaju da Srbija krije veliki broj predela, koji svojom lepotom oduzimaju dah. Ne kaže se bez razloga da je Srbija jedna od najlepših turističkih mesta, koja ima mnogo atrakcija da ponudi. Preporučujemo Vam da posetite Uvac, kanjon koji podseća na filmski kadar, Djavolju varoš, jezero Zaovine, Krupajsko vrelo ili dvorce Vojvodine. Lista mogućnosti je neiscrpna, a Vi ćete sigurno pronaći novu omiljenu destinaciju.

    Originalni pokloni

    Ko ne voli da dobije poklone? Za Dan zaljubljenih poklon koji izaberete ili napravite treba da bude što bolji i kreativniji i da obraduje osobu kojoj je namenjen. Darivanjem poklona pokazaćete voljenoj osobi da mislite na nju, slušate njene želje i želite da uvek ima osmeh na licu. Šta mislite o neobičnom lovu na poklone? Svojoj voljenoj osobi možete u stanu ostaviti skrivene tragove, koji će je odvesti do poklona ukoliko ih uspešno reši. 

    Cela organizacija biće prepuštena Vašoj mašti sa ciljem da se dobro zabavite i razmenu poklona učinite uzbudljivom. Još jedna ideja je da ne kupujete poklon partneru ili partneri, već da ih odvedete da sami izaberu poklon koji im se najviše dopada. Tržni centri Beograd povodom Dana zaljubljenih organizuju velike popuste, tako da možete biti sigurni da će svako naći nešto za sebe bilo da se radi o nakitu, kozmetici, odeći, obući ili tehnologiji.

    Budite šef kuhinje

    Pripremanje omiljenih jela za Vas i voljenu osobu na Dan zaljubljenih imaće posebnu čar. Možete sami sastaviti jelovnik sa onim što najviše volite da jedete, iznenaditi partnera ili partneru, a još je bolje ukoliko se odlučite da kuvate zajedno. Ne morate biti vešti u kuhinji da biste napravili nešo ukusno, naprotiv! Dan zaljubljenih neka bude vaš dan, dan kada ćete otvoriti put mašti, ljubavi i osmehu.

    Večeru upotpunite lepim stoljnjakom, svećama, romantičnom muzikom i prijatnom atmosferom. Ukoliko sami budete pravili večeru, možete biti sigurni da ćete imati potpunu privatnost u odnosu na večeru u restoranu i uvek možete dodati detalje za što prijatnije veče. Dan zaljubljenih je vreme kada Beograd posećuje veliki broj turista. Važi za grad koji ne spava, ali ubrajamo ga i u grad ljubavi. Mnogi posetioci se odluče za apartmane u Beogradu kako bi praznik ljubavi proveli u potpunoj privatnosti. Beograd može biti jedno od mesta za zajedničko putovanje, a može biti i mesto gde ćete otići na romantičnu večeru ili je sami pripremiti.

    Apartmani Beograd će Vam omogućiti da u stanu sa potpuno opremljenim kuhinjama priredite pravo romantično veče, a da se pri tome osećate kao kod svoje kuće. Privatnost će Vam biti potpuno zagarantovana, tako da svoj Dan zaljubljenih u Beogradu možete organizovati po svojoj želji.

    Posetite spa centar

    Najbolji način da se odmorite i ugodite voljenoj osobi i sebi je da posetite spa ili velnes centra. U našem gradu ih ima na svakom koraku, tako da u svako doba možete obezbediti termine. Vreme provedeno u bazenu, sauni i djakuziju sa toplom kupkom ili na masaži pomoći će Vam da se relaksirate i da se osetite kao novi. Još bolja ideja za opuštanje za Dan zaljubljenih su apartmani sa djakuzijem.

    Uživanje u paru nikada nije bilo zabavnije. Svi apartmani sa djakuzijem imaju na raspolaganju privatan spa odeljak sahidromasažnom kadom, a neki od njih imaju uz to i saunu. Zamislite da se tokom boravka u apartmanu možete opustiti u djakuziju koliko god puta poželite i provesti vremena koliko sami odredite. Sada je to moguće po više nego povoljnim cenama. Ono što je najvažnije je da svoje zajedničko vreme ne morate deliti sa drugim posetiocima, kakav je slučaj u spa i velnes centrima. Budite naši gosti!

    Srećan Dan zaljubljenih!

    Dan zaljubljenih izaziva različite emocije i mišljenja kod ljudi. Za neke parove je to poseban dan koji treba obeležiti, a za neke je to dan kao i svaki drugi. Romantičari žele da prirede svojim voljenim polovinama savršeno veče koje će dugo pamtiti, a one se baš tome nadaju i raduju. Drugi ovaj dan radije provode na kauču u pidžamama u zagrljaju ispred omiljenog filma. 

    I ne zaboravite, ne treba da čekate samo posebne prilike da bi pokazivali voljenoj osobi koliko Vam je stalo do nje. Dokazujte joj svaki dan.

    Želimo Vam srećan Dan zaljubljenih!

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.