Beogradski sajam knjiga 2015

Blog / Kultura

Sajam knjiga je svakako jedan od veoma važnih događaja - ne samo u Beogradu, već i celoj Srbiji. U vreme kada se na televiziji može videti sve manje kvalitetnog sadržaja, u eri interneta gde je sve lako dostupno, dobu rijalitija gde je kultura učesnika kao i sadržaja programa na veoma niskom nivou, veoma je bitno da knjige opstaju. Beogradski sajam knjiga sa ponosom može reći da je svake godine jedan od posećenijih sajmova u Beogradu. Posebno je bitno istaći da ovom sajmu ne prisustvuju samo Beograđani, već dolaze i ljudi iz unutrašnjosti, čak i regiona, ali to uglavnom budu izlagači određenih izdavačkih kuća. Ovaj sajam ima za cilj razmenu iskustava među izlagačima, kao i prezentovanje novih pisaca, izdavača, stvaralaca u svakom književnom smislu. Osim izdavačkog dela programa, na sajmu se organizuje i dosta bogat prateći deo, koji uključuje razne tribine, konferencije, susrete s piscima, radionice, diskusije i tako dalje. Sajam knjiga je najposećenija kulturna manifestacija u Srbiji, a prema istraživanju agencije Strategic marketing, ovaj sajam je označen kao najveći brend Beograda. Ova informacija uopšte ne čudi, s obzirom na to koliko posetilaca svake godine dođe na ovu manifestaciju. Ovo je jedinstvena prilika za sve ljubitelje knjiga da na jednom mestu pronađu sve ono što ih zanima, tako da ukoliko dolazite iz nekog drugog grada ili države na ovu predivnu manifestaciju, mi možemo da vam obezbedimo smeštaj i prenoćište u Beogradu tokom posete.

Posebna pogodnost je ta što se za vreme održavanja sajma daju određeni sajamski popusti na mnoga dela, tako da je ovo ponuda koju svakako treba iskoristiti. Poznato je da je jedan dan sajma specijalno određen za posete učenika svih srednjih škola u Srbiji, a veoma je pohvalno što se svake godine pojavi veliki broj srednjoškolaca koji su sve zainteresovaniji za knjige. Još jedna od informacija je ta da sajmu poprilično ravnopravno prisustvuje gotovo jednak broj i muške i ženske populacije. Do skoro je važilo pravilo da su uglavnom žene te koje mnogo više vremena provode čitajući knjige, ali statistika pokazuje da je sve veći broj muškaraca koji rado kupuju i čitaju. Još jedna od značajnih informacija za sve ljubitelje knjiga je ta da Biblioteka grada Beograda tokom oktobra daje popust od 50 odsto na individualnu članarinu koja važi za godinu dana. Članske karte važe za celu mrežu Biblioteke grada Beograda, koja ubraja više od sedamdeset biblioteka u gradu.

Ove godine se održava 60. Međunarodni sajam knjiga i očekuje se veliki broj izlagača. Počasni gost ovogodišnjeg sajma knjiga biće Rusija, a sve knjige koje budu izložene na njihovom štandu, ostaće u Srbiji i to u Ambasadi Rusije, Ruskom centru za nauku i kulturu, na Beogradskom univerzitetu i u drugim kulturnim ustanovama.

Sajam će se održavati u terminu od 25. 10. 2015 do 01. 11. 2015. godine. Svakog dana od 10h do 21h možete posetiti sajam i odabrati neku od omiljenih knjiga ili jednostavno prisustvovati malom delu kulture u gradu. Sajam će se održati u sledećim halama: Hala 1, Hala 2, Hala 1A i Hala 4. Pojedinačne ulaznice će biti 250 dinara, dok će grupne iznositi 150. Porodične ulaznice koje važe za 26. i 27. oktobar iznosiće 600 dinara. Za one koji dolaze vozilom, cena parkinga po satu će iznositi 100 dinara.

Nagrađivanje će se vršiti u četiri kategorije:

-Izdavač godine

-Izdavački poduhvat godine

-Dečja knjiga godine

-Najlepša knjiga

Ostalo je samo da Vam ponudimo smeštaj u našim apartmanima (npr. apartmani Vračar su relativno blizu sajmu) ukoliko ostajete u Beogradu za vreme svih osam dana održavanja. Želimo Vam da uživate u dobrim knjigama i da pročitate nove bestselere. Znate za čuvenu rečenicu da čovek vredi onoliko koliko čita, a čitanje knjiga danas zaista sa sobom nosi jednu veliku vrednost. Preporučujemo Vam da nastavite i sa čitanjem naših blogova, jer Vas u njima obaveštavamo o svemu što morate da znate o BBeogradu, smeštaju i raznim dešavanjima u Srbiji.

Vidimo se na sajmu, Vaši Apartmani Beograd.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.