Beogradski manifest

Blog / Kultura

Naša zemlja je vodeća po broju festivala na Balkanu. Tu spadaju mnogobrojni muzički festivali, koji se održavaju ne samo u Beogradu već i drugim gradovima širom zemlje. Međutim, u većini slučajeva Beograd je vodeći po broju festivala koji se održe tokom godine. Pored onih već prisvojenih festivala iz drugih zemalja ili organizovanih po ugledu na druge zemlje, mi takođe imamo i svoje autentične festivale. Jedan od njih je i BEOGRADSKI MANIFEST. Za predstojeći festival se prognozira rekordni broj posećenosti, stoga se naša agencija pobrinula da obezbedi apartmane u centru Beograda jeftino.

Ovaj festival je nešto novo u našem gradu i verujemo da će postati tradicionalno održavanje, kao što je to slučaj sa mnogim drugim festivalima koji se već nekoliko godina uspešno održavaju u Beogradu. Lokacija mnogih dešavanja ovog tipa najčešće bude Kalemegdan. Tako i ovog puta - Kalemegdan će biti mesto gde će se odigravati sva zabava.

Naime, reč je o prvom velikom festivalu svih manifestacija, destinacija i degustacija. Beogradski Manifest je praznik najpoznatijih srpskih festivala pod pokroviteljstvom udruženja "Beogradski Manifest" i JP "Beogradska tvrdjava". Trajaće tri dana i biće smešten u Gornjem i Donjem gradu Beogradske tvrđave. Na ovom mestu će biti predstavljeno preko petnaest festivalskih celina od srpske kuhinje, turizma, plesa, filmske umetnosti, muzike, prirode i kreativnih ideja. Ono što možda najviše zanima sve koji nameravaju da posete ovaj festival je cena karte. Ulaz će biti veoma povoljan za svakoga, plaćaće se samo 250 dinara, od čega je 200 dinara vaučer za konzumaciju. Hranu za posetioce će pripremati mnogi proslavljeni kuvari sa raznih roštiljijada, gulašijada, pasuljijada pa sve do lokalnih tradicionalnih specijaliteta. Domaćini muzičkog dela festivala će biti naši najpoznatiji festivali kao što su: "Beer fest", "Zaječarska gitarijada", "Nišvil", "Love fest" i mnogi drugi. Što se tiče filmskog dela programa, domaćini će biti "Fest", "Palić film fest", "Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma", "Cinema city" i "Kids fest". A posetioci će moći da uživaju u najostvarenijim filmskim izdanjima u bioskopu na otvorenom. 

Što se tiče plesa, preko osamnaest festivala i najboljih plesnih škola će zabavljati posetioce svojim igrama i ritmovima mnogih plesnih žanrova. Za mališane tu je zona posvećena njihovoj kreativnosti i igri, kao i brojnim animacijama. Biće i organizovana mala škola konjičkog sporta sa edukativnim informacijama o uzgoju konja i svemu što ovaj sport obuhvata. Cilj ovog festivala je da posetioci dobiju priliku da na jednom mestu vide sve ono što našu zemlju čini interesantnom turističkom destinacijom. Na Kalemegdanu će biti prisutni posetioci iz preko pedeset naših gradova i opština. Tokom tri dana festivala, uživaćete i u pogledu na nebo kojim će leteti veliki baloni petnaest ekipa iz cele Evrope. Tokom prve večeri ćete imati priliku da prvi put uživate u piromuzičkom vatrometu u Beogradu, koji će lansirati svetski vicešampion.

Jedino što nam preostaje je da Vas pozovemo da uživate u svemu što će se održati na Kalemegdanu u periodu od 22-24 maja. Ukoliko niste iz Beograda, izdavanje stanova na dan u Beogradu ćete pronaći na našem sajtu izuzetno povoljno i brzo. Ovaj festival obećava mnogo toga i odlična je prilika da iskusite atmosferu svih festivala na kojima do sada možda niste bili, a biće prezentovani na jednom mestu. Započnite nešto što će nesumnjivo postati tradicija ovog grada i privlačiti mnogo stranih turista. Budite deo pozitivne energije i iskusite svaki deo onoga što će na ovom festivalu biti predstavljeno.  

Apartmani Beograd će sigurno biti na licu mesta kako bi Vam preneli utiske nekog narednog puta. Ne dozvolite da Vam prepričavaju, prepričavajte Vi drugima.

Posetite prvi Beogradski Manifest. Želimo Vam lep provod, Apartmani Beograd

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.