44. Belgrade Fashion Week

Blog / Kultura

  • Sadržaj
  • 44. Belgrade Fashion Week biće održan od 26. oktobra do 2. novembra na nekoliko lokacija u prestonici. U sferi kulturnih i modnih dešavanja centralno mesto već tradicionalno pripada Beogradskoj nedelji mode. Beogradska nedelja mode predstaviće kolekcije poznatih autora i modnih brendova, ali i radove mladih dizajnera, kao i društveno odgovorne akcije, izložbe i nagradne konkurse. Zemlja koja je ove sezone u samom epicentru je Koreja. Kao i do sada u fokusu i ove godine je promocija drugačijih kultura. Umetnici iz Koreje će se predstaviti kroz reviju brenda Starsica, izložbu Get closer i projekciju filma The Royal Tailor. 

    Poznati kreatori

    Kako je ovo jedan od najprestižnijih događaja i samo zbog njega dolazite u Beograd nemojte propustiti prililu da posetite i najbolje tržne centre u Beogradu i svoj boravak upotpunite i kvalitetnim šopingom. Manifestaciju će svečano otvoriti recija srpskih modnih brendova - IVKO Woman, AMC - Afrodita Mode Collection, EXTERRA, i Maruška. Ovom revijom će Beogradska nedelja mode podržati i revitalizaciju modne industrije naše zemlje. Osim toga svoje autorske kolekcije prikazati dobro poznati dizajneri poput Igora Todorovića, Boška Jakovljevića za Martini Vesto i Faktory, Aleksandre Lalić, Ane Ljubinković, Svetlane Jaćović, Sonje Jocić, Jovane Marković i još mnogi drugi poznati kreatori.

    Podrška najmladjim autorima

    NOIZZ FASHION AWARD je svoju podršku najmlađim autorima izrazio u okviru projekta Fashion Incubator, kao i kroz revije diplomaca i studenata fakulteta primenjenih umetnosti, Accademia del Lusso i Metropolitan Univerziteta, od kojih često potiču nove zvezde dizajna. Kada je u pitanju prateći program u kružoku Milica magazina "Ko nam pravi odeću" komuniciraće se na temu održivosti modne industrije i o odgovornostima nama kao potrošača. Pobednik prošlogodišnjeg BFW Instashot -a Nenad Karlić će predstaviti i svoju izložbu modnih fotografija. U okviru BFW Choice koji se nalazi u Rajićeva Shopping centru možete svakodnevno videti šta nude domaći dizajneri i naravno kupiti ono šro Vam se svidi. 

    Negujući društvenu odgovornost BFW se pridružila kampanji " Rak je izlečiv " pokrenutu od strane RTS-a i podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Kampanja je posvećena svim ljudima koji se bore sa ovom bolešću i ljudima u njihovom okruženju. Zaista Vas očekuje interesantan i atraktivan program pa ne sumnjamo da ćete poželeti da ostanete tokom svih sedam dana trajanja manifestacije, zavo Vam preporučujemo jeftine apartmane u centru Beograda kako bi bili u samom epicentru dešavanja.

    Beogradska nedelja mode - program

    Petak, 26. oktobar

    Belexpocentar-Španskih boraca 74

    19:30 Svečano otvaranje - Klaster Facts- Modni brendovi Srbije

    21:00 Revije Autorske mode - Atamansha/Viktorija Dzimrevska/ELM by Vesna Milošević/Lily Tailor

    Subota, 27. oktobar

    Belexpocentar-Španskih boraca 74

    19:00 Revije - Dani Korejske kulture, Starsica/Tijana Milutinović/Sonja Jocić/Ana Ljubinković

    20:30 Revije - Belgrade Design District designers

    22:00 Revije - Tekstil predstavlja - Revije studenata i diplomaca: Fakultet primenjenih umetnosti/Accademia del Lusso/Metropolitan Univerzitet

    Nedelja, 28. oktobar

    Belexpocentar-Španskih boraca 74

    19:00 Revije - Atelje Igor Todorović predstavlja novu liniju Deconstructed

    20:00 Revije - Martini Vesto by Boško/ Faktory by Boško

    21:30 Revije -Revija finalista konkursa NOIZZ FASHION AWARD

    26. - 28. oktobar

    Belexpocentar-Španskih boraca 74

    19:00 do 23:00 Izložba - BFW exhibition-Fashion & Accessories

    2. novembar

    Rajićeva Shopping Centar

    20:00 Fashion Showcase - Aleksandra Lalić/Meki kabare

    Dobrodošli!!!

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.