Dentalni turizam u Beogradu

Blog / Dentalni turizam

Zašto je Beograd jedna od najpopularnijih destinacija za dentalni turizam u svetu?

Odgovor na ovo pitanje je prost – niske cene i visok kvalitet usluge. Nije tajna da su stomatološke usluge u svetu veoma skupe, znatno skuplje nego u Srbiji. Dolaskom u stomatološku ordinaciju u Srbiji možete uštedeti čak i do 80%. Upravo zbog toga je Srbija među top destinacijama za dentalni turizam. Ako već gledate cene hostela u Beogradu, prestanite i pogledajte naše apartmane koji su znatno komfortniji i uprkos tome veoma jeftini. 

Šta je to dentalni turizam?

Dentalni turizam, koji se još naziva i dentalni odmor, je kada pojedinac (ili grupa) doputuje u neku zemlju radi stomatoloških usluga koje su znatno povoljinje nego u zemlji iz koje dolazi, a za kratko vreme svog boravka ujedno dobije i godišnji odmor.

Dentalni turizam ima neke svoje prednosti. Pre svega tu je cena (koja je i glavni razlog dolaska), a zatim i odmor. Intervencije vam neće oduzeti više od par sati u toku dana, tako da ćete imati puno vremena za obilazak. S obzirom na to da ste se sklonili od svakodnevnice, stresa na poslu i sličnih stvari, Vaš oporavak će biti znatno brži. Dentalni turizam je zapravo jedini način da uživate u odlasku kod zubara.

Zašto je Beograd glavna destinacija za dentalni turizam u Srbiji?

Dentalni turizam u Srbiji je poslednjih godina u punom jeku. Svake godine sve više i više ljudi dolazi u Srbiju baš iz ovog razloga, a najveći broj njih se odlučuje za Beograd. A evo i zašto.
Pre svega, bez obzira na to iz kog dela sveta dolazite, prvo ćete stići u Beograd. Svi međunarodni letovi idu do Beograda. 

Drugo, s obzirom na to da je Beograd prestonica Srbije i najveći grad, logično je da ima i najveću ponudu. U Beogradu postoji na hiljade stomatoloških ordinacija, i svake godine se otvori još novih. A s obzirom na ogromnu konkurenciju, jedini način na koji mogu da se bore za klijente je vrhunska usluga. Uostalom najpoznatije ordinacije se nalaze u Beogradu.

Treće, Beograd je pun raznoraznih sadržaja – od Kalemegdana (tvrđave koja potiče iz rimskog perioda), preko istorijskih i naučnih muzeja, galerija, pa sve do restorana, splavova, klubova i fenomenalnog noćnog života.

Koliko zapravo košta dentalni turizam u Beogradu?

Bez obzira na to u kom delu grada se smestite, na prvu ordinaciju ćete naići najverovatnije već nakon par koraka od Vašeg smeštaja. Međutim to ne znači da je upravo ta i najpovoljnija. Cene stomatoloških usluga variraju, a Vama je cilj da nađete onu koja će Vam pružiti najbolji kvalitet po najpovoljnijoj ceni. 

U tabeli ispod ćete naći uporedni prikaz cena dentalnih usluga u nekoliko stomatoloških ordinacija u Beogradu.

 

BARJAKTAREVIĆ

DENTAL IMPLANT

VUNJAK

DENTAL PETROVIĆ

CVEJANOVIĆ

PREGLED

20€

besplatan

10€

besplatan

besplatan

METALOKERAMIČKA KRUNICA

140 - 180€

90€

100€

100€

80€

KERAMIČKE FASETE (VINIRI)

300€

220€

250€

250€

220€

FIKSNA PROTEZA PO VILICI

800€

650€

750€

650-1000€

500-700€

IMPLANT

800-900€

390-490€

800€

600-700€

700€

BELA PLOMBA

35-60€

20-30€

25-30€

25-30€

20-40€

Iste ove usluge u inostranstvu koštaju:

Nemačka - stomatološki pregled 80€, metalokeramička krunica 500€, keramička faseta 700€, fiksna proteza po vilici 3.500€, implant 1.700€, bela plomba 100€.

USA - stomatološki pregled $100, metalokeramička krunica $900, keramička faseta $1.400, fiksna proteza po vilici $5.000, implant $2.100, bela plomba $150.

Ostali troškovi

Pored toga što ćete morati da platite za samu dentalnu uslugu, postoje još neki troškovi koje bi trebalo da razmotrite.

Smeštaj - u Beogradu smeštaj možete naći već po ceni od 30€ pa naviše.

Prevoz – povratna autobuska karta od Berlina do Beograda košta 130-145€, dok se cena povratne avionske karte na relaciji Beograd – Berlin kreće od 303€ - 577€, a od Beograda do Štutgarta 182€ - 302€; cena povratne karte na relaciji Beograd-Čikago u proseku iznosi oko 950€, a na relaciji Beograd-New York od 577€ do 1.083€.

Hrana – ukoliko jedete u restoranima, za sva tri obroka bi trebalo da izvojite od 15€ pa naviše dnevno.

Da li se dentalni turizam u Beogradu isplati?

Ukoliko dolazite iz Nemačke zbog npr. fiksne proteze – u Beogradu će Vas to ukupno koštati (sa 10 dana boravka) od 1.080€ pa naviše sa autobuskim prevozom, a sa avionskim prevozom od 1.250€ pa naviše. Za istu ovu uslugu u Nemačkoj biste morali da izdvojite 3.500€.

Ukoliko dolazite iz USA: iz New York-a, istu ovu uslugu (sa 10 dana boravka) ćete u Beogradu platiti od 1.527€ pa naviše, a iz Čikaga 1.900€, dok bi Vas to u Americi koštalo $5.000 (4.437€).

Očigledno je da se dentalni turizam u Beogradu višestruko isplati. Ne samo što ćete samu uslugu platiti znatno manje, a pri tom dobiti vrhunski kvalitet, nego ćete se pored toga još i odmoriti i obići prestonicu Srbije, uživati u domaćem jelu i piću, i naravno ludom noćnom provodu.

Sve što treba da uradite je da spakujete svoje kofere. Neka poseta zubaru konačno bude jedna divna avantura. Upustite se u dentalni turizam, uštedite i uživajte. Naše kratkoročno izdavanje stanova vam pruža idealan smeštaj na svim lokacijama širom grada, a po veoma niskim cenama. 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.