Kada ste u Beogradu

Blog / Upoznajte Beograd

Mnogo je toga što će Vas oduševiti, fascinirati i osvojiti za sva vremena, ukoliko odlučite da posetite Beograd. Srpska prestonica je idealna za stvaranje najlepših trenutaka koje ćete pamtiti do kraja života. Prvo što će Vas oduševiti su naši ljudi, a potom i arhitektura grada, prelepo uređeni parkovi, a u zimskom periodu još lepša novogodišnja ulična rasveta. Naše građevine koje datiraju iz vremena kada je Beograd bio pod opsadom mnogih drugih vladara, ovaj grad čine pravom multikulturalnom baštinom.

Pored svega toga, Beograd je grad u kom se poštuju sve kulture i različitosti. Ovde boravi i studira veliki broj stranaca, koji su se iz više razloga opredelili upravo za našu prestonicu. O njemu ćete čuti mnoge priče i zanimljivosti, a ljubav prema Beogradu svaki turista oseti na prvi pogled. Postoji dosta toga što morate uraditi nakon što se pobrinete za izdavanje stana u Beogradu na kratko i samog dolaska - isprobavanje hrane i pića, a zatim i obilasci klubova ili barova. Ukoliko nemate vodiča za sve ono što ne treba propustiti kada ste u Beogradu, Apartmani su tu da Vam daju najbolje smernice.

Tri specijaliteta koja morate probati

Hrana je ubedljivo jedna od glavnih odlika mesta u kom se nalazite. Svako ko dođe u Beograd treba da proba nešto iz naše nacionalne kuhinje, jer domaća hrana i pića su nešto čime se naši stanovnici najviše ponose i ne želite da odbijete nešto u čemu ćete bez sumnje uživati svim čulima.

  • Prvi specijalitet koji Vam predlažemo je definitivno pečenje ispod sača. Omiljeno jelo naših ljudi koje bi Vam svako preporučio, a možete ga probati u Etno Restoranu Zlatar. Najbolji način da se približite našoj kulturi je upravo ovo mesto gde ćete osetiti spoj domaće kuhinje i enterijera nekadašnjih srpskih domova. Ovde naravno možete isprobati mnoga jela naše nacionalne kuhinje, a restoran se nalazi na adresi Preradovićeva 9a na Paliluli.
  • Drugi specijalitet domaće kuhinje možete iskusiti u fenomenalnoj atmosferi restorana Šaran. Ovde ćete isprobati neke od najlepše spremljenih ribljih specijaliteta, a uživaćete i u atmosferi koju Vam restoran pruža, sa prelepim pogledom na reku Dunav. Svake večeri možete uživati u zvucima naše tambure, što je još jedna od zanimljivosti svim stranim turistima. Kada poželite riblje specijalitete, ovo je pravo mesto za Vas, a nalazi se na adresi Kej Oslobođenja 53 u Zemunu.
  • Treći specijalitet su naša jela sa roštilja. Pored toga što takvih restorana imate na svakom koraku, mi Vam preporučujemo samo najbolje. Tako ćete isprobati odabrana jela sa roštilja u restoranu koji nudi mnogo više, a to je restoran Konoba Akustik. Ovde ćete iskusiti pravi doživljaj slasti i gurmanskog užitka: najbolje vešalice, pljeskavice, šnicle i sve što možete poželeti biće Vam servirano u ovom restoranu, a pored toga, uživaćete i u zvucima srpske muzike. Restoran se nalazi u centru grada u ulici Cara Dušana 13.

Tri pića koja morate okusiti

Nakon jela, obično na red dolazi piće. Kako je Srbija zemlja sa velikim brojem kafića, barova i kafana, možete u svakom trenutku izabrati jedno od tih mesta da se osvežite., ukoliko želite da malo promenite ambijent i posetite još neko od mesta u Beogradu. Kako bismo Vam olakšali odabir, preporučujemo Vam tri pića koja morate popiti dok ste u našoj zemlji, ali i tri mesta gde ćete u tim pićima uživati.

  • Prvo piće je domaća kafa. Danas postoji toliko vrsta kafe, raznih espresso i nes napitaka, ledenih i toplih kafa, da više ni sami ne možete da ih nabrojite. Ako nikada niste probali domaću kafu, to je kao da niste ni bili u Srbiji. Ovo je piće kojim će Vas svako prvo ponuditi kada mu odlazite u goste. Najlepšu domaću kafu možete srknuti u kafeteriji 19 grams i sigurni smo da će Vas osvojiti nakon samo jedne ispijene šoljice.
  • Drugo piće koje morate da probate je. naravno, rakija. Čuveni srpski brend kada je reč o alkoholnim pićima o kom su pevane mnoge pesme i koje je kreiralo ubedljivo najneverovatnije priče. Postoji više vrsta rakija koje se prave od različitog voća, a sve ih možete isprobati u Rakia baru. Nalazi u samom centru grada na adresi Dobračina 5. 
  • Treće piće je definitivno pivo. Svaki turista voli da isproba domaća piva u gradu u kom se nalazi, s obzirom na to da je pivo univerzalno piće, a opet u svakom gradu drugačije. Ukoliko želite da isprobate neka od domaćih piva, onda to možete učiniti u pivnici Ispod Mosta. Pravi spoj domaće kafane i najboljeg piva iskusićete upravo ovde.

Tri stvari koje morate uraditi

Dok ste u Beogradu evo i pet stvari koje obavezno morate uraditi:

  1. Savski ili Zemunski kej. Šetanje pored reke je uvek opuštajuće i prelepo za sve ljubitelje prirode, ali ova dva keja nose posebnu energiju koju morate osetiti. Iako je Zemunski kej duži, Savski kej je podjednako lep i prijatan za šetnju pored reke. 
  2. Knez Mihailova i Kalemegdan. Verujemo da ovo nećete preskočiti ali svakako su Knez Mihailova ulica i prelep park Kalemegdan obeležja ovog grada. Knez Mihailova ulica je prepuna mnogih zanimljivosti, uličnih umetnika, performera i trgovaca, pa smo sigurni da ćete sa uživanjem proći ovom ulicom. Kalemegdan je ubedljivo najlepši i najveći park Beograda sa bogatom kulturnom istorijom. 
  3. Noćni život grada. Ako ste u Beogradu, a niste posetili neki gradski klub, splav ili kafanu, mnogo ste propustili. Provešćete se kao nikad u životu, jer Beograd nikad ne spava i u njemu je svaki izlazak posebna priča i nešto za pamćenje. Čak ne morate čekati vikend, jer Beograd nudi žurke svake večeri u nedelji.

Nadamo se da Vam je ovaj naš vodič bio od koristi, jer se nova tura obilaska kroz grad sprema, a do tada, isprobajte sve od navedenog i uživajte u našem veličanstvenom Beogradu. Mi smo tu da izuzetno udoban smeštaj u Beogradu jeftino platite, ali i da preporučimo najpopularnija mesta u gradu, što ćete i sami otkriti ukoliko se budete vodili nekim od naših saveta.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.