Die Antwoord u Beogradu

Blog / Koncerti

Samo nekoliko posebnih izvođača uspe da izazove veliko interesovanje i pažnju svojim gostovanjem gde god da se pojave. Bilo da je u pitanju njihov kvalitet kada je reč o muzici ili se radi o ekscentričnim nastupima, scenografijom, pa i bizarnim snimanjem spotova, načinom odevanja i ostalim načinima skretanja pažnje na sebe. Jedna od takvih grupa je svakako Die Antwoord. Svojim kontraverznim nastupima i još kontraverznijim spotovima uspeli su da nađu put do velikog broja ljudi. Za njih su čuli i oni koji ne slušaju takvu vrstu muzike, što se smatra velikim uspehom i što je uticalo na rast njihove popularnosti.

Die Antwoord je Južnoafrička rep - rejv grupa. Formirali su se u Kejptaunu 2008. godine. Grupu čine reper Ninja i Yo-landi, dolaze iz Južnoafričke republike i drmaju scenu svojim eksplozivnim nastupima. Njihovi nastupi važe za adrenalinske nastupe, provokativne muzike i pojave. Domaća publika je imala priliku da ih gleda i sluša 2010. godine na EXIT festivalu u Novom Sadu. Nakon toliko vremena konačno će i publika iz Beograda imati tu privilegiju da uživa u nastupu ove grupe, posebno u periodu kada je grupa na vrhuncu slave. Front-tandem Ninja i Yo-landi su se oprobali i u glumačkoj karijeri igrajući u filmu "Chappie". Uloga gangster para u ovom filmu im nije teško pala i imali su priliku da pokažu svoje glumačke sposobnosti.

Njihova muzika  je mešavina uličnog hip-hopa, repa, roka i rejva, a sve to sa margine savremenog društva. Sa svojim autentičnim nastupima i originalnošću vrlo lako su dospeli na sam vrh svih top listi 2014. godine, koja je definitivno bila njihova godina. Grupa koja važi za jednu od beskompromisnih sa nastupima sačinjenih od audio-vizuelne umetnosti. Njihovi tekstovi su često rađeni s namerom da provociraju i prelaze granice. Pesme imaju upečatljive motive i veoma snažne poruke koje nekada mogu biti i više nego morbidne. Svojom muzikom su ujedinili rejvere, rokere, repere i mnoge druge žanrovske razlike. Nastupali su uživo sa takođe poznatim imenima iz sveta muzike kao što su Merilin Menson i Skrileks. Sarađivali su sa velikim brojem popularnih muzičara i velikim brojem poznatih dizajnera koje su angažovali za svoje nastupe i snimanje spotova. Široj domaćoj publici postaju poznatiji izbacivanjem pesme "Pitbull Terrier" čiji su refren uradili prema originalnoj pesmi "Pit Bull" grupe Zabranjeno pušenje.

Ova muzička senzacija nastupiće u subotu 11. juna sa početkom od 21 čas u staroj Ciglani Beograda. Nastup ove grupe biće zagrevanje za ovogodišnji EXIT festival, pod nazivom "EXIT NA DEV9T. Cena karte za Die Antwoord iznosi 2490 dinara, a do sada je već prodat veliki broj karata upravo zbog velike popularnosti grupe. Ulaznice možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima. Važna napomena je to da je mlađima od 16 godina zabranjen ulaz na ovaj koncert.

Svi koji planiraju da dođu na koncert mogu povoljno iznajmiti stan na dan i pripremiti se na veče koje će se dugo pamtiti, jer je to ono što se očekuje kada je reč o grupi Die Antwoord.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.