Beograd na drugačiji način - zavirite u manje poznate kutke prestonice

Blog / Upoznajte Beograd

U Beogradu postoji jako veliki broj mesta gde se možete odmoriti od svakodnevnih obaveza i posla. Verujemo da već svako ima omiljena mesta u Beogradu, gde voli da dođe, popije kafu i opusti se. Beogradske znamenitosti poput Knez Mihailove ulice, Kalemegdana, Skadarlije su već dobro poznata mesta i mesta koja prvo obilaze svi turisti. Umesto njih, predlažemo Vam i druge znamenitosti koje možete posetiti i upoznati. Manje posećena mesta ne znači da su manje atraktivna ili bitna samo su manje izložena posetiocima. Novembar u Beogradu i period Nove godine su vreme kada u Beogradu sve vrvi od turista, i uvek je gužva u gradu. Turistima je to sve naravno zanimljivo i atraktivno ali građanima prestonice baš i ne. Mi Vam predlažemo kutke naše prestonice gde možete pobeći od gužve, opustiti se i uživati u nekim do sada manje viđenim znamenitostima. 

Topčiderski park

Svakako jedan od najlepših parkova Beograda je i Topčiderski park. Od samog centra grada je udaljen nekih 5 km. Ovaj park je prava oaza za ljubitelje prirode i svežeg vazduha. 2015. godine proglašen je za spomenik prirode i pod zaštitom je zbog njegovih prirodnih i kulturno-istorijskih vrednosti ali i zbog očuvanja šumskog kompleksa. Knez Miloš Obrenović je baš ovaj park odabrao za uređenje jer spada u najlepše delove naše prestonice. Park je poznat po Javorolisnom platanu koji  je najstariji i najveći u celoj Evropi a njegova starost se procenjuje i na oko 150 godina. Izgradnja parka započeta je sredinom XIX veka u engleskom stilu.

Ovaj park je idealan za opuštanje i beg od buke i gradske vreve. U parku se nalazi i asfaltirana staza pa možete uživati i u laganoj šetnji svog kućnog ljubimca. Zeleniš i istorijske znamenitosti kao što su konak Kneza Miloša i topčiderska crkva učiniće da se osećate kao da ste kilometrima daleko od Beograda. 

Gardoš

Gardoš je poznat po svojoj kuli i deo je naselja Zemun. Ova kula je jedna od četiri Milenijumske kule koje su mađarske vlasti izgradile na sve četiri strane sveta. Kula je visoka 36 metara i izgrađena je na najjužnijoj tački carevine, u Zemunu, na temeljima drevne zemunske tvrđave Taurunum iz 9. veka. Jedna je od najlepših kulturno-istorijskih spomenika od posebnog značaja. Posetioci kule mogu videti i atelje i galeriju Čubrilo čija je stalna postavka posvećena liku i delu Milutina Milankovića. Na raspolaganju su i vidikovac kule sa koga se pruža veličanstven pogled na Dunav, Beograd i okolinu. Idealno je ljubitelje šetnje i izazova. Verujemo da ćete uživati u jedinstvenom pogledu sa kule a i da će stepenice koje Vas vode do vrha predstavljati pravi izazov za one uporne. Na ovoj izuzetnoj lokaciji možete iznajmiti i neke od apartmana u Beogradu sa prelepim pogledom na reku.

Botanička bašta

Botanička bašta "Jevremovac" osnovana je 1874. godine na predlog Josifa Pančića i ujedno i njenog prvog upravnika, a odlukom Ministarstva prosvete Kraljevine Srbije. Kralj Milan Obrenović dobio je u nasledstvo imanje od svog dede Jevrema i 1889. godine ga poklonio Velikoj školi u Beogradu za Botaničku baštu i pod uslovom da nosi naziv "Jevremovac".  Botanička bašta se prostire na površini od oko 5 hektara, gde se nalazi preko 350 vrsta drveća i žbunja, domaćih, evropskih i egzotičnih biljaka, a ukupan biljni fond čini preko 1500 drveta, žbunja i zeljastih biljaka. Osim otvorenih površina bašta obuhvata i Staklenu baštu i prostorije Instituta za botaniku. Ulaz u Botaničku baštu se naplaćuje, ali verujte da ćete pametno i kvalitetno iskoristiti vreme i da ćete svakako imati šta da vidite. Uz sve to postoji io deo vrta koji se naziva japanski vrt.

Kada budete želeli da se izolujete od buke i gradske vreve rezervišite na vreme svoj smeštaj za prenoćište ili dnevni odmor u Beogradu i krenite u obilazak ovih atraktivnih lokacija u našoj prestonici.

 

 

 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.