Besplatan bioskop na otvorenom

Blog / Kultura

  • Sadržaj
  • U periodu kada se približava leto uveliko se pripremaju različite manifstacije kako bi Beograđani, ali i veliki broj turista koji nam dolazi, mogli da se zabave pod vedrim nebom u vrelim danima. Iz godine u godinu stalno se radi na novim projektima, na novim idejama i  sitnicama koje će obogatiti život u Beogradu. Kako tokom dana većina izbegava visoke temperature ili se rashlađuje pored bazena, uveče kako pada veče ulice grada, parkovi, šetališta, splavovi, kafići počinju da se pune. Poznato je da su letnje večeri u Beogradu najlepše kada se svi okupe na Kalemegdanu ili nekom od poznatih gradskih mesta za opuštanje i odmor tokom vrelih dana.

    Ulice, platoi i parkovi se tokom vrelih letnjih večeri zahvaljujući manifestaciji "Filmstreet" pretvaraju u bioskopske sale na otvorenom u kojima Beograđani i drugi gosti mogu da uživaju u nezaboravnim filmovima poput "Boni i Klajd", "Doručak kod Tifanija", "Neki to vole vruće" i "Do poslednjeg daha".

    Postoji pregršt opcija kako da iskoristite svoje slobodno vreme nakon napornog dana, a mi Vam predstavljamo jednu od najboljih ideja - Bioskop na otvorenom. Manifestacija "Open Air Cinema" pod pokroviteljstvom kompanije Frikom organizuje se svake godine i biće aktuelna od 8. jula do 6. septembra. Ova manifestacija će se održavati na nekoliko lokacija u Beogradu, odnosno u Tašmajdanskom parku, na Slaviji, na platou Hrama Svetog Save, na Studentskom trgu i na platou šetališta Sava promenada. Ovaj letnji bioskop na otvorenom će Vas podsetiti na  vanvremenske klasike kinematografije, tako da će svako moći da odabere film u kom će moći da uživa, a cilj ove manifestacije i jeste upravo to: druženje i uživanje. Sve filmske projekcije će se emitovati svakog četvrtka, petka i subote od 21 h. 

     

    Ovo je idealna prilika da sa svojim prijateljima i ostalim gledaocima provedete prijatno i lepo veče i to potpuno besplatno. Osim što okuplja sve koji vole da uživaju u projekcijama na otvorenom i druženje, bioskop na otvorenom privlači mnoge stanovnike drugih gradova iz cele Srbije, a turisti koji se zateknu u Beogradu rado posećuju ovu manifestaciju. Izdavanje stanova u Beogradu je savršena ponuda smeštaja za sve koji planiraju da posećuju bioskop na otvorenom, ali i da budu na nekoliko minuta od centra grada. Nakon projekcije starih domaćih i stranih filmova ili aktuelnih bioskopskih ostvarenja u kojima će uživati, gosti mogu produžiti izlazak ili se vratiti u svoj privatni smeštaj da se na miru spreme za noćni provod. Ili jednostavno mogu da ostanu u apartmanu iz ponude Smeštaj Beograd i uživaju uz još neki film na TV-u.

      

    Open Air Cinema u Beogradu 

    Besplatan bioskop na otvorenom organizuje se na nekoliko lokacija u gradu, a svake godine se dodaje po još jedna lokacija. Tako će bioskop na Tašmajdanu će biti otvoren projekcijom filma "Ljubav i moda", a na Sava promenadi će se davati film "Bal na vodi". Ovogodišnji "Open Air Cinema" organizuju Turistička organizacija Beograda i agencija "Star medija", a projekat su podržale opštine Palilula i Savski venac. Ono što možda niste očekivali, a to je da će pored filmskih projekcija biti tu još mnogo sadržaja za sve uzraste. Pripremljen je i prateći kulturni, edukativni i sportski program, ali i mnoge animacije za decu i odrasle. 

     

    Tašmajdanski park 

    Gradska opština Palilula je u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i agencijom “Star media” organizovala besplatan bioskop na otvorenom za sve zainteresovane posetioce. Tokom jula i avgusta gledaoci će moći da pogledaju domaći film “Bićemo prvaci sveta” režisera Darka Bajića, američku komediju “MR. RIHT”, dva ostvarenja Leondarda Di Kaprija - “Inseption” i “Revenant”. Najmlađe očekuje Dizni vikend i projekcija filma “Merry Popins”, kao i besplatna pozorišna predstava “Aska i vuk”.

      

    Sava promenada 

    Od 2011. godine kada je pokrenut prvi bioskop na otvorenom prikazano je više od 250 filmova u Beogradu, a nedavno im se pridružila i nova lokacija - šetalište na Sava promenadi. Ljubitelji žanra drame moći će da pogledaju film “Social Network”, kao i “Money Monster”. Sava promenada je omiljena lokacija mnogih, jer se nalazi uz samu reku.

    Zvezdara 

    Besplatne projekcije filmova organizovaće se na opštini Zvezdara u okviru manifestacije “Leto na Zvezdari”. Poznati glumac Dragan Bjelogrlić otvoriće bioskop na otvorenom 21. jula na Mirijevskom šetalištu. Biće prikazani najpopularniji domaći filmovi među kojima su „Santa Maria della Salute“, „Zona Zamfirova 2“, „Vojna akademija 3“, „Biser Bojane“. Gledaoci će imat prilike da lično upoznaju neke od glavnih glumaca pre projekcije filmova.

    Plato ispred Hrama Svetog Save 

    Letnji bioskop na Vračaru biće postavljen na platou ispred Hrama Svetog Save. Projekcije filmova biće organizovane svakog dana u nedelji, a sredom su predviđene radionice za decu. Bioskop na otvorenom počeće projekcijom “Aladin 2”. Gledaoci mogu da pogledaju filmove “Pernata banda”, “Džulijet”, “Plesna terapija”, “Izvan granica realnosti”, “Knedlica”, “Mojih pet minuta”, “Zaštitinik”, “Fatalni ishod”. Decu očekuje mnoštvo crtanih filmova i kreativnih radionica.

      

    Pedagoški muzej 

    Ispred Pedagoškog muzeja u ulici Uzun-Mirkova organizovaće se besplatne filmske projekcije svakog petka, subote i nedelje od 20.00 časove. Bioskop se otvara projekcijom popularnog filma „Knedlica“. Na repertoaru će se naći filmovi “Ogledalo9”, “Fatalni ishod”, “Ko se boji vuka još”, “Zaštitinik”, “Misija Katmandu”, “Svi znaju.”

    Filmstreet 

    Prvi bioskop na otvorenom pokrenut je 2011. godine projekcijom kultnog filma “Kazablanka” u bašti kafea “Centrala”. Od tada je zainteresovanost za besplatne filmske projekcije znatno porasla, a broj posetilaca je svake godine sve veći. Otvaranje “Filmsteet”-a biće 21. juna u Studentskom parku projekcijom popularnog filma “Južni vetar”. Bioskop na otvorenom u okviru “Filmstreet”-a biće održan u Studentskom parku, na Cvetnom trgu, na Kalemegdanu i Kosančićevom vencu, u Skadarliji, ulici Strahinjića Bana i Jevremovoj, kao i na Crvenom krstu i UK “Stari grad”.


    Novogodišnji Open Air Cinema 

    Gledaoci će se prijatno iznenaditi kada budu čuli da mogu i tokom zme uživati u besplatnim filmovima na otvorenom. Na Slaviji će tokom novogodišnjih praznika biti postavljen bioskop na otvorenom. Projekcije filmova počinju od 30. decembra u 20.00 časova, a svake večeri se očekuju projekcije različitih popularnih filmova kao što su „Klimaks“, „Boemska rapsodija“, „Južni vetar“, „Zaspanka za vojnike“, „Varljivo leto“ i drugi.

    Ukoliko ste ljubitelj filmova i druženja, ovo će biti prava stvar za Vas. Možete slobodno doneti svoje grickalice i osveženje i potpuno slobodno uživati u omiljenim filmovima i deliti ushićenje sa ostalim gledaocima. A s obzirom na termine projekcija, možete barem jednom nedeljno pogledati neki od filmova koji će biti pažljivo odabrani za sve uzraste. Do septembra imate sasvim dovoljno vremena da pogledate nekoliko filmova u letnjem bioskopu. Ima različitih žanrova, ali bez sumnje možemo reći da će Vam to biti najmanje važno, jer ćete se sasvim sigurno sjajno zabaviti u tolikom društvu. Provedite Vaše vreme kvalitetno, na svežem vazduhu, ubeđeni smo da će Vam prijati i učiniti da se osećate bolje. Leto je pred nama i iskoristite maksimalno svaki dan koji u Beogradu nikada ne može biti dosadan i neispunjen.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.