Kako privući goste sa malom decom

Blog / Apartmandžije

  • Sadržaj
  • Možda Vi baš i ne želite goste sa malom decom, ona su nestašna, bučna, mogu da Vam uprljaju nameštaj, nešto polome... Ali kako se to mala deca razlikuju od odraslih? Ima i odraslih gostiju koji takođe mogu da prave haos, da viču, slome nešto (slučajno ili namerno). Pre nego što kategorički odbijete goste sa malom decom, razmislite o šansi koja Vam se pruža. Možete otvoriti vrata svog apartmana potpuno novoj kategoriji gostiju. Međutim, da bi Vaša ponuda bila kompletna potrebno je da razmotrite nekoliko stvari.

    Posebni uslovi smeštaja

    Kao što znamo, mala deca, posebno ona najmanja, zahtevaju određene uslove. To je sasvim normalno. I Vi sami ćete obezbediti sve neophodne stvari pre nego što nova beba stigne u kuću. Međutim putovanje sa malim detetom je još teže. Vaši gosti moraju da ponesu gomilu neophodnih stvari koje znaju biti velike i kabaste.

    Razmislite o opciji da neke od tih stvari uvrstite u ponudu. Na primer krevetac, hranilicu, možda čak i kolica. Naravno bilo bi dobro ako ovo sve već imate ili možete da pozajmite. Nije poenta da uletite u ogromnu investiciju za koju ne znate da li će i kada će se isplatiti. Cilj koji želite da postignete je da sitnim izmenama proširite svoju ponudu.

    Potrebni uslovi smeštaja zavise od uzrasta dece. Za goste sa malom decom uzrasta od jedne do pet godina bilo bi dobro da obezbedite štitnike za oštre ivice, tako da se dete ukoliko padne ne povredi. Takođe bi bilo dobro da sve lomljive predmete (vaze, lampe, činije i slično) sklonite van domašaja dece. Obezbedite i dodatne peškire i posteljinu (u slučaju da dođe do nezgode).

    Najbolje bi bilo da se pre nego što obezbedite sve ove stvari raspitate o kom uzrastu deteta se radi.

    Kreirajte posebnu ponudu

    Kada ste dobro razmislili i odlučili koje su to sve dodatne stvari koje možete i želite da priuštite gostima sa malom decom, potrebno je da ih i obavestite o tome. Uvrstite u svoju ponudu sve ovo kao posebnu pogodnost gostima sa malom decom. Najbolje bi bilo kada biste ovu dodatnu uslugu pružili besplatno, tj. kada bi to bilo uključeno u cenu. Na ovaj način Vi im dajete neku vrstu popusta, tačnije pružate dodatnu uslugu za istu cenu.

    Kao i uvek, neka Vaša ponuda bude iskrena i precizna. Nemojte obećavati stvari koje ne možete da ispunite. To će Vam samo zadati glavobolje, a Vaši gosti će biti nezadovoljni uslugom.

    Kako da pridobijete goste sa malom decom 

    Kada gosti sa malom decom već dođu kod Vas, bilo bi dobro da pripremite neki poklončić za dete. Svi su roditelji slabi na svoju decu. Umesto da pripremate poklon dobrodošlice za odrasle, budite lukavi i pripremite ga za dete. Budite sigurni da će roditelji biti oduševljeni. To ne treba da bude ništa krupno, neka igračkica, kinder jaje ili čokoladica će sasvim dobro poslužiti. Naravno da ne treba zaboraviti ni na odrasle, ponudite im kafu, sok, pivo... neko osveženje posle puta.

    Umesto poklona dobrodošlice, to može biti i oproštajni poklon. Naravno isto važi, neka to bude neka sitnica. Možda bi bilo najbolje da to bude nešto što će trajati, poput igračkice, nešto što će svaki put dete, a i roditelje podsetiti na boravak u Vašem smeštaju.

    Razlozi za i protiv

    Brojni razlozi stoje i na jednoj i na drugoj strani. Da li proširiti ponudu na goste sa malom decom tako što ćete pružiti dodatne usluge, ili ne, niko ne može odlučiti umesto Vas.

    Protiv:
    Ovakva dodatna usluga može biti skupa, naročito ako sve potrebne stvari morate da kupite. Pa čak i kada ne morate baš sve da kupite, opet može predstavljati priličan trošak za Vas.

    Sa druge strane kao što smo već pomenuli, gosti sa malom decom Vam mogu prouzrokovati određene neprijatnosti i otežati Vam posao. Ukoliko deca isflekaju ili uprljaju komad nameštaja to će Vam prouzrokovati dodatne troškove potrebne za čišćenje. Ili ukoliko se desi da deca polome nešto od posuđa, biće potrebno da uložite novac da to zamenite.

    Za:

    Proširenjem ponude na ovu grupu gostiju povećavate šanse da ostvarite dodatni prihod. Naravno da niko ne brani da gosti dođu sa malom decom, ali pružanjem dodatnih usluga činite svoju ponudu primamljivijom. Ovim dodatnim uslugama ćete se istaći u moru drugih ponuda, a gosti sa malom decom će pre rezervisti Vaš stan na dan nego neki drugi, iako možda Vaš smeštaj ne poseduje sve ono što bi oni želeli, ali zato poseduje ono što im je veoma potrebno. Ovakva dodatna usluga je upravo ono što će biti odlučujući faktor. I ne samo što će ovakva proširena ponuda privući nove goste (goste sa malom decom), već će i oni biti oduševljeni i preporučiti Vas svojim prijateljima.

    Na Vama je da izvagate za i protiv i donesete odluku da li ćete proširiti svoju ponudu i na goste sa malom decom, a mi Vam želimo puno uspeha u poslovanju.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.