Kako apartmani sa bazenima povećavaju popunjenost

Blog / Apartmandžije

  • Sadržaj
  • U letnjem periodu kada su temperature gotovo neizdržive, nema ko ne voleo da poseduje bazen u svom domu ili dvorištu gde bi se rashladio. Mnogi nisu ljubitelji gradskih bazena i Ade zbog gužve, pa ostaju kod kuće sa ventilatorima i klimama, jer ogroman procent nije u mogućnosti da isfinansira tu vrstu luksuza kao što je sopstveni bazen. 

    Bazen - pun pogodak!

    Poslednjih godina, gosti se često interesuju za apartmane sa bazenom, međutim u našoj prestonici procenat takvih apartmana je nije tako veliki. Neminovno je da ako imate bazen u sklopu smeštaja, pa ukoliko se bavite iznajmljivanjem apartmana u Beogradu, znajte da ćete uz bazen povećati broj rezervacija. I to ne samo u letnjoj sezoni, nego u svakoj. Bez obzira na to da li se Vaš apartman nalazi na primorju ili ne, ukoliko poseduje bazen to može biti pun pogodak za veću posećenost.

    Dobro znamo da izgraditi bazen nije tako jednostavno, a o finansijama da i ne govorimo. Suma koju je potrebno izdvojiti je i najčešći razlog zašto ih 97% apartmana nema. Podaci istraživanja govore da minimalan iznos koji je potreban za izgradnju bazena iznosi oko 10.000 evra, plus dodatni PDV troškovi. Bazen koji služi samo za osvežavanje gostiju i njihovo rashlađivanje, mora biti dugačak 4 do 5 metara i dubine oko 1,2 metra. Kako bi bazen funkcionisao na pravi način, treba da bude prostran tako da je u njemu moguće plivati, što znači da bi bazen morao biti 8 metara dužine i 4 metra širine. Naravno, cene bazene zavise od vrste, kvaliteta, estetike i od firme koju izaberete. Tako postoje montažni bazeni od linera i poliestera koji se nalaze među najjeftinijim na tržištu, dok su najskuplji inox bazeni, od nerđajućeg čelika i mogu koštati do čak 100.000 evra. Koliko platite, toliko će i da traje.

     

    Velika investicija, ali se isplati!

     

    Glavno pitanje je da li se vlasnicima apartmana isplati izgradnja bazena? S obzirom na to da je ovo veoma skupa investicija mnogi ne žele da se upuštaju u izgradnju bazena, iako se prostom računicom vidi da se ova investicija može vratiti troduplo više. Ako želite da gradite bazen, a imate samo jedan apartman ovo može biti manje isplativ potez, odnosno trebaće Vam znatno više vremena da povratite novac. Međutim, ukoliko imate minimum tri ili četiri apartmana u svom posedu na super lokaciji, trebali biste početi da razmišljate o izgradnji bazena. Tako bi se Vaši apartmani znatno isticali među konkurentskim agencijama, i večito bi bili puni. 

    Poznata je činjenica da gostima pažnju privlače bazeni koji su estetski znatno bolje napravljeni. U svakom slučaju, kada vladaju ove visoke temperature, svaki bazen je dobrodošao, a naročito onaj koji se nalazi u okviru smeštaja. Bazeni su nekako postali važan deo ponude svakog objekta koji se iznajmljuje, jer ljudi vole kada njihovi apartmani ostavljaju utisak luksuza, a takav efekat se najbolje postiže upravo bazenima. Mnogi se, zbog nedostatka ovakvog smeštaja, zadovoljavaju ponudom Apartmani Beograd Spa koji su svom sklopu imaju đakuzije i hidromasažne kade, što nude mnoge agencije za kratkoročno izdavanje.

     

    Svi vole bazen!

     

    Mnogi smatraju da im bazen nije potreban ako se njihov apartman već nalazi u blizini mora, ali to odavno nema nikakve veze. Mnogi gosti, bez obzira na blizinu plaže, radije se kupaju i sunčaju na bazenima svog smeštaja, veoravtno zbog privatnosti. Gosti najčešće ni ne razmišljaju o odlasku na pretrpane plaže gde je velika gužva i gde će teže naći slobodno mesto za peškir ili neku ležaljku posebno u jeku sezone. Pored toga što bazeni itekako doprinose vizuelnoj estetici, gostima nude i mogućnost da se okupe na tom mestu sa porodicom ili prijateljima u večernjim časovima. Gosti žele mir, a upravo to im omogućava svaki apartman sa bazenom. 

    Istina je da bazeni povećavaju interesovanje, ali ne morate ih imati po svaku cenu. Nekada je gostu dovoljno samo da ima čist i funkcionalan apartman, a za kupanje će se ipak opredeliti za neku od plaža ili gradskih kupališta u zavisnosti od toga gde se Vaš apartman nalazi.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.