Apgrade weekend na Kalemegdanu

Blog / Noćni život

  • Sadržaj
  • Pravi završetak vrele letnje sezone žurki biće svakako održavanje festivala ovog karaktera elektronske muzike. Veoma bogata sezona žurki i muzičkih festivala koji se održavaju u Beogradu, doživeće kulminaciju takozvanim Apgrade Weekend-om. Sam Apgrade Weekend će se održati 2. i 3. septembra na Kalemegdanu.

    Čitav prostor u rovu ispod Vojnog muzeja biće rezervisan za ovaj muzički festival. Prostor podržava kapacitet od 2500 ljudi, a već se prodao dobar broj karata, iako se festival održava za mesec dana. Omiljene žurke svih ljubitelja ove muzike su ubedljivo one žurke pod otvorenim nebom. Čak dve noći najkvalitetnije muzike biće ispunjene odličnim klubskim efektima. Nastupiće neka od najtraženijih i najpopularnijih imena svetske elektronske scene.

    PRODAJA ULAZNICA

    Ulaznice za oba dana festivala možete pronaći na blagajnama Gigstixa i Eventima. Trenutna cena dvodnevnih ulaznica iznosi 1590 dinara za parter, a za VIP terasu, cena ulaznice iznosiće 2590 dinara. Kako se datum održavanja festivala bude bližio, cena ulaznica će biti skuplja, zato nabavite svoje karte na vreme. Takođe će se prodavati i ulaznice za pojedinačne večeri festivala neposredno pre Apgrade Weekend-a ukoliko se prethodno ne rasprodaju svi kompleti s obzirom na kapacitet prostora. Sve vikend ulaznice će na samom ulazu biti menjane za narukvice.

    APGRADE WEEKEND IZVOĐAČI

    Kao što smo rekli, dolazi veliki broj popularnih izvođača elektronske muzike, a pored domaće podrške koju će obe večeri pružiti naši najpoznatiji DJ-evi, nastupiće i sledeći inostrani producenti i DJ-evi.

    DIXON

    Dixon (Steffen Berkhahn) je jedan od najomiljenijih izvođača na listi globalne muzičke scene. Već tri godine se nalazi na prvom mestu najprestižnije liste Resident Advisor. Njegov raspored nastupa je jedan od najpopunjenijih i sadrži čak preko 100 nastupa tokom jedne godine. U te nastupe spadaju i prestižni svetski festivali kao što su EXIT, Timewarp, Dekmantel i drugi. Ima svoj brend žurki koji nosi ime "Lost in a Moment". Poznat je i po neobičnim lokacijama na kojima je nastupao i koje sadrže kulturnu dimenziju, tako da je vrlo rado pristao da nastupa na Apgrade Weekend-u.

    TALE OF US

    Ovaj sastav čine dva fenomenalna momka, italijanskog porekla ali dolaze iz Belgije, čuveni Matteo Milleri i Carmine Conte. Godine 2015, bili su proglašeni za najbolji DJ tandem i iste te godine su zauzeli drugo mesto na Resident Advisor listi, upravo posle Dixona. Jedan od njihovih nastupa sa festivala Nuit Sonores se smatra jednim od najboljih "Boiler Room" setova i ima preko dva miliona pregleda na društvenoj mreži YouTube. Nalaze se na samom vrhu elektronske scene i jedna od njihovih najvažnijih numera koja je veoma aktuelna poslednjih nekoliko godina je svakako "Another Earth", koja ih je i postavila na to mesto. Imaju svoju noć pod imenom "Afterlife", u jednom poznatom klubu na Ibici, čiji spisak gostiju sadrži najzvučnija imena.

    MISS KITTIN

    Caroline Herve odnosno Miss Kittin je prava umetnica ili kako je još nazivaju heroinom andergraund muzike. Njeni elektro miksevi su završavali na samom vrhu mnogih svetskih top lista. Na prestižnom Billboard magazinu su je uvrstili među 15 najvažnijih žena elektronske scene. Pored toga što se bavi produciranjem i puštanjem muzike, ima savršen vokal koji je postao prepoznatljiv i omogućio joj saradnju sa nekim od najuticajnijih producenata andergraund scene. Zajedno sa Dubfireom, čuvenim DJ-em minimal tehna, stvorila je jedan od velikih hitova, po imenu "EXIT", inspirisan upravo našim poznatim festivalom. Njena muzika sadrži izdanja na najuglednijim etiketama, među kojima su i "International Deejay Gigolo", "NovaMute" i "Goodlife".

    Domaću podršku festivalu pružiće naš čuveni DJ Marko Nastić, Vladimir Ivković, Gordan Paunović, Vlada Janjić i Tijana T. U najavi je odlična žurka koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, zato svi vi koji želite da se dobro provedete barem jednu od ove dve večeri, stan na dan Beograd je jeftina varijanta kako bi vaš super provod protekao bez opterećivanja oko novca. A ako iznajmite nešto u blizini Kališa, you have no worries at all. Ne treba vam gradski prevoz, jurnjava stanice za noćni bus ili ne daj bože taksi, koji će vas sigurno opelješiti u tim ranojutarnjim satima. 

    S obzirom na veliko interesovanje publike, beogradska tvrđava će biti mala, kao i broj dana održavanja festivala. Kako je ovo druga godina održavanja, očekuje se da razvoj Apgrade Weekend-a bude iz godine u godinu sve veći i bogatiji. Obezbedite sebi na vreme ulaznicu za završetak letnje klubske sezone u Beogradu, ali i Srbiji.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.