Autentična mesta u Beogradu

Blog / Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Do sada smo Vam više puta nalazili neka tajanstvena mesta u gradu, ali nekako se uvek desi da nam neko promakne ili se otvori novo, o kom naknadno saznamo. Beograd je pun već popularnih mesta za izlaske, kafu, ručak ili opuštanje, ali nekad jednostavno želimo da odemo na mesto za koje malo ljudi zna, a veoma je prijatno za boravak. U moru sve više sličnih mesta, teško je imati nešto svoje što se izdvaja od većine. Možda je još teže pronaći takva mesta, ali nama to nekako ipak polazi za rukom. Sve što pronađemo prvo podelimo sa Vama i preporučujemo samo najbolja mesta, kao i do sada. Naravno da uz najbolje apartmane idu i najbolja mesta u gradu, zbog toga nas i pratite na svim društvenim mrežama, kako biste uvek ostali informisani i u toku dešavanja. Danas ćemo Vam predstaviti dva prelepa i veoma originalno uređena prostora za uživanje i ispijanje Vaših omiljenih pića, tako da kada sledeći put budete kratkoročno iznajmili stan u Beogradu, obavezno posetite ova mesta.

    TRI LEPE BAŠTE:

    Ovaj lokal u svom imenu već otkriva o kakvom se mestu radi. Ne samo tokom letnjeg perioda, kada je sve oko nas prekriveno zelenilom, već i u zimskom periodu, ovaj kafić definitivno ima najlepšu baštu u ovom delu grada. Nalazi se na teritoriji Opštine Palilula, u Dalmatinskoj ulici. Tri Lepe Bašte je mesto gde možete odmoriti od gradske vreve i to u samom centru grada. Ovo mesto nudi pravi odmor među biljkama, a nalazi se uokvireno stambenim zgradama i to uopše ne smeta da njegova lepota dođe do izražaja. Svaki prolaznik će sigurno zastati ispred ovog lokala i diviti se njegovom izgledu, jer je zaista mesto koje obiluje velikim brojem prelepih ukrasnih biljaka koje daju poseban ambijent čitavom kafiću. Ovde su dobrodošli i Vaši kućni ljubimci, a verujemo da će se i njima dopasti da ovde provedu vreme sa Vama. Opustite se uz ukuse najlepših kafa ili koktele koji se ovde prave za Vaše uživanje, kao i velikim brojem različitih vrsta piva i vina. Mesto sa dobrom muzikom, najudobnijim foteljama i najlepšim enterijerom. Ocenjeno je veoma visokim ocenama od strane posetilaca. Otvara se svakog radnog dana od 07:30h i radi do 23:30h. Vikendom je radno vreme od 08:30h do 12:30h, a dostupan Vam je i besplatan WiFi internet.  Ako nekada ne znate gde da odete, uvek možete u Tri Lepe Bašte.

    KLUB SVETSKIH PUTNIKA:

    Mesto idealno za one koji često putuju ili su avanturističkog duha. Naravno da su ovde svi dobrodošli da uživaju u onome što se ne može videti u drugim kafićima u Beogradu. Adresa ovog mesta je Bulevar Despota Stefana 7. Ovo udruženje je osnovano još 1999. godine, a do danas je oplemenjeno mnogim unikatnim predmetima koji ga krase. Najveća zanimljivost celog prostora je ta da je sačinjen od različito kombinovanog starog nameštaja koji su donosili svi oni koji su želeli da daju neki svoj pečat ovom mestu. Ovde se može primetiti veliki broj slika, lampi, zavesica, korpica i još mnogo zanimljivih ukrasa. Razglednice iz svih delova sveta ovde se koriste kao tapete, što je još jedna od neviđenih stvari koje čine ovo mesto. Može se reći kako je ovo prava mala antikvarnica, jer sve ima svoju vrednost i autentičnost. Ovde možete ispijati piće za zanimljivim stolovima, neki su sačinjeni od stolova šivaćih mašina, takođe možete videti sofe koje su se nekada mogle viđati kod naših prabaka. Mnogo toga što možda i nije u širokoj upotrebi se može naći ovde, a nekada nam svima nedostaje nešto uz šta smo odrastali. Mesto veselih boja i najzanimljivijeg ambijenta u gradu. Ovde se organizuju i razne proslave, zabave, vokalne i glumačke nastupe. Četvrtak je rezervisan za džez muziku, kao i obradu starih pop i rok hitova. U ponudi je domaći viski, burbon, kokteli i razna vina, uz podrazumevanu kafu i sokove. Radno vreme je svakog dana od 16h do 24h, a petkom i subotom do 01h.

    Ako želite da nekoga zadivite i odvedete na mesto na kom nije bio, proverite - možda su ova dva upravo ta mesta. Budite najbolji vodič kroz zanimljiva mesta Beograda i pratite nas za nove putokaze, od kad uđete u stan za dan, dok se ne vratite kući. Apartmani Beograd, samo najbolje od najboljih.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.