Festival autorskog filma - FAF

Blog / Kultura

  • Sadržaj
  • Još jedan festival filma koji broji veliku posećenost beogradske, ali i regionalne publike. Tradicionalni 22. Festival autorskog filma (FAF) će se održati od  25. novembra do 3. decembra 2016. godine na više gradskih lokacija i u različitim terminima. Na zvaničnom sajtu Festa će biti objava za svaku novu projekciju, pa ko želi da bude deo ovog kulturnog dešavanja neka odabere svoju projekciju.

    FAF sve posećeniji

    Beograd važi za kulturni centar, ne samo Srbije, već i Evrope i ovde se održava veliki broj kulturnih događaja - muzičkih, književnih, pozorišnih ili filmskih. Zbog toga ne čudi što je i FAF postao deo kulturne tradicije grada. Ovaj festival iz godine u godinu okuplja sve veći broj poštovalaca autorskog filma, dovodi staru publiku, ali privlači i nove ljude željne dobre energije i kvalitetnog programa. Pored toga što su bioskopske sale pune publike koja više voli komercijalne filmove, uvek bude ogroman odziv i kada je reč o festivalima ovog tipa.

    Bioskopske sale u kojima će se emitovati programi:

    • Dom omladine Beograda
    • Dvorana Kulturnog Centra 
    • Dom Kulture Studentski Grad – Velika sala
    • Bioskop Fontana 
    • Art Bioskop – Kolarčeva Zadužbina 
    • Dom Kulture Palilula 
    • Zgrada Kinoteke – Uzun Mirkova 1,Velika sala 
    • Zgrada Kinoteke – Uzun Mirkova 1, Mala sala 
    • UK Parobrod, Biskop Dragan Gaga Nikolić

    Na ovogodišnjem, 22 po redu, Festivalu autorskog filma možete očekivati i neke novosti, poput pratećeg programa u koji spadaju predstave, kao i edukativne radionice. Sam program će činiti 81 filmsko ostvarenje, a glavni, takmičarski program donosi dvadeset dva ostvarenja. Filmovi koji se takmiče za Gran pri festivala Aleksandar Saša Petrović su sledeći: Sijeranevada, Akvarijus, Album, Svi severni gradovi, Sirovo, Ornitolog, Srca sa ožiljcima, Između, Ostani uspravan, Sudar, Zovem se Nero i Boris bez Beatris.

    U novembru 1994. godine, prvi put je održan Festival autorskog filma i već tada je dobio svoju stalnu publiku. Sam značaj festivala je bio mnogo veći nego sam festival, ovo je bio prozor u svet, ali i pravi poziv svetu da dođe u Beograd. Namera festivala je bila kulturna i društvena, bez ikakvog prisustva politike, što je u vreme osnivanja bilo otežavajuće. Beograd je bio u izolaciji, ali ipak centar velikog kulturnog događaja.

    Festival autorskog filma iliti FAF, iza sebe već ima dvadeset godina postojanja, i svake godine privlači sve veću publiku. Ljudi širom Evrope ne propuštaju priliku da ga posete kada se zateknu u Beogradu, a za mnoge je to često i povod dolaska. Mlađi uglavnom iznajmljuju sobe u Beogradu ukoliko dolaze sami, jer je to povoljnija opcija smeštaja u odnosu na sve druge, međutim izbor većine onih koji dolaze sa jednom ili više osoba su apartmani za izdavanje na kraći period, opet kao najpovoljnija opcija.

    Ne propustite da se kulturno uzdižete i dođite na Festival autorskog filma! 

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.