Besplatno razgledanje Beograda tramvajem

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Kada je reč o obilasku i razgledanju Beograda, na raspolaganju vam je nekoliko opcija da to i uradite. Već smo pisali o razgledanju Beograda helikopterom i autobusom sa otvorenim krovom, pa ćemo to sada preskočiti i pričaćemo trećem načinu da obiđete prestonicu - razgledanje Beograda tramvajem. Ovaj turistički tramvaj je potpuno besplatan, pa se udobno smestite i uživajte u znamenitostima grada. Ako preferirate vožnju beogradskim ulicama, ova tura će Vas provesti kroz ona mesta u gradu koja nikako ne smete propustiti u srpskoj prestonici.

    Razgledanje Beograda tramvajem za vikend

    Sa Vama će u obilazak Beograda krenuti licencirani turistički vodič, koji će Vam najbolje opisati svaki deo grada kroz koji se budete kretali i otkriti informacije o svim bitnijm građevinama. Startno mesto polaska je na okretnici tramvaja kod Beo Zoo vrta, a celokupna tura obuhvata vožnju od ulice Taeduša Košćuška, zatim stanicu kod Beogradske tvrđave Kalemegdan, pored Pristaništa, potom Karađorđevom ulicom do Železničke stanice. Nakon toga, tramvaj će nastaviti kretanje čuvenom Nemanjinom ulicom, onda Resavskom i Bulevarom kralja Aleksandra. Obilazi se i deo kod Vukovog spomenika, a onda se tura nastavlja ulicom 27. marta i Džordža Vašingtona do Beka.

    Obilazak Beograda tramvajem će se slušati na dva jezika, odnosno srpskom i engleskom, u trajanju od nekih sat vremena. To znači da i oni koji su svratili na kratko i zakupili stan na dan u Beogradu, mogu stići da malo pogledaju grad i možda nauče o njemu nešto novo.

    Vreme tura

    Petkom u 19-20 časova na srpskom jeziku
    Petkom u 20-21 časova na engleskom jeziku
    Subotom u 15-16 časova na srpskom jeziku
    Subotom u 16-17 časova na engleskom jeziku

    Kako se prijaviti

    Prijave za ovu besplatnu turu se vrše sredom, četvrtkom i petkom do 16 časova u prostorijama info centra TOB koji se nalazi u Knez Mihailovoj 5. Sezona razgledanja Beograda je počela još u aprilu, a besplatno razgledanje Beograda turističkim tramvajem koje ima slogan "Tramvaj zvani Beograd" aktuelno je tokom cele godine. Limitiran broj mesta dozvoljava samo 35 osoba po turi, ali s obzirom na to da ima više termina za razgledanje grada, niko neće ostati uskraćen. Eto još jednog od odličnih načina za upoznavanje Beograda, ukoliko imate slobodnog vremena. Samo treba da rezervišete na vreme, isto kao i smeštaj ukoliko želite da vas apartmani u Beogradu povoljno izađu, i da se prepustite beogradskim čarima.

    Za ovaj tramvaj Vam nije potreban Bus-plus i ne morate brinuti zbog kontrole, smestite se na svoje sedište i uživajte 60 minuta u obilasku naše prelepe prestonice.

    Šta sve možete besplatno da vidite u Beogradu možete saznati na na našem blogu Besplatno razgledanje Beograda.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.