Beograd na vodi - najmoderniji Beograd

Blog / Upoznajte Beograd Noćni život Apartmani

  • Sadržaj
  • Nov ambijent, novi poslovni prostori, nova promenada, novo šetlište, novi restorani i najvažnije nov dom, sve to i mnogo više predstavlja sve popularniji projekat Beograd na vodi. Već godinama unazad ovaj projekat ne prestaje da prikuplja pažnju, ne samo čitave Srbije nego i regiona. U gotovo svim medijima Beograd na vodi je bio više puta pominjan, reklamiran i mnoge kontraverzne priče bile su vezane upravo za njega. 

    Sadržaji Beograda na vodi

    Ipak, svojom veličinom, lepotom i inovativnim građevinama, Beograd na vodi je vremenom uspeo da postane novo srce i prepoznatljiv simbol Beograda i čuvenog beogradskog duha. Iako je veći deo ovog novog, modernog naselja poprilično dobro opremljen i izgrađen, još mnogo toga bi tek trebalo da se sagradi kako bi ceo projekat zaživeo punim sjajem, što  je i odavno planirano. Ušuškan između dve čuvene reke Dunava i Save, Beograd na vodi je, po mišljenju mnogih monumentalni projekat jednog novog, nešto urbanijeg i svakako modernijeg beogradskog duha.

    Pored toga, ovaj projekat bi trebalo da bude i nova međunarodna destinacija svetskog potencijala. Lokacija je jedinstvena i veoma posebna, što sam položaj Beograda na vodi čini jako perspektivnim i poželjnim, bilo da želite da vam neki od njegovih mnogobrojnih stanova postanu trajni dom, poslovni prostor ili prosto poželite da odete u šetnju njegovom prostranom, novom promenadom.

    Zgrade i poslovni objekti

    Planiraju se još viši i prostraniji stambeni i poslovni objekti, koji će biti u neposrednoj blizini reke Save, kao i prelepih, novih parkova koji su sa posebnom pažnjom uređeni, park Beograd i park Bristol. Ovaj projekat je urbanistički doveden do gotovo savršenstva sa glavnim ciljem da zadovolji sve potrebe svojih klijenata, bilo da se radi o poslu, razonodi ili rekreaciji. Savremen životni stil je u ovom projektu stavljen na prvo mesto. Zgrade u njemu kreirane su sa posebnom pažnjom i svaka je projektovana tako da imaju:

    • veliki balkon i nestvarno lep pogled na promenadu
    • restorane
    • moderno uređeno šetalište pored reke

    Projekat Beograd na vodi u svojim ambicioznim planovima  sadrži višespratnice i niz modernih, stambenih jedinica raznih veličina koje su savršene za moderan i nov život. Sve je projektovano tako da odiše modernim i jedinstvenim duhom, a da se savršeno dobro uklapa i prepliće sa onim nešto starijim i tradicionalnijim. Ipak, Beograd je sam po sebi spoj modernog i tradicionalnog, novog i starog, našeg i inostranog, a projekat Beograd na vodi tu činjenicu pretvara u stvarnost.

    Pored toga, Beograd na vodi se ponosi i svojom prvom osmospratnicom koja se savršeno dobro uklapa, a pruža sve neophodno za urban i dobar život. U blizini se nalazi i Savski park, tako da je to još jedno mesto idealno za relaksaciju i razne fizičke aktivnosti. Stari deo grada je, takođe, nadomak ove zgrade. Povezanost sa drugim delovima grada je veoma dobro sprovedena i organizovana. Gotovo sve stambene zgrade su okružene bujnim zelenilom i parkovima, rekom i jezerom.

    Tržni centar - Galerija 

    U okviru ovog urbanog projekta nalazi se i jedan od već poznatih simbola: Galerija Belgrade. Ovaj tržni centar se prostire na šest hektara zemlje, a podeljen je na 3 posebna dela i sektora, od kojih je deo na krovu uređen za zabave, kongrese i razne vrste prezentacija. Glavni deo centra poseduje preko 500 različitih lokala stranih i domaćih brendova, niz eksluzivnih restorana, kafića i pabova, dok je u podzemnom delu raspoloživo 3600 parking mesta. Naravno, neizostavan deo svakog tržnog centra je i veliki bioskop. Osim velike ponude, oduševljava i arhitekstonska lepota projekta. Ostvarene su zamisli da glavni deo centra bude izrađen u najkvalitetnijem staklu, sa kog će svi posetioci imati neverovatan pogled na reku i promenadu. 

    Restorani i kafići

    Pored maestralno projektovanih zgrada, novih poslovnih objekata, prelepo uređenih šetališta i parkova, projekat Beograd na vodi ili Belgrade Waterfront  nudi raznovrsan izbor najnovijih i najmodernijih ugostiteljskih objekata koji su tu da pruže svim svojim gostima pravo uživanje i dobru zabavu. Ukusni gurmanski specijaliteti, mnoštvo različitih vrsta pića, većina restorana  nudi i širok asortiman zabavnih programa.

    Red Queen


    Sve popularniji i posećeniji je i restoran, simpatičnog naziva Red Queen koji se posebno ističe svojim elegantnim i raskošno uređenim enterijerom. Pogled na reku Savu koji se proteže sa terase ovog restorana je sasvim nestvaran. Posebna atrakcija restorana jeste njihova vinska karta. U ponudi Red Queen restorana može se pronaći 150 različitih vrsta najkvalitetnijih vina.

    Lokacija restorana

    Usluga je uvek spremna i rada da svim gostima izađe u susret i ponudi najbolje što restoran ima. Gosti mogu da uživaju u ukusnim zalogajima i nizu izvrsnih vina, pića i koktela. Pored toga gosti restorana mogu uživati u prelepom pogledu na reku Savu i pažljivo dekorisanom ambijnetu restorana. Za  sve ljubitelje dobre muzike i zabave restoran organizuje DJ večeri u kojima mladi uvek rado uživaju. Svojim trudom, radom i inovativnim pristupom Red Queen postao je vremenom jedan od najboljih gastro i wine restoana u celoj prestonici. Restoran je zaista dostojan reprezentativne lokacije i sam izgled jela koja služe je sasvim impresivan.

    Salon 1905

    Salon 1905 je idealno mesto za sve ljubitelje raskoši i starog, gospodskog duha i naravno, nalazi se u Belgrade Waterfront Galeriji, koja mu savršeno odgovara. Ovaj jedinstveni restoran prosto pleni divno uređenim enetrijerom i gastronomskim specijalitetima vrhunskog kvaliteta i izgleda.

    Tokom niza godina truda i rada i veoma zadovoljnih mušterija Salon 1905 je postao jedan od vodećih restorana u celoj prestonici, kako za svoje domaće, tako i za strane klijente koji mu se uvek rado i sa oduševljenjem vraćaju. 

    Lokacija Salona 1905

    Dekoracija, aranžmani, hrana, piće i ceo ambijent apsolutno će oduševiti i oboriti sa nogu svakoga ko bude gost ovog prestižnog restorana.

    Budha bar 

    Sve popularniji  Budha bar našao je svoje idealno mesto na promenadi Beograda na vodi. Ovaj restoran nudi nešto malo drugačiji druh i egzotičniju ponudu. Umesto tradicionalne, domaće kuhinje koju poseduje velika većina restorana prestonice, Budha bar nudi japanske, kineske i korejske specijalitete vrhunskog kvaliteta. 

    Lokacija Budha bara

    Azijska kuhinja je pretežno zastupljena i velika većina gostiju je uvek oduševljena. Lokacija ovog restorana i njegova sve veća popularnost savršeno odgovaraju i dobro se uklapaju u nov eksluzivni centar koji Beograd na vodi predstavlja. Ovakav tip restorana je prvi put nastao u Parizu i konačno je stigao u Srbiju. U centru restorana nalazi se ogromna i impresovna statua Bude koja svima zapadne za oko, dok se autentičn azijski duh se oseća širom restorana. Neki od specijaliteta ovog restorana su :

    • losos suši
    • buda bar salata sa piletinom
    • juneć tartar

    Savanova

    Savanova je savršeno mesto gde mnogi posetilaci šetališta i prelepe promenade mogu da uvek uživaju u malom predahu, toploj kafi i veoma ukusnim specijalitetima kako naše tako i evropske kuhinje. Ovo mesto je idealno i za usputnu kafu, za porodične ručkove i za poslovne sastanke. Meni i karta pića Savanove su raznovrsni i njihova ponuda je zaista impresivna. 

    Lokacija restorana Savanova

    Restoran je smešten na šetalištu, odmah pored reke i nestvarno lepog pogleda na Dunav i Savu. Savanova je moderno opremljena i moderan dizajn ovog restorana čini čitavu atmosferu još prijatnijom za goste svih uzrasta.

    Kafeterija


     Za sve  prave ljubitelje dobre i kvalitetne kafe kafeterija je pravo i savršeno mesto. U svojoj širokoj ponudi ovaj veoma poznat lanac kafića nudi različite vrste kafe, koje svoje poreklo vuku iz raznih zemalja širom sveta. Indija, Brazil, Kenija, Etiopija, Kolumbija samo su neke od zemalja čija zrna kafe Kafeterija posebno obrađuje i pakuje u svoje originalne ambalaže. Pored toga u svojoj ponudi nude i mnoštvo raznih vrsta zdravih i organskih voćnih sokova i slatkih smutija.

    Lokacija Kafeterije

    Beton hala

    Beton hala je posebno popularan deo Beograda koji je idealno mesto za sve gurmane i ljubitelje dobrog, ukusnog zalogaja. Pored toga, Beton hala je sve popularnije mesto za dobru zabavu, žurke i odličan noćni provod. Nalazi se u blizini reke, Beograda na vodi i u samom srcu grada, u Karađorđevoj ulici.

    Do Beton hale se lako može doći iz gotovo svih delova grada, njena lokacija je pristupačna svima i svaki posetilac neće ostati ravnodušan. Restorani Beton hale nude najkvalitetnije gastronomske specijalitete domaće i strane kuhinje, kao i raznovrstan izbor pića. Sjajna i uživo muzika su samo još jedan deo čitavog paketa koje Beton hala nudi svim svojim gostima svakodnevno. Beton hala je postala neodvojivi deo Beograda i centralno mesto za čuveni beogradski noćni život koji fascinira sve turiste, ali i domaću publiku.

    Temperament


    Veoma je popuaran i atraktivan restoran Temperament. U njegovom prijatnom i lepo uređenom ambijentu uvek možete uživati u ukusnim specijalitetima i dobroj muzici. Atmosfera je zaista nešto posebno i to, svakako, treba iskusiti iz prve ruke. Verujte da se nećete pokajati, a dobar prevod i zabava su apsolutno zagarantovani.  Restoran Temperament se posebno ističe dobrom nacionalnom i domaćom kuhinjom. Što se tiče muzike, neka od naših najpoznatijih estradnih imena česti su gosti i zabavljači gostiju ovog istaknutog restorana. 

    Komitet

    Restoran Komitet je još jedan od popularnih objekata Beton hale. Komitet se ponosi novim konceptom gastronomije i pripreme hrane. Kuvari ovog restorana spremaju jela sa velikom posvešćenoću i znanjem, tako da su veoma nalik malim umetničkim delima koja su servirana sa velikom pažnjom. Komitet je sjajan spoj za sve one koji vole dobar noćni provod, uživo muziku i najukusnije gurmanske specijalitete.

    Restoran je ispunjen biljkama i zelenilom, što daje posebnu čar svim gostima i utisak da se nalaze u staklenoj bašti. Prostor za muzički bend je savremeno i dobro opremljen, vrhunskim zvukom i rasvetom, tako da na njemu često nastupaju neka od najpopularnijh domaćih imena poput Lexinton benda, Ok venda, Tropico benda i još mnogih drugih poznatih i priznatih imena naše estradne scene. Vinska lista ovog restorana je zaista duga i impresivna i vina koja su u ponudi popularana su širom Evrope, a poseban delikates ovog restorana jesu čuveni francuski sirevi koji se savršeno slažu uz bela i crvena vina.

    Parkovi

    Parkovi su idealna mesta za odmor, šetnju, relaksaciju, ali i za mnoštvo zabavnih aktivnosti. Upravo zbog toga ovo naselje je pravi izbor ne samo za firme i poslovne objekte, već i za pravi početak porodičnog života. Pored moderno i uredno sređenih parkova, u okvir projekta nalazi se i nova, dugačka biciklistička staza kao i razna dečija igrališta, kreirana za zabavnu, ali i bezbednu igru najmlađih.

    U neposrednoj blizini prepoznatljivih kula bliznakinja nalazi se novi, pažljivo sređen park koji nosi ponosno ime, park Bristol. Idealan je za rekreaciju i zabavu, za najmlađe i najstarije. Sprave za vežbanje su nove i na raspolaganju su svima koji žele da održavaju zdrav duh i telo.

    Uređene staze za bicikliste se takođe nalaze u posedu parka, dok ih okružuju lepa priroda i zelenilo i dosta prostora za šetače. U ovom parku se mogu pronaći i mesta koja su idealna za jogu i meditaciju, kao i moderno opremljeno igralište za decu. Ljuljaške, klackalice i razne druge spravice za dečju rekreaciju učiniće borak i igru u ovom parku zabavnim iskustvom i za roditelje i za najmlađe. Park je lepo povezan sa šetalištem pored reke i promenadom.Takođe, mnogi popularni kafići Beograda na vodi su u neposrednoj blizini.

    Smeštaj u Beogradu na vodi

    Raznovrsna ponuda privatnog smeštaja učiniće da turisti svih želja i mogućnosti pronađu savršen prostor za odmor u ovom urbanom kraju Beograda. U nastavku vam navodimo najbolje primere kategoriju stan na dan Beograd na vodi, kako biste mogli što lakše da se odlučite i što brže rezervišete savršeno beogradsko uživanje. 

    Delux Waterfront

    Delux Waterfront je jedan od najboljih i najlepših apartmana u blizini ovog elitnog naselja. Apartman ima 80 kvadrata i garažno parking mesto, a lift iz garaže vodi do apartmana. Potpuno je opremljen kako za kraći tako i za duži boravak u Beogradu!  Smešten je na desetom spratu zgrade koja poseduje lift i sređen je u prijatnim pastelnim tonovima. U svom sklopu poseduje prostranu  dnevnu sobu i spavaću sobu sa bračnim krevetom.

    Ivp Waterfront

    Ivp Waterfront je veoma luksuzan i raskošno opremljen apartman u Beogradu na vodi. Jako je moderno opremljen i mermer dominira enterijerom.Prostire se na 50 m2 i može da ugosti do 2 osobe. Apartman na dan poseduje dnevnu sobu sa kuhinjom koja je odvojena šankom, spavaću sobu sa bračnim krevetom, kupatilo opremljeno kadom. Sa terase vam se nudi mogućnost da uživate u prelepom pogledu na grad Beograd.

    Pored toga još puno dobrih i luksuznih apartmana možete pronaći na sajtu stan na dan Beograd. Možete pronaći i stanove u dobro opremljenom stanju koji se izdaju na dan. Stanovi i svi objekti su visoko funkcionalni i predstavljaju pravu malu oazu mira, dok u isto vreme pružaju neophodnu urbanost i postaju središte gradskih dešavanja. Beograd na vodi se može smatrati najambicioznijim građevinskim poduhvatom koji se prostire na neverovatnih 1.8 miliona kvadratnih metara i u svom sklopu će imati impresivnih 6000 stambenih jedinica vrhunskog kvaliteta i izgleda. 

    Okolina Beograda na vodi

    Lokacija Beograda na vodi je toliko dobra da su mu Kalemegdan, Ada Ciganlija i beogradski kej u neposrednoj blizini. Tako da je projekat Beograd na vodi savršeno mesto  kako za moderan, samostalan život tako i za stvaranje porodice. Parkovi ovog projekta projektovani su, takođe, sa posebnom pažnjom i željom da se ispuni želje i potrebe  svakoga.

    Prijatnom šetnjom duž obale reke i promenade sa lakoćom se dolazi do starog, dobro poznatog beogradskog Kalemegdana. Projekat Beograd na vodi povezuje novo izgrađen, urban i moderan deo grada sa onim starijim, ali jednako lepim i bitnim beogradskim duhom koji Kalemegdan predstavlja. Kalemegdan je odavno bio važno uporište mnogih legendi i priča. Kule i kapije Kalemegdana, bunari, dobro skriveni delovi zamka i tvrđave samo su neki od upečatljivih mesta koja turiste i sve posetilace Kalemgedana neprestano fasciniraju. Naš topao savet jeste da posetitite promenadu Beograda na vodi, usput svratite do nekih od popularnih restorana Beton hale i potom svoju šetnju, duž obale reke, nastavite sve do Kalemegdana.

    Budućnost i utisci stanara Beograda na vodi

    Ovo elitno naselje gradiće se u 3 velike faze, od kojih će samo prva imati pet teških i zahtevnih etapa. Glavni cilj Beograda na vodi jeste da Beograd postane vodeći, regionalni centar i samim tim Srbija bi trebalo da postane vodeća zemlja u regionu koja će da najviše privlači  turiste i investitore. Ovo naselje u nastajanju će imati glavne odlike urbanog i modernog centra koji će biti ispunjen poznatim kompanijama, restoranima, raskošnim stambenim objektima, luksuznim hotelima, pristaništem za jahte i brodove i najveći tržni centar.

    Mnogi su već imali tu privilegiju da se usele u neke od prostranih stambenih jedinica i zgrada ovog impresivnog kompleksa. Iako projekat još uvek nije do kraja realizovan, stanari Beograda na vodi već su veoma zahvalni i zadovoljni. Prvi utisci su mahom veoma pozitivni i obećavajući. Stanari uživaju u luksuzu, dobroj lokaciji i opremljenosti, dobroj povezanosti sa gotovo svim drugim delovima grada i lepom pogledu na reku Savu i nizu eksluzivnih restorana koji su im uvek lako dostupni.

    Čitav projekat iznosi neverovatnih 3 milijardi dolara  ($) i predstavljaće novo gradsko jezgro i nov simbol Beograda koji će se prenositi širom Evrope i sveta. Beograd na vodi ima pretenzije da postane nova međunarodna destinacija. Ovaj deo grada je pretpeo drastične i veoma velike izmene kako bi cela izgradnja mogla da zaživi punim duhom. Transformacija je očigledna svakom prolazniku i organizatori Beograda na vodi su se posebno potrudili da  se stvori nov javni prostor, da se naprave određene prednosti za neometanu. Luksuz  i maestralni dizajn jedni su od odlika ovog projekta.

    Pored toga parking mesta su uredno obezbeđena za sve vlasnike stanova i ceo urbanistički plan ovog projekta je urađen sa posebnom pažnjom kako bi se zadovoljile potrebe svih klijenata. Još jedan od glavnih ciljeva ovog projekta jeste da pruži udoban i siguran dom 14.000 ljudi, da zaposli u svojim centrima i raznim kompanijama još 20.000 vrednih radnika i da postane vodeći ofis centar za još 12.000 ljudi. Brojke su veoma impresivne i Beograd na vodi se uveliko nalazi na dobrom putu da realizuje sve planove. Stoga je ovo naselje savršeno mesto za ispunjen vikend ili odmor sa porodicom. 

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.