Festival cveća u Beogradu

Blog / Kultura

Iako gotovo da više ne možemo videti bašte pune cveća ili negde, onako usput, ubrati po neku ružu, to ne znači da je svo cveće nestalo, samo se lagano povlači pred novim godišnjim dobom koje polako pristiže. Možda će delovati da je ovaj događaj posvećen samo ženama, ali činjenica je da postoji i veliki broj muškaraca koji se posvećuju uzgajanju biljaka. Svakako, bez obzira da li jači pol voli cveće istom merom kao i žene, ovo mesto će vas sigurno oduševiti, tako da odvojite bar jedan deo dana da ga posetite sa svojim partnerom/partnerkom. U ovim malo hladnijim, ali opet sunčanim danima, preporučljivo je što više vremena provoditi napolju. Nema boljeg mesta za provođenje vremena u prirodi od parkova, a park Manjež će ovog vikenda biti centar dešavanja. Nama su apartmani u centru Beograda uža specijalnost, te svakako možemo da se dotaknemo i drugih aktuelnih tema u našem divnom gradu.

Ovaj park je podignut između 1931. i 1933. godine i predstavlja jednu od retkih zelenih površina užeg dela grada. Kada je park podignut, oblikovan je po principima klasičnog stila. U to vreme je bio jedan od drugačije uređenih parkova na teritoriji Beograda. 26. i 27. odnosno sledeći vikend, će biti jedan od lepših i šarenolikih vikenda u gradu. Po ugledu na veliki broj svetskih gradova, Beograd je takođe odlučio da jedan vikend u godini posveti biljkama koje svakako obogaćuju našu planetu i daju veliki doprinos u svakom smislu za život na njoj. Ovog vikenda će se održati šesti po redu festival cveća. Šest godina ove manifestacije, svakako nije mala stvar, a svake godine se okuplja sve veći broj kako učesnika, tako i posetilaca. Ono što je ove godine zanimljivo, svakako je činjenica da će se ovde naglasiti i primenjena pejzažna arhitektura. Dizajn eksterijera je nešto što će takođe biti prezentovano, kao i ukazivanje na urbanu ekologiju. Sadržaj je ove godine svakako bogatiji i upravo ima za cilj okupljanje svih generacija. Na prvu pomisao deluje kao da je vikend najviše namenjen samo damama i posvećen temama o cveću, ali svakako da to nije sve što će biti u ponudi, iako je cveće sama suština festivala. Radi se na promovisanju umetnosti u javnom prostoru i težnji da se grad poveže sa prirodom i kreativnošću življenja. Posetioce takođe očekuje i šestočasovni muzički program tokom oba dana održavanja festivala. A sam početak festivala biće otvoren od strane operske pevačice Katarine Jovanović, koja je jedan od naših najlepših soprana, čuvena umetnica. Festival će početi od 10 čaova i trajati sve do 19 časova, oba dana održavanja. Deliće se i zanimljivi pokloni u vidu akcije "Moja prva biljka, moja prva reciklaža". Svrha ove akcije je da se donese pet ambalaža Tetra Pak pakovanja i tako na poklon dobije biljka. U radionicama koje su posvećene nezi cveća i nose naziv cvetalište bićete u mogućnosti i da uživate u degustaciji različitih mirisa i ukusa kafe. Ovaj festival će pokrenuti sva Vaša čula svojim programom koji će se odvijati širom parka u više namenski određenih zona, sa preko 50 učesnika i izlagača. Ovaj festival će naravno i ove godine biti besplatan za sve građane.

Dopustite svim svojim čulima da uživaju u programu i povedite suprugu, majku, devojku, baku, ili drugaricu. A Vi, drage dame, svakako dođite bez obzira na to da li Vaša jača polovina ide sa Vama. Ovde će svakako biti veliki broj ljubitelja cveća i prirode, sigurno ćete se sprijateljiti sa istomišljenicima i steći društvo za naredni festival. Zbog velikog broja izlagača koji će svoje biljke predstaviti na ovogodišnjem festivalu, a dolaze iz unutrašnjosti, smeštaj će im svakako biti potreban. Ponuda Apartmana Beograd "stan na dan Slavija" je idealna za dvodnevno boravljenje u Beogradu. Zato nas kontaktirajte i raspitajte se oko najboljih i najpovoljnijih apartmana u gradu.

Neka Beograd zamiriše na prirodu i ovog vikenda, dobrodošli ste da uživate.

 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.