Beogradski Beer Fest, Festival piva

Blog / Noćni život

  • Sadržaj
  • Beogradski festival piva, odnosno Beer Fest, je prema podacima na osnovu prosečne posećenosti najveći pivski festival u jugoistočnoj Evropi. Festival traje pet dana i za to vreme ga poseti oko 500.000 ljudi, a za ovoliki broj posetilaca zasluge idu organizatorima koji su ulaz na festival omogućili potpuno besplatno, ali i sa vrhunskim muzičkim programom, kao i velikim brojem najraznovrsnijih domaćih i stranih piva. Beer Fest je osnovan davne 2003 godine i do sada ga je posetilo oko 7.200.000 posetilaca iz Srbije i drugih krajeva sveta, a mesto dešavanja je kao i uvek Ušće. Viđen je veliki broj najpopularnijih bendova i muzičara, a degustiralo se preko 400 brendova raznih piva. O priznanjima festivala smo već govorili, ono što je najbitnije je to da Beer Fest važi za jedan od 20 svetskih događaja i festivala koje obavezno morate posetiti. Beer Fest je 2009. godine dobio priznanje za marketinški događaj godine.

    MUZIČKI PROGRAM

    Kao što je već rečeno, Beer Fest će trajati pet dana, odnosno od 17-21 avgusta 2016. Tokom trajanja festivala, očekuju se nastupi preko četrdeset izvođača mnogih muzičkih pravaca, od roka, do hip hopa. Prve večeri će na festivalu nastupiti jedan od najpoznatijih svetskih sastava - Rudimental. Ovaj sastav će prvi put održati koncert u Beogradu, usled čega se i očekuje veliki broj posetilaca, posebno jer će ovo biti i jedini njihov koncert u regionu, barem kada je reč o ovoj godini.

    Nakon Rudimental benda, nastupiće još jedan poznati rep sastav - Elemental, koji takođe nastupa prvi put na Ušću, a odmah posle njih, posetioci će moći da uživaju u nastupu sastava Let3, koji se bavi nešto "tvrđim" zvukom.

    18. avgust je rezervisan za nastup čuvene grupe Bajaga i Instruktori. Pre njih će na bini nastupiti Zvonko Bogdan, a od 22:45h će nastupiti bend Kolja i Grobovlasnici. Ljubitelji YU grupe će takođe uživati osamnaestog avgusta na Ušću uz hitove ovih muzičara. Čuveni bend ZAA je u poslednje vreme stekao veliku popularnost, posebno nakon učestvovanja Sanje Vučić, koja je frontmenka benda, na prestižnom takmičenju Evrovizija.

    ZVEZDE IZ REGIONA

    Na Beer Festu će i ove, kao i prethodnih godina nastupiti veliki broj poznatih regionalnih izvođača. Trećeg dana festivala će na Beer Festu nastupiti jedan od najpoznatijih sastava na svetskoj muzičkoj sceni - Mostar Sevdah Reunion. Nastupiće i Dubioza kolektiv, bend koji u Srbiji ima veliku popularnost i čija muzika se sluša na celom Balkanu, a njihov nastup će biti jedini ove godine u Srbiji. Nastupiće i poznati hip hop-rok bend Sunshine, kao i hip hop sastav iz Crne Gore - Who See. Bend koji nazivaju i "srpski Irci", odnosno Orthodox Celts će iste večeri nastupati na Beer Festu, a posle njih i popularni rege bend Irie FM.

    Predzadnje veče, tačnije 20. avgusta počinje muzikom Bilje Krstić i benda S.A.R.S. Tu je još i nastup benda Vatreni poljubac sa Milićem Vukašinovićem na čelu, a na ovogodišnjem Beer Festu Vas očekuje i pravo iznenađenje, nastup Vlatka Stefanovskog. Vlatko Stefanovski je pravi virtuoz na gitari i fenomenalan umetnik. U kasnim jutarnjim časovima će nastupiti i tribute band Dino Dvornik, kao i Bane Lalić & MVP.

    Poslednjeg dana će nastupiti pevač specifičnog vokala i prelepih melodija - Massimo Savić. Nakon njega nastupa čuvena reperka, Sajsi MC, koja ne prestaje da šokira i iznenađuje javnost svojim tekstovima, spotovima i nastupima. Za njen nastup već sada vlada veliko interesovanje s obzirom da ima ogroman broj fanova u našoj zemlji i van nje. Kultni rok sastav Psihomodo pop, kao i Ritam nereda će takođe nastupiti poslednjeg dana Beer Festa u Beogradu.

    Biće tu još veliki broj manjih bendova koji će praviti dobru atmosferu i zagrejati publiku na pravi način. Pored toga, uživaćete u degustiranju preko sto vrsta piva. Od ove godine se svima koji žele apsolutni komfor, pruža prilika da uz VIP ulaznice prate koncerte sa VIP tribine. Broj mesta je naravno ograničen, a ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima. Svaki posetilac će dobiti pet besplatnih piva po izboru, kao i suvenir festivala. Cena VIP ulaznica je 3.600 dinara po večeri.

    Organizatori su se potrudili da dovedu veliki broj najpopularnijih izvođača i ovu godinu u Beogradu, kao prethodne, učine jednom od najposećenijih tokom održavanja Beogradskog Beer FestaOčekuje se veliki broj posetilaca, pa svoj stan na dan obavezno rezervišite na vreme, odaberite neki od naših apartmana i prepustite se čarima Beer Fest-a, jednog od poznatih brendova Beograda.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.